Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie Nagrania kupione przez Warner Music

bobaj

Rekomendowane odpowiedzi

Dla przypomnienia, gdy sprzedawano PN za 8,1 to w tym samym czasie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PN to akurat małe miki. Jeszcze są lasy do wzięcia, domy i mieszkania tubylców, ... aż strach podpowiadać!

Jakoś tych PN dobroczyńcy z WB nie pokochali, skoro chcą puścić. Widocznie kochani NF Junacy za mało kupowali.

I po co psuć muzykę polityką, panowie?

Nie lepiej posłuchać teraz na 2 programie PR muzyki z serii Polish Jazz? Właśnie teraz leci audycja...

To nie my psujemy muzykę polityką. Nie lepiej.

wyrok odroczony.

Powodem są ograniczenia formalno-prawne - cokolwiek by to miało znaczyć. Znaczy się chcą sprzedać ale nie to co kupili?

Gliński to peowiec.

"Jak podaje PAP, Warner Music Poland chciała, aby negocjacje poprzedziła niezależna wycena dokonana przez profesjonalny podmiot. Nieoficjalnie do MKiDN dotarła informacja, że szacunkowa wycena PN wyniosła pomiędzy 50 a 80 mln zł."

Zwiększył. Ludziska uwierzyli, że jednak można ożywić trupa.

Ale, nie bój ziaby, chick.

Gdy to pisiate wezmą pod swe kacze skrzydła - zaś szczeźnie. Tym razem na dobre.

Pewnie, że zwiększył. Nowy album Kuby Więcka to + 20 mln PLN do wartości PN, a nowy album Namysłowskiego to + 30 mln, przecież Namysłowski to uznany artysta.

...a że ludzie uwierzyli, to się zgadzam! Wiara czyni cuda! W tym przypadku cud przyrostu wartości poprzez wiarę ;-)

Jeśli rzeczywiście "dobra zmiana" odkupi od Wernera prawa do wydawania serii PJ to chyba już więcej wznowień nie zobaczymy.Wypada się cieszyć,że prawie wszystko kupiłem.A ci co tego nie uczynili powinni szybko pobiec do sklepów.

Werner zrobił kawał dobrej roboty.Wydał kupę płyt na dobrym edytorsko poziomie,rozdystrybuował je na świecie.

Ale jak widać komuś to przeszkadzało.

Mam nadzieję że warner się nie podda i że nigdy PN nie powrócą w łapska rządzących. Kultura sztuka powinny być niezależne od tego politycznego gów....a. Tylko patrzeć jak zamiast reedycji polishjazzu mielibysmy wznowienia Zenka Martyniuka ulubienca Prezesa Kurskiego .

Dla przypomnienia, gdy sprzedawano PN za 8,1 to w tym samym czasie:

Ukryta Zawartość

Dla przypomnienia, gdy sprzedawsno PN nie było inntch chętnych na wyłożenie takiej kasy za tę firmę.

Pewnie, że zwiększył. Nowy album Kuby Więcka to + 20 mln PLN do wartości PN, a nowy album Namysłowskiego to + 30 mln, przecież Namysłowski to uznany artysta.

...a że ludzie uwierzyli, to się zgadzam! Wiara czyni cuda! W tym przypadku cud przyrostu wartości poprzez wiarę ;-)

Wystarczy, ze zrobił porządek z prawami autorskimi. Jak myślicie, wymagalo to jakiejś pracy czy samo się zrobiło?

Ukryta Zawartość

Jeśli rzeczywiście "dobra zmiana" odkupi od Wernera prawa do wydawania serii PJ to chyba już więcej wznowień nie zobaczymy.Wypada się cieszyć,że prawie wszystko kupiłem.A ci co tego nie uczynili powinni szybko pobiec do sklepów.

Werner zrobił kawał dobrej roboty.Wydał kupę płyt na dobrym edytorsko poziomie,rozdystrybuował je na świecie.

Ale jak widać komuś to przeszkadzało.

W takich chwilach cieszy mnie, że byłem niezależnym twórcą. Nikt mnie nie zna. Mam spokój. Kasa sama wpada. Nie muszę nic robić - ztn Independent artist. Bo po śmierci, zaczynają się zawirowania, kupowanie, sprzedawanie praw autorskich, handlowanie, wykorzystywanie do politycznych celów. Spadkobiercy się kłócą o prawa autorskie, należne tantiemy. Tylko patrzeć jak powstanie Narodowa Składanka wydana przez Ministra Kurskiego tzw

The Polinishe Narodowen Hiten Vol.3

Trochę się boję tych ludzi, którzy handlują tzw dobrem narodowym. Wystarczy włączyć TV Dobra Zmiana 1 albo TVP BezInfo. Jedno wielkie kłamsto i propaganda. I takie prostaki, które potrafią okłamywać społeczeństwo w publicznych mediach, biorą się za Polską Muzykę. Niewiele z tego wyjdzie dobrego

Jeśli rzeczywiście "dobra zmiana" odkupi od Wernera

a kto to taki ten Werner ?

W takich chwilach cieszy mnie, że byłem niezależnym twórcą. Nikt mnie nie zna. Mam spokój. Kasa sama wpada. Nie muszę nic robić - ztn Independent artist. Bo po śmierci, zaczynają się zawirowania, kupowanie, sprzedawanie praw autorskich, handlowanie, wykorzystywanie do politycznych celów. Spadkobiercy się kłócą o prawa autorskie, należne tantiemy. Tylko patrzeć jak powstanie Narodowa Składanka wydana przez Ministra Kurskiego tzw

The Polinishe Narodowen Hiten Vol.3

Trochę się boję tych ludzi, którzy handlują tzw dobrem narodowym. Wystarczy włączyć TV Dobra Zmiana 1 albo TVP BezInfo. Jedno wielkie kłamsto i propaganda. I takie prostaki, które potrafią okłamywać społeczeństwo w publicznych mediach, biorą się za Polską Muzykę. Niewiele z tego wyjdzie dobrego

włącz sobie TfałszN tam sama prawda

I Bogu dzięki, że Polskie Nagrania pozostaną dalej w Warner. Niepokojące jest tylko to, że Warner w ogóle przystąpił do jakichkolwiek rozmów z Glińskim i jego ekipą. Albo to zrobił rozmyślnie, aby dać jakieś pozory, albo był w jakiś sposób do tego przymuszony. Tak myślę.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

A jak myślisz ? Warner może sprzedać to komukolwiek, więc lepiej żeby kupili Polacy czy np Inwestor z Burkina faso albo Ułan Bator ??

Co wy ludzie Macie w Głowach ????

A jak myślisz ? Warner może sprzedać to komukolwiek, więc lepiej żeby kupili Polacy czy np Inwestor z Burkina faso albo Ułan Bator ??

myślę, że wielu artystów wolałoby Burkinafaso Company niż te polaczkowate wojenki z dobrem narodowym.

Założę się, że wiele hitów polskich np Dziwny jest ten Świat Niemena jako soundtrack pod nowym filmem kinowym Powrót do Smoleńska

lub chociażby Smoleńsk Demons Warriors

polecam słownik ortograficzny

Poważnie?

Wy macie tylko PISd.

Jest kolejka nabywców z Burkina Faso?W obu wątkach na temat serii PJ masz kilkadziesiąt merytorycznych odpowiedzi.Nie wiem czy nie zrozumiałeś czy udajesz,że nie rozumiesz?

Mamy pięknie wydane płyty,których wcześniej nie wznawiano.Jest jeszcze jeden wątek.Te płyty dzięki Warnerowi są sprzedawane na całym świecie.Takich możliwości nie ma żadna polska firma.Ale skąd mają o tym wiedzieć "intelektualiści" z Gazety Polskiej?

Liczyłem na merytoryczną odpowiedź a uzyskałem pierd smierdzący jak komentarze czołowych "intelektualistów" GW.

Wydawanie muzyki to biznes i wolę żeby tak było to traktowane niż jakieś ciągłe pieprzenie o dobrach narodowych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.