Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny Dynaudio wybrać?

tomm34

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie, które z kolumn Dynaudio do 13tys.zł są warte uwagi? Które z kolumn Dynaudio dobrze będą współgrać z Marantz PM 8005/Marantz SA 8005? No i które zagrają lepiej niż moje obecne Tannoy REVOLUTION DC6 T, w sensie będą miały więcej barwy, lepiej będą budować scenę (szerokość, głębokość), będą bardziej rozdzielcze, po prostu zagrają lepiej muzykę klasyczną?

https://www.audiostereo.pl/topic/119123-jakie-kolumny-dynaudio-wybra%C4%87/

Nie mogę się zgodzić, bo słuchałem Dynaudio (nie pamiętam modelu) za ok 6000zł i grał dużo gorzej od Tannoy, które posiadam, co oczywiście wtedy spowodowało, że wybrałem Tannoya

Dynaudio nie jest made in China w przeciwieństwie do "szacownych brytyskich" marek :-)

Oh, really? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od tych Tannoy chyba wszystkie beda lepsze.

Oczywiscie od 3000 w gore.

Takie wypowiedzi nic nie wnoszą do tematu, wręcz denerwują, obojętne czy miałbyś rację czy nie.

Brak konkretów i uzasadnienia. Dynaudio ma wszystkie kolumny lepsze, nieistotny model ?

"Lepsze" to subiektywna opinia, bazująca na czym ? Jakich modeli słuchałeś i czy w tych samych warunkach ?

Tannoy podobnie jak Dynaudio ma kolumny tanie jak i z wysokiej półki. Oczywiście liczy się dźwięk jako całość, ale śmiem twierdzić, że w tych konkretnych aspektach - lepiej może wypaść Tannoy

lepiej będą budować scenę (szerokość, głębokość), będą bardziej rozdzielcze

Dynaudio nie jest made in China w przeciwieństwie do "szacownych brytyskich" marek :-)

Kilka brytyjskich firm też składa w chinach kolumny , a niektóre są wykupowany przez chinczykow ,

Nie wiem co mają ludzie do wyrobów w chinach , są buble chińskie Ale są też świetne rzeczy robione , dla mnie czy Chiny Pakistan czy uk ,liczy się końcowy efekt czyli jak gra i jak wygląda kolumna :).może być i z Uzbekistanu jak będzie grać :).ostatnio furorę robi rumuński dac , kto by się spodziewał

A co do dynaudio -to focusy 160 dla mnie najlepsze są Ale do 20m2

:)

...a czego Ci brakuje w tych Tannoy REVOLUTION DC6 T? Piszesz że chcesz więcej barwy, oczekujesz lepszej sceny (szerokość, głębokość), będą bardziej rozdzielcze, po prostu zagrają lepiej muzykę klasyczną.Raczej tego nie znajdziesz w Dynaudio,to kolumny skupiające się bardziej na formie niż treści ( choć detali nie brakuje) To bardziej te Tannoy-e są takimi kolumnami o jakich marzysz.Dla niektórych, Dynaudio są przymulonymi kolumnami,ale to tylko taka opinia,ale jak wiesz nie ma dymu bez ognia...pozdrawiam

Gość aqs

(Konto usunięte)

Pytanie, które z kolumn Dynaudio do 13tys.zł są warte uwagi? Które z kolumn Dynaudio dobrze będą współgrać z Marantz PM 8005/Marantz SA 8005? No i które zagrają lepiej niż moje obecne Tannoy REVOLUTION DC6 T, w sensie będą miały więcej barwy, lepiej będą budować scenę (szerokość, głębokość), będą bardziej rozdzielcze, po prostu zagrają lepiej muzykę klasyczną?

Masz bardzo fajne, dobre kolumny według mnie z twoim Marantzem Dynki za 13tyś mogą zagrać gorzej a to dlatego iż Dynki to bardzo wymagające kolumny jeśli chodzi o napęd

jeśli chcesz poprawy w tej muzyce której słuchasz to pomyśl o Tannoy Precision 6.2 w teście what hifi nie znaleziono wad http://www.whathifi.com/tannoy/precision-62/review

Takie wypowiedzi nic nie wnoszą do tematu, wręcz denerwują, obojętne czy miałbyś rację czy nie.

Brak konkretów i uzasadnienia. Dynaudio ma wszystkie kolumny lepsze, nieistotny model ?

"Lepsze" to subiektywna opinia, bazująca na czym ? Jakich modeli słuchałeś i czy w tych samych warunkach ?

Tannoy podobnie jak Dynaudio ma kolumny tanie jak i z wysokiej półki. Oczywiście liczy się dźwięk jako całość, ale śmiem twierdzić, że w tych konkretnych aspektach - lepiej może wypaść Tannoy

Teraz powiedz co Twoja wypowiedz wniosla do tematu.

Zwróć uwagę na Polskie ESA Neo 3SE

Ukryta Zawartość

Z naszego doświadczenia wynika, że są to jedne z bardziej wyrafinowanych kolumn w twoim budżecie, kwestia tylko czy przypasują Tobie do gustu. Brzmienie raczej cieplejsze, muzykalne z dużą przestrzenią i mocnym basem, dobre do długiego słuchania. Dość czułe na wzmacniacz i źródło, ale nie ma co siać paniki przed odsłuchem. Serdecznie zachęcam do kontaktu.

Ukryta Zawartość

a koniecznie muszą być Dynaudio?

jeśli tak, to proponuję potargować się z tym sprzedawcą:

Ukryta Zawartość

chyba że pokój duży, jakiej jest wielkości?

Ukryta Zawartość

Od tych Tannoy chyba wszystkie beda lepsze.

Odezwał się ten co się zna.

Nie mogę się zgodzić, bo słuchałem Dynaudio (nie pamiętam modelu) za ok 6000zł i grał dużo gorzej od Tannoy, które posiadam, co oczywiście wtedy spowodowało, że wybrałem Tannoya

No właśnie.

Made in nie gra kolego :)....

jeśli chcesz poprawy w tej muzyce której słuchasz to pomyśl o Tannoy Precision 6.2 w teście what hifi nie znaleziono wad

Ukryta Zawartość

Przy zakupie swoich także myślałem o tych kolumnach

Ukryta Zawartość

Nalezy wybrac te kolumny Dynaudio, ktorych dzwiek najbardziej sie podoba i odpowiada. Mam nadzieje, ze bylem pomocny, Dziekuje!

Może on chce takie,które podobają się innym...bo się nie zna

do Marantza polecają Tannoye ale życie pokazuje że nie każdemu podchodzi takie rozwiązanie,

Łokmen Saba

Ja w ogole nie rozumiem czegos takiego. Twardo to mozna o matematyce pogadac, a nie o subiektywnych doznaniach. Juz nie raz bylo tak, ze jeden produkt brzmial dla jednego ciemno, dla drugiego jasno. Mam 13 tysiecy, ruszam dupe w plener i slucham. No przeciez nikt mnie nie wyreczy w poszukiwaniu dzwieku marzen i kobiety zycia. Szkoda powierzac komus 13 tysiecy na moje gusta. Czy sie myle? Pomijam juz fakt zawezenia kolumn do jednej firmy, co sugerowalo by, ze w sumie wiem, czego chce. A jednak nie!

Jak już chcesz dynki to znajomy wystawia s1.4.Masz za ułamek ceny jaka chcesz wydac,nastepnie sprzedaj tego marantza pozostałą kase dołóż do wzmacniacza ktory je odpowiednio napedzi i bedzie to lepiej wydany pieniądz niz 13 tys na kolumny ktore by miały grac z tym marantzem.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Jedyne dynie które mi grały jako tako to s25 i tego bym sie trzymał, majac marantza zapomnij o dynaudio, mozna napewno taniej i lepiej. Nie ze s25 sa złe ale nie tedy droga. Na poczatek do klasyki posłuchaj diapasona adamentes.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Właśnie posłuchałem z moim Marantzem Dynaudio Excite X 34 i powiem Wam, że jestem zawiedziony. Moje Tannoye grają lepiej w kwestii, których szukam. :(

zapomnij o Dynkach z tym Marantzem

a jak koniecznie chcesz wydać 13tyś to posłuchaj Davone Riva

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolego Tomm34 z takim budżetem to już warto się przyłożyć i kupić coś na serio konkretnie i na dłużej i nie pakować kasę w marże pośredników , importerów, marketingowców, detalistów i innych cudotwórców, a zainteresować się polskimi kolumnami z firmy STUDIO 16 Herz mówię konkretnie o modelu Minas Anor. Nie wiem jak by grały z Maranzem, ale z tego Twojego budżetu by jeszcze z kilka tysięcy złociszy zostało na ewentualny dobór wzmacniacza do kolumny. Tą drogą należy iść. Wybór kolumn bo to one grają, a potem do nich napęd. Tu poniżej masz linka do producenta. Zdjęcia na stronie niestety nie oddają uroku produktów ze Studia 16 Hz, a grają wybornie.

Ukryta Zawartość

tu masz test, opis:

Ukryta Zawartość

a tu strona producenta i z nim warto się kontaktować, bo jest szansa, ze dostarczy Ci do domu na odsłuch a to jest idealne rozwiązanie, bo słuchanie w studiach to czasem psu na buty się może zdać i w Twojej akustyce będzie zupełnie inaczej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.