Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do 1000 zł - CAMBRIDGE AUDIO DACMAGIC 100?

Jacgues

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam budżet w wysokości 1000 zł na używanego DACa.

Co sądzicie o CAMBRIDGE AUDIO DACMAGIC 100?

Reszta zestawu:

PSB Image 3LR, 2RCA Alphard, NAD C320, kabel głośnikowy Melodika 2250.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Świetne maleństwo jak ktoś szuka budżetowego daca, sporo lepsze od Arcama rdaca z Tomankiem, które gościłem w domu i porównywałem bezpośrednio.

Ukryta Zawartość

Gość numik

(Konto usunięte)

Bardzo ciekawa propozycja, dzięki.

Większość ludzi poleca z uporem maniaka, że rDAC.

bo jest świetny i odstawia CA o mile, miałem oba naraz 3 dni i był wspaniały. W tej cenie 1 z najlepszych, oczywiście są pewnie jakieś lepsze, ale rdac niszczy CA

Cambodży nie słuchałem ale Rdac to wcale nie jest dobry dac, mi to w ogóle nie podszedł takie mydlane granie.

Valab na pewno ma naturalniejszą taką prawdziwą barwę czego w Arcamie nie uświadczymy.

Valab na pewno ma naturalniejszą taką prawdziwą barwę czego w Arcamie nie uświadczymy.

co to jest prawdziwa barwa?

Przez tyle lat dowiedziałem się jednego. Nikt nie robi rzeczy neutralnych bo takie się nie sprzedają. Jesli mówisz o równym paśmie to tak grają też Musical Fidelity z nimi porównywałeś?

Głównie chodzi o porównanie do analogu, dobrego winyla słuchałeś? To powinieneś wiedzieć o co mi chodzi. Barwa w r-dacu w przenośni to jak by ją rozwodnić jeszcze w wiadrze wody :) . Tak Musicala miałem a3 24 dac ten też jest dobry w swojej cenie na pewno lepszy od zabawkowego m1 a to za sprawą w pełni dyskretnego toru analogowego. Chociaż i tak M1 jest ciekawiej brzmiący od r-daca.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Mój transport to server synology połączony po usb do DAC smsl sanskrit + zasilacz Tomamek chciałbym poprawić jakość, lepsza scena, budżet 1200zł zastanawiam się nad DAC Magic 100, rdac, smsl m8, v-dac, co o tym sądzicie czy zauważę różnice na plus

Sluchalem wszystkie i stream magic to je to.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Jak sądzicie, czy taki DAC pokroju rDAC zje na śniadanie kartę dźwiękową AIM SC808 ?

Proszę o porównanie nie tylko odsłuchowe, ale także pod względem zastosowanej elektroniki w obu urządzeniach.

Stream Magic jest duzo droższy. Więc na jego się nie wypowiadam

Musical Fidelity V90-DAC

Arcam rDAC

CAMBRIDGE AUDIO STREAM MAGIC 6

Z tych Arcam bo miałem i MF i jego.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Stream Magic jest duzo droższy. Więc na jego się nie wypowiadam

Musical Fidelity V90-DAC

Arcam rDAC

CAMBRIDGE AUDIO STREAM MAGIC 6

Z tych Arcam bo miałem i MF i jego.

a słuchałeś SM6 jeśli tak to czy gra dużo lepiej od rdac

Nie gra lepiej. Gra inaczej. Każdy z nich może okazać się lepszy od drugiego w konkretnej konfiguracji sprzętowej.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Kupiłem SC808, ale jest to karta dedykowana raczej pod słuchawki niż RCA.

Nie wiem czy dobrze rozumiem - w przypadku podłączeniu głośników, karta używa przetwornika niższej klasy niż w przypadku wyjścia na słuchafony, zgadza się?

+ laickie pytanie

Jeśli pozbędę się karty dźwiękowej (nie uwzględniając zintegrowanej) będę potrzebował jakiś komponent do kompa, czy wystarczy pierwsze lepsze wejście USB w płycie głównej i problem z głowy?

Może lepiej jednak coś dokupić i puścić sygnał coaxialem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a słuchałeś SM6 jeśli tak to czy gra dużo lepiej od rdac

nie, niestety nie słuchałem. Też swego czasu i ni9m myslałem jednak nie jest to obecnie na moj budzet. bo wygodnie bym sobie z serwera muzyke zasysał. Na razie zostaje więc Arcamie. Jesli filozofia dzwięku Cambridga w SM6 się nie zmieniła to dla mnie będzie on za suchy. Jest tu wątek o nim że jedni sa absolutnie na tak a drudzy że to totalna klapa. Ale i tak wiem że skoro o czymś się mówi to to już jest dobre :)

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Na szczęście gra sprzęt a nie opinie.

V90 ma gorsze opinie od rDACa

nie patrz na opinie, Gra nieco inaczej. Bardziej rowniej. Masz wrażenie że do dzwieku dodaje mniej od siebie. Mi to właśnie średnio odpowiadało. Arcam dal mi więcej dynamiki.

Ale faktycznie na drugim miejscu uklasował bym MF M1 DAC

Gość aqs

(Konto usunięte)

nie patrz na opinie, Gra nieco inaczej. Bardziej rowniej. Masz wrażenie że do dzwieku dodaje mniej od siebie. Mi to właśnie średnio odpowiadało. Arcam dal mi więcej dynamiki.

M1 DAC czy V90-DAC

i czy rDAC gra u ciebie z oryginalnym zasilaczem

Mam dokładnie takie same odczucie. Arcam gra mocniej skrajami pasma i mniej chętnie średnicą.

Nie ma porównania. Zewnętrzny DAC na własnym zasilaniu to inna liga.

Nie testowałem, ale planuje to zmienić w kwietniu, jak będę miał pierwsze wnioski na pewno się podzielę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.