Skocz do zawartości
IGNORED

Sherwood RX 772t i Sherwood CD 772 czy ktoś posiada ? opinie

fonodziadek

Rekomendowane odpowiedzi

Powyższy amplituner stereo i odtwarzacz cd zakupiłem dwa lata wstecz tj.2013 kierując sie dobrą mocą amplitunera ( 100 wat 8 ohm i 160 wat 4 ohm) i dobrych opiniach na forach stereo niemieckich i rosyjskich, a na naszych to głusza ! zatem moje podstawowe pytanie czy ktoś posiada ten sprzęt jeżeli tak jakie są jego wrażenia ? może go trochę opiszę : Amplituner - z tego co wiem wystartował w 2009 roku na targach IFA w Berlinie w towarzystwie odtwarzacza cd idealnie pasującego do jego towarzysza ( Combo) Jego cena podczas startu oscylowała następująco : Amplituner 800 dolarów a cdek 700 dolarów, w chwili zakupu w 2013 na szczęście spadła około 50 % ( ku mojemu zadowoleniu) test amplitunera i cdeka wypadł obiecująco i jak na tą cenę 1300 zł amplituner i 1200 zł cdek to była okazja ! dlaczego ? nie chodziło o jego piękny wygląd , ale o części ( Toschiba , Sanken ) dobra separacja sekcji tunera od wzmacniacza małe zniekształcenia harmoniczne piękna dynamika , cdek z dac 24/192 khz z funkcją remasteringu utworów poważna waga 12 kg amplituner 9 kg cdek .Brzmienie wysunięty i ocieplony środek pasma , piękne wokale !! trochę płaski bas ale dynamiczny - mogłby niżej schodzić no ale.!.połączyłem to ustrojstwo dobrym budzetowym kablem rca Ultralink Matrix 2 z kolumnami Taga Harmony f 100 Platinum ver. 2 .za pomocą kabli - Monster Cable , posrebrzane symbolu nie pamiętam . Dzwięk wyszedł ładny wokale- the best - bas dynamiczny ale płaski , wysokie okey.. Niedawno dowiedziałem się że kabel rca ultralink ma przepiękną scenę ale nie za dużo basu. parę dni temu dokupiłem sieciowiec Marntza NA 6005 który podłączyłem z zestawem również budzetowym kablem rca Melodika Purple Rain i bas się nieco podniósł ( zasługa interkonektu oraz charakterystyki samego Marantza jest o key.Czytałem , że combo Sherwooda było prezentowane na audio prezentacji w Polsce w towarzystwie kolumn- Dynaudio DM 3/7 ( posiadają piękny Bas i dobrą rekomendację ) i prawdopodobnie dobrze spasowały się z Sherwoodem.Pytanie następujące czy jeżeli ktoś posiada te combo to z jakimi kolumnami go spasował i jakie wrażenia ma do tej elektroniki.Chcę dodać , że firma Sherwood pochodziła z USA była znana z dobrego stereo w tatach 80 i 90 póżniej była cisza i jej ostatnie dobre tchnienie to ten zestaw i praktycznie znikła z rynku została sprzedana w Korei Południowej firmie INKEL i to będzie chyba upadek Sherwood A szkoda. Proszę o odpowiedzi z poważaniem Fonodziadek - ( początki stereo : Amator , Diora - Tosca, Kasprzak, Tonsil - mildton 80 altus 300 i oczywiście Technics z dawnych lat To były czasy !!!.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.