Skocz do zawartości
IGNORED

Znikające posty w Lampizator Dac czy ktoś wie dlaczego taka agresja ?

Gość Firewall 1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Wpisy już znikają od tygodnia sam nie wiem czy to taka agresywna promocja czy agresja założyciela wątku który mnie zbanował po tym jak wymieniłem jakie wzmacniacze zagrają dobrze z jego kolumnami.

Czy kogoś spotkał ten los i nie wie o co chodzi - czy tylko ja tak mam ?

Wszystkich którzy zostali dotknięci niewidzialną różdżką ushera marslo proszę o wypowiedzi - może wspólnie to ogarniemy o co chodzi ?

ZAPRASZAM.

A co to ten Lampizator? Ktoś w XXI wieku jeszcze stosuje lampy w elektronice użytkowej??

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

A co to ten Lampizator? Ktoś w XXI wieku jeszcze stosuje lampy w elektronice użytkowej??

Właśnie nie wiem czy chodzi o ukrycie tej technologi czy co ?

Staram się to pojąć.

Tu nie ma nic co trzeba pojmować.Wątek jest po to by znaleść tego najważniejszego.......jelenia co go kupi.

Tak,tak...lampizator będzie lub jest już na sprzedaż.Kwestia czasu.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Tu nie ma nic co trzeba pojmować.Wątek jest po to by znaleść tego najważniejszego.......jelenia co go kupi.

Tak,tak...lampizator będzie lub jest już na sprzedaż.Kwestia czasu.

Tak podejrzewałem...bo stopień agresji i tendencyjność prowadzącego wątek jest niebywały.

Teraz zaczyna być logiczne spięcie na tej płaszczyżnie i odejście jednego z najstarszych usherów rochu.

To to jeszcze nic. Ja słyszałem że niektórzy próbują nawet słuchać płyt winylowych. Ale jaja ...

A co dziwnego jest w winylu? sam mam jakiś pseudo gramiak i syn zgrywa jakieś winyle, które gdzieś wyszpera, ale nie mam w nim żadnej lampy, nawet podświetlanie jest diodowe...

Teraz zaczyna być logiczne spięcie na tej płaszczyżnie i odejście jednego z najstarszych usherów rochu.

E tam, pewnie przestał pisać na jakiś czas, nie raz już urządzał pożegnania z forum:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

A co dziwnego jest w winylu? sam mam jakiś pseudo gramiak i syn zgrywa jakieś winyle, które gdzieś wyszpera, ale nie mam w nim żadnej lampy, nawet podświetlanie jest diodowe...

E tam, pewnie przestał pisać na jakiś czas, nie raz już użądzał pożegnania z forum:)

Chyba że tak...jak nastąpiło spięcie na linii promującej lampizatora od roku na tym forum wydawał się zdeterminowany .

Zobaczymy..czas pokaże co i jak.

Oczywiście z Lampizatorem również.

Właśnie sprawdziłem, że usunął konto. Coś musiało być na rzeczy...Był jednym z userów z najdłuższym stażem.

No cóż, VIP to nie jest pusty slogan.

Stosuje i oby jak najdłużej! :)

Lampa to szlachetna technologia.

Słowo klucz to eufonia.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

I po co takie mecyje i ceregiele jak ciepełka lampowego można dodać korektorem albo...kablami?

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Właśnie sprawdziłem, że usunął konto. Coś musiało być na rzeczy...Był jednym z userów z najdłuższym stażem.

Właśnie dlatego o tym mówię bo widziałem co się wyrabia.

No cóż, twardy był.

Ale nie dość twardy na Elba.

cheshire.gif

Prawda albo fałsz ...zobaczymy ?

Można, jednak lampa to lampa. Winyl to winyl.

Ja nie mówię,że jedno jest lepsze od drugiego. Mam na myśli lampę vs. Solid State.

Jednak osobiście lubię lampę w torze. Zapewne kwestia gustu.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

I po co takie mecyje i ceregiele jak ciepełka lampowego można dodać korektorem albo...kablami?

kablami to zwłaszcza jak je wygrzejesz w piekarniku 120 stopni na pewno będzie ciepło

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Gra lepiej od CD-eków,to dziwota.

Gra inaczej dla jednych lepiej dla innych gorzej

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Gra inaczej dla jednych lepiej dla innych gorzej

Najgorzej to gra dla tych, co go nie mają ale za to głupoty piszą.

Gra inaczej

Oczywiście,że inaczej a CD się przez tyle lat nie zbliża....nawet.A wszyscy producenci by chcieli.

Kolejna dyskusja na temat wyższości świąt bożego narodzenia

@modrzew47 rozumiem że dla Ciebie gra lepiej dla mnie gra inaczej

W moim awatarze masz sl1210 ale i CD raz słucham jednego raz drugiego

Przede wszystkim, to gra userom w głowie coś nie tak, bo zamiast muzyki gra im hi-end i wyższość czegoś tam nad czymś tam - a w muzyce albo cisza, albo bełkot!

Parker's Mood

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.