Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus Two + PSX z kolumnami LS3/5A?

pjakub

Rekomendowane odpowiedzi

WItam serdecznie wszystkich forumowiczów,

to jest mój pierwszy post na tym forum, nie jestem jeszcze wytrawnym audiofilem więc z góry wybaczcie mi pytania, które dla niektórych z Was mogą się wydać infantylne. Chciałem się zwrócić do Was z prośbą o informację, czy ktoś z Was miał okazję testować/słuchać zestawu Cyrus Two z PSX z zestawem kolumn LS3/5A (np. KEF, Harbeth, Rogers, Spendor)? Czy to dobry wybór w Waszej ocenie? Czytałem, ze te kolumny wymagają sporo prądu do napędzenia, są wymagające, dlatego też myślę właśnie o Cyrusie Two z PSXem.

W moim przypadku taki wybór wynika także z ograniczonej przestrzeni do przechowywania sprzętu, więc gabaryty takiego zestawu odgrywają dla mnie również bardzo istotną rolę.

Gdyby ktoś z Was miał taki sprzęt do odsprzedania, to oczywiście byłbym zainteresowany.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/119329-cyrus-two-psx-z-kolumnami-ls35a/

Ls3/5a to bardzo specyficzne kolumny.

Aby zagrały na miarę swoich możliwości potrzebują mocny wznak i dużo przestrzeni wokół siebie.

Trudno dostać je w dobrym stanie, to samo tyczy sie Cyrusa.

Ogólnie kierunek w którym chcesz iść ma bardzo dobry potencjał na ponadprzeciętne granie. w zależności od budżetu zwróciłbym sie w kierunku cyrusow z nowej serii i kolumn splendorami bądź harbetha.

Jak masz mniejszy budżet to poszukaj jakieś Rogersy z drugiej ręki, maja podobna sygnaturę a są tańsze niż odpowiedniki, splendorami czy rogersa.

.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Sprawdziłem ceny Spendorów LS3/5A na eBay'u... Nie bardzo rozumiem dlaczego myśleć o tych staruszkach z lat 70. skoro w podobnej cenie są Harbethy hl-3p współczesnej produkcji, które są niezbyt wymagające dla wzmacniaczy mimo 83dB skutecznosci?

Ponieważ to LS3/5a a nie nowe Spendory.

W Ls3/5a magia tkwi w zwortnicach i perfekcyjnym połączeniu B110+T27.

Jednak magia potrafi być zabitarzez wiek kolumny.

Zwłaszcza T27 potrafi grać dużo gorzej niż za czasów swojej młodości ;)

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.