Skocz do zawartości
IGNORED

Taga Harmony DA-300 V.2 - słuchał ktoś ?

szczypek92

Rekomendowane odpowiedzi

Już trochę czasu borykam się z wyborem jakiegoś DACa, z uwagi na przyzwoitą cenę zainteresował mnie ten z tytułu.

Czy ktoś z was miał przyjemność posłuchania jak to pudełko się spisuje ?

• 3 tygodnie później...

A więc byłem zmuszony zakupić w ciemno...ale wcale nie żałuję :)

Zestaw przed i po zakupie tego DACa to po prostu przepaść. Wcale nie twierdzę, że jest on taki wspaniały gdyż nie mam porównania do lepszych konstrukcji, ale pewne jest to, że przy nim widać jak tragiczna jest komputerowa karta dźwiękowa (zintegrowana). Ilość szczegółów, lokalizacja wokalu, sprężystość basu...to jest to co słychać niemalże od razu. Wprawne ucho być może jeszcze więcej potrafi opisać.

Do podłączenia przetwornika do PC używałem coaxiala, gdyż akurat płyta główna ma taką możliwość. Muzyka głównie z Wimp Hifi.

Moim zdaniem warto, kupiłem wersję pierwszą, która poza tym, że przez USB obsługuje tylko 16 bit a nie 24 niczym się nie różni od V.2.

Udało mi się kupić za niecałe 500 zł...za tą cenę można naprawdę wiele wnieść do systemu kiedy nasze źródło jest tym najgorszym podzespołem w całym audio :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.