Skocz do zawartości
IGNORED

Jasne plamy na ekranie TV 55AS640, co to jest ? co robić ?

Zindo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałeś też to.

jeśli ma być niezgodność towaru z przyczyny uszkodzenia to sprzedawca i tak wysyła towar do autoryzowanego serwisu (chociażby by po to by wyeliminować uszkodzenia z winy użytkownika) a jego stanowisko już znamy, towar jest w 100% sprawny i nie ma podstaw.

Czepiać możemy się jedynie cechy produktu.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Już Ci pisałem. To że towar jest sprawny zdaniem producenta, nie oznacza że nie możemy go reklamować jako towaru niezgodnego z umową u sprzedawcy.

Sami też możemy sobie zamówić opinię naszego rzeczoznawcy, który oceni ten TV jako niesprawny.

Będą one równorzędnie ważne dla sądu w przypadku sporu sądowego.

Mało tego dla sądu opinia producenta w tym przypadku będzie stronnicza. Ważniejsza będzie opinia niezależnego eksperta, rzeczoznawcy, biegłego z papierami.

Ustawa określa stosunki sprzedawca-klient, a nie producent-klient.

Klient nie musi znać odpowiedzi na pytanie czy plamy na ekranie są spowodowane usterką czy cechą produktu, żeby go reklamować jako towar niezgodny z umową.

To nas zupełnie nie interesuje.

Dla nas istotne jest to, że mamy plamy na ekranie, a nikt nas nie poinformował, że mogą takowe wystąpić. Tyle wystarczy.

Otwarte pozostaje pytanie, czy w instrukcji jest wzmianka o tym, czy jej nie ma.

sprawę było można załatwić w kilka dni bez żadnych problemów a teraz by egzekwować musisz inwestować dodatkowe środki i prawdopodobnie łazić po sądach i ryzykować utratę jeszcze większych pieniędzy bo sprawa nie jest oczywista.

z biegłymi to lepiej uważaj.

Hmm a mi kiedyś na plaźmie Samsunga pojawiły się różowe zafarby widoczne kiedy wyświetlał białe tło np śnieg lub reklamy itp.

Zadzwoniłem na infolinię Samsunga poprosili o zdjęcie wady, zdjęcie etykiety na odbiorniku, skan dowódu zakupu - wysłałem.

Kolejny krok telefon że przyznano wymianę panelu ustalono termin.

W ustalonym terminie przyjeżdża samochód 2 serwisantów zdejmują plazmę ze ściany wyciągają narzędzia bzyk bzyk - stary panel out tj do pudła nowy na miejsce bzyk bzyk i tv znów na ścianie.

Włączamy działa, dziękuje panowie wychodzą ze starym panelem.

Za kilka dni telefon z biura obsługi - ankieta czy jestem zadowolony z usługi czy wszystko OK.

Potwierdzam i tyle w temacie

Ale wiecie co jest najlepsze? Wszystko odbyło się po upłynięciu 2 lat. od zakupu....

Po raz pierwszy w życiu jestem zadowolony z serwisu.

Niemniej "modlę się", żeby ten drugi panel nie padł bo obraz mam przepiękny również w 3d i żal by mi było a nowej plazmy już się nie da kupić.

lcd nie trawię.

• 4 tygodnie później...

Są LCD które mają już lepszy obraz niż plazmy.

Patrz Philips PFS8209 z Androidem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A po kalibracji profesjonalnej grają rewelacyjnie.

Ukryta Zawartość

Są LCD które mają już lepszy obraz niż plazmy.

Patrz Philips PFS8209 z Androidem:

Ukryta Zawartość

A po kalibracji profesjonalnej grają rewelacyjnie.

Czy brałeś pod uwagę ostatnią serię panasa pisząc że ten philips ma lepszy obraz....? I druga sprawa jak wygląda to cenowo....tzn ile trzeba położyć za philipsa 65"? Bo bardzo wysoka cena to główny minus b.dobrych lcd....

Ukryta Zawartość

Ceny są do 5 tyś zł - więc naprawdę do przyjęcia za 55" i to z Androidem i flashem. Czyli odtwarza wszystko.

Jesli ma obraz jakościowo porównywalny do panasa st60... to cena jest naprawdę super... tylko powtarzam JEŚLI ... :) ;)

... a co do androidów i innych bajerów to dla mnie to nieistotne bajery.... liczy się tylko jakość obrazu, dźwięk także nieistotny, dla mnie :) ;)

Ukryta Zawartość

Tu jest test z konkretnie podanymi pomiarami kontrastu, bo z testu na hdtv jak zwykle nic nie wynika, na żadne konkretne pomiary (oprócz input laga i poboru mocy...) nie można liczyć. Do tego informacja że czerń jest podobna jak z plazmy Pioneera ;) Aż prawie uwierzyłem że to jakaś rewolucja w LCD i to za dość niskie pieniądze. Patrząc na wyniki to "trochę" delikatnie mówiąc brakuje.

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

...dzisiaj przywiozłem do domu panasa as640 55".... kupowałem przez Morele.net z odbiorem osobistym w netpunkcie... zanim zapłaciłem wypakowałem tv i go dokładnie przeswietliłem kolorowymi planszami z pena pod katem DSE i cloudingu i stwierdzam ze chyba trafił mi się mega poprawny egzemplarz.... :) nie ma żadnych czarnych i brudnych zabarwień, jedynie w naroznikach ciemniejsze plamki wielkości 2cmx2cm...

Ogólnie bardzo miła obsługa , nie robili problemów i bardzo pomogli... Czyli przez neta tez można kupić nie w ciemno ;)...

Jeśli chodzi o jakość obrazu to jestem miło zaskoczony ogólną plastyką.... jeśli chodzi o jakość wykonania to na prawdę sie postarali w Panasie... Polecam ten tv z całą odpowiedzialnością , tym bardziej że cena jest dobra jak za ten rozmiar i jakość... wszystko na gotowo wyszło 2864 pln-ów....

...2799 za tv + opłata za dostarczenie do netpunktu 65 zł...

...mój Syn jest mega zadowolony bo przesiadł się z 32" .... :)

Też zastanawiałem się nad as640 ale jednak zdecydowałem się na sony 55W829 i zakupiony online i wszystko ok. ps POLECAM ten TV w 100%

Na pewno ten model sony to udany tv tylko że tysiaka droższy... :)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.