Skocz do zawartości
IGNORED

System Hi-Fi z Dysku SSD ?

perygru

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuje zapoznać się z zawartością tej zakładki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cały czas się zapoznaję.

Tylko jest tam dużo niezrozumiałych określeń, strasznie dużo wycieczek osobistych i lania wody.

Dlatego proszę o naprowadzenie bardziej dokładne.

Chcę wydać max 1500 zł.

Wiem że potrzebuję DAC i źródło.

Jak w złym dziale lub zły temat to moderatora proszę o przeniesienie lub usunięcie.

Myślę, że za 1500 zł będzie trudno zwłaszcza, że sam dysk SSD może być droższy. Najbliżej budżetu jest media player Popcorn Hour a 410, który ma kieszeń na 3,5 cala dysk HDD i wewnętrznego DACa na kości Sabre o relatywnie niskim poziomie szumów. Minusem rozwiązania jest to że nie działa on dobrze jako streamer (nie prześlesz do niego muzyki po WIFI) i nie ma wejścia na sygnał audio (nie wykorzystasz go jako zewnętrzny DAC dla innych urządzeń). W tej cenie najbardziej efektywnie byłoby kupić DACa i podpiąć go pod PCeta/lapotopa, w który można wpiąć dysk SSD.

Mało piszesz o rzeczach istotnych (jak chcesz użyć dysk SSD i jak inaczej wykorzystywać system audio, o którym też nic nie piszesz), odpowiedź jest więc jedynie ogólna.;-))

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Dysku nie wliczam, mam.

Kompletując zestaw stereo stwierdziłem, że mój staru CD Sony nie gwarantuje dobrej jakości dźwięku.

Dodatkowo jestem leniwy i nie chce mi się zmieniać płyt.

Optymalnie wyszło by odtwarzać z plików.

Więc jako magazyn plików flack będzie dysk SSD ( nie wiem czy jako oddzielny czy w komputerze ?)

Chcę go podłączyć do wzmazcniacza.

Strumieniowanie nie jest konieczne.

amplituner AV lub stereo obsługujący pendrajwy lub dyski twarde i już ( z płaskim USB )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Mam kolumny Canton Digital 2.1

Pokaż fotkę/link do strony z opisem, bo wychodzą bzdury.

Co to za kolumny ? Digital sugeruje, że mają przetwornik D/A na pokładzie, a konfiguracja 2.1 może być aktywna.

Możesz doprecyzować ?

Kolumny wyposażone w Procesor DSP.

LInk do strony:

Ukryta Zawartość

Nie umiem wklejać zdjęć.

Ukryta Zawartość

2 digitale Eingänge - więc ten komplet posiada tak DAC, jak i stopnie mocy - potrzebujesz tylko cyfrowego źródła.

Pokaż opis złącz w pudełku i kolumnach .

Ten DSP to kontroler akustyki. Dostosowuje brzmienie kolumn do pomieszczenia odsłuchowego za pomocą mikrofonu i komputera.

Wejścia w kolumnach są standardowe x4.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potrzebujesz więc stereofoniczny wzmacniacz/końcówki mocy oraz cyfrowy transport. DAC (jako taki) masz

w pudełku DSP - możesz tam ustawić bypass, aby nic nie robił, albo możesz się nim pobawić (o ile program

na to pozwala i do pracy nie potrzeba ciągle włączonego komputera )

Obawiam się o jakość tego DAC. Na 100% odstaje znacząco od współczesnych standardów ...

Poza tym ten procesor DSP ... ma swoje latka ... może nie być efektywny i w efekcie zepsuć brzmienie ... ale zawsze warto spróbować ..

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.