Skocz do zawartości
IGNORED

sub do onkyo 626 i jamo s626

Łukasz87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem tutaj nowy a to mój pierwszy post :-) jak w temacie szukam suba do zestawu i nie wiem jaki wybrać oczywiście tylko do filmów salon 25m zastanawiałem się nad jamo j12 bo jako jedyny chyba w tej cenie ma głośnik 30cm budżet to max 1800zl

https://www.audiostereo.pl/topic/119522-sub-do-onkyo-626-i-jamo-s626/

Jeśli chcesz z tej samej "stajni" to popatrz też na Jamo Sub 660. Też ma 12" przetwornik ale jest to inna konstrukcja niż wybrany przez Ciebie J12 z bassreflexem. Będzie miał inne brzmienie ale to zależy od Ciebie, które Ci bardziej podejdzie. No i jak myślę, z większą mocą w stosunku do J12 co w parze z tymi kolumnami przyda się. Ustawienie - odcięcie jak najniżej a głośność max godz 11.00. Po czasie może okazać się , że starczy jeszcze mniej. Do tego propoowałbym połączenie kablem typu Y z uwagi na wejście liniowe L i R w subie J12 lub popróbować w 660-tce bo ma możliwość połączenia też pojedynczym RCA-RCA i wtedy jedna końcówka kabla do wyjścia w amplu a druga pojedyncza strona do wejścia LFE w subie. Drugą stronę kabla Y z pojedynczą końcówką RCA wkłada się do wyjścia SUB w amplitunerze.

Odrazu dziękuję wszystkim za podpowiedzi :) a co do suba 660 wydaje mi się ze będzie trochę za mocny ale to tylko mi się wydaje hehe a velodyne no spoko ale trochę już za drogi niestety. A kolumny mam zamiar zmienić w przyszłym roku na lepsze jestem początkujący w audio a one są jako pierwsze kolega ma takie i nawet mi się podobało jak grają ale z czasem już coraz mniej hehe

nawet mi się podobało jak grają ale z czasem już coraz mniej hehe

skad ja to znam :)

a velodyne no spoko ale trochę już za drogi niestety

Poszukaj, podzwoń, popytaj może nie bedziesz musiał dużo dorzucić a warto.

Targuj sie bo jeszcze nie dawno suby z tej serii Impact 10 i 12 stały poniżej 2 tys, niech nie robią jaj. Tak jak "mówi" KANSAS . Trzeba podzwonić.

a co do suba 660 wydaje mi się ze będzie trochę za mocny ale to tylko mi się wydaje hehe

to co podają to jest moc szczytowa, chwilowa. Moc RMS będzie wynosiła gdzieś z połowę tego, czyli gdzieś z 300W. A to już starczy , żeby podczas seansu troszkę połaskotało po nogach, żeby w klatę "kopnął koń", żeby zburzyło fryzurę, potargało włosy na klacie i na jajach oraz nogawki u spodni , zrzuci szklanki z półek, popękają szyby w oknach,odpadnie tynk w pokoju, podłoga się wybrzuszy, przestawi meble a sąsiadów będziesz miał z głowy bo u nich to dopiero będzie apokalipsa rodem z filmu 2012(długie fale dźwiękowe hahaha) po prostu spierdo..lą a wszystko tylko dzięki takiemu małemu bum. Tak sobie puściłem wodze fantazji. No co, nie można. Bo takie coś to pewnie z subem wielkości głośnika z filmu Powrót do przyszłości cz1 gdy Marty stanął przed nim z gitarą i wyciagnęło go z butów i rzuciło o ścianę. Łoooo, ale jazda. Juz wyobrażam sobie wychodzących z takiego seansu znajomych w potarganych ciuchach i z piz*ami pod oczami.. Niezapomniane przeżycia do końca życia :)

A tak poważnie , na początek powinno być ok.

A wiec znalazłem najtańszy velodyne za 1980zl ale jest to model 10 nie 12. Niestety 12 nie znajdę poniżej 2000zl a jamo sub 12 jest teraz za 1200 zł i patrząc na parametry tez jest niezły jak za ta cene. Co sądzicie?

Adek tez bym tak chciał hehe ale sąsiedzi by mnie zlinczowali chyba ale naszczescie za 3 lata przeprowadzam się do domku :)

Rozważam sprzedaż BK XXLS400 jeśli używka niewiele używana (jedynie do filmów) wchodziłaby w grę.

Nowy ok 2600 z przesyłką w tej chwili kosztuje, tutaj masz wyciśniętą maksymalnie jakość w stosunku do tego za co płacisz, bo to manufaktura bez pośredników. Velodyne też robi świetne suby. Jak ma być model również do muzyki, a nie tylko do kina to trzeba niestety trochę wydać na niego.

przepraszam wszystkich ze nie pisałem ale byłem długo poza domem:) a wiec znalazłem jeszcze w dobrej cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) znajomy ma r-10sw i powiem ze bardzo dobrze sie spisuje wiec 12 bedzie jeszcze lepsza co sadzidzie o tym wyborze? no i w przyszłym roku bym zmienił kolumny na KLIPSCH R-26

don111 a w jakiej cenie chcesz sprzedac tego suba?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do tych kolumn wiem ze dobrego suba nie potrzeba ale pisałem wcześniej ze mam zamiar później zmienić kolumny na jakieś lepsze wiec suba będę miał już na przyszłość myślę że w przyszłym roku będę zmieniał :)

A wiec wczoraj kupiłem jednak klipsch 12sw i jestem bardzo miło zaskoczony rewelka w filmach jak dla mnie gra na 40 procent mocy i jest już bardzo dobrze jak dla mnie wszystko się trzęsie hehe chciałbym również wszystkim podziękować za propozycje i rady :)

A bass jest płynny i nie budzący i odzywa się wtedy kiedy potrzeba :)

Buczacy miało być heh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.