Skocz do zawartości
IGNORED

Kupię audiofilski komputer klasy high-end do grania z plików

SVART

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Kupię audiofilski komputer klasy hi-end do grania referencyjnej jakości muzyki, najlepiej wraz z chmurą pełną gęstych plików. Proszę o konkretne propozycje, ewentualnie oferty z parametrami itp. Aktualnie gram ze Squeezbox'a.

Komputer to jedno, a jaki przetwornik? Coś na lampce?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Przetwornik? A nie wiem kolego. Czekam na propozycję i co tam będzie przetwarzał ten komputer. Sądząc po awatarze, rozumiem, że grasz z laptopa Sonego. Na handelek? Skąd bierzesz zasilanie?

Lampa? Tak, bo podobno bez lampy nie ma dobrego cyfrowego grania.

Od razu go stuninguj i wymień kable w środku na Siltecha bo tam w oryginale takie cienkie siedzą.

No i głośnik wewnętrzny zmień od razu na Scan Speaka.

Zasilacz - tylko toroidalny.

No to przetwornik proponuję Lampizator, ver. UltraHiTech, bez cyny, wszystko na klej Kropelka - podobno niezłe granie i nie wiele kosztuje :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Witam

Takze jestem zainteresowany takim komputerem-ma do sprzedania takiego kompa user Elberoth.

Napisalem w jego watku,ze jestem nim zainteresowany i zostalem natychmiast zbanowany.

Kto to mógł zrobić?

Tak czy inaczej to jak dla mnie jakieś normalnie chamstwo jest przeżarte szkorbutem do szpiku kości.

Pytam za co?

Gdzie tu jest zarzadzajacy?

Dziś sprzedałem swoja wieżę denona-było mi bardzo zal,ale cóż trzeba żyć dalej,

Kupilem tez monobloki lampowe manufaktury Burdjak & Sikora oraz daczek którego miał sam Pavarottii.

Troche tej wiezy denona mi zal tak ,tak bedę ja wspominał,bo słuzyła mi 25 lat .

Czy moge zamieścic tu zdjęcia monobloków i mojego daczka,oraz wieży denona?

pozdrawiam serdecznie

Donald Ginko

Kupię audiofilski komputer klasy hi-end do grania referencyjnej jakości muzyki, najlepiej wraz z chmurą pełną gęstych plików.

Najsamprzód pokaż czy masz pinędze:)

Znam się na komputerach bo jestem HYDRAULIKIEM pomogę bezinteresownie.

Akurat mnie też temat interesuje, przy czym taki komputer klasy High End to już poważna zabawka, oddzielne zasilania, odseparowana karta USB z osobnym zasilaniem, światłowody między kartą USB, a resztą komputera. Ogólnie to komputer w kilku boxach i spore koszty. I tylko taki ma sens. Jeśli ma być średni komp to lepiej użyć coś gotowego np Linna albo Aurendera i mieć spokój.

Takze jestem zainteresowany takim komputerem-ma do sprzedania takiego kompa user Elberoth.

Jest to pomysł świetny. Może ja do niego skrobnę, ale jak to dobry komp, to pewnie słonosz kosztóje. Tylko jak ciebie zbanował, to czy ze mną bedzie chciał w ogóle gadać, jak sie nie znam na rzeczy. Myślicie, że 32570 PLN wystarczy? A na czym teraz Maślaku grasz?

Nie możesz, to mój temat. Załóż proszę własny.

Najsamprzód pokarz czy masz pinędze:)

Kaska jurz czeka, odliczona co do stówki i grosika. Na samą myśl jak ten kom zagra mam dreszcze, bo długo odkładałem te pieniądze i z sercem, stąd nie może być inaczej.

Żeby nie było, że kłamne, kasa zdjęcie selfie, sory za słabą jakość, bo z tel.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

eee..... tyle roboty.....

warto to?

Elb zrobił v3 i zaraz go przedaje swoim zwyczajem

poczekajcie tydzień-dwa - v4 będzie do wzięcia jak nic

bez kozery :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Myślicie, że 32570 PLN

Z palcem w d.... aż nadto

pszepraszam ale byłem na budowie dziś i wymskło misie

z radości że na forum przybywa autentycznych ,entuzjastów grania z gęstej chmary.

Zbanowanie nowego kolegi MaślakowyGaj uważam za niestosowne ,najpierw należało kolegę pouczyć zwłaszcza że jest tu nowy i to Jego pierwsze kroki w hi-end.

sorki za offtop

Na kupce widzę ok 30 tys.

ale stara wersja piniondza....

jak pokaże nowe - to go stać :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Witam

Napisalem w jego watku,ze jestem nim zainteresowany i zostalem natychmiast zbanowany.

Kto to mógł zrobić?

Tak czy inaczej to jak dla mnie jakieś normalnie chamstwo jest przeżarte szkorbutem do szpiku kości.

Pytam za co?

Gdzie tu jest zarzadzajacy?

Dziś sprzedałem swoja wieżę denona-było mi bardzo zal,ale cóż trzeba żyć dalej,

Kupilem tez monobloki lampowe manufaktury Burdjak & Sikora oraz daczek którego miał sam Pavarottii.

Troche tej wiezy denona mi zal tak ,tak bedę ja wspominał,bo słuzyła mi 25 lat .

pozdrawiam serdecznie

Donald Ginko

Weź Ginko- Bilobę to przypomnisz sobie na czym słuchasz.... hue, hue

No to przetwornik proponuję Lampizator, ver. UltraHiTech, bez cyny, wszystko na klej Kropelka - podobno niezłe granie i nie wiele kosztuje :)

Polecam wersję lampiego bez wyjścia lampowego. Lampy to przeżytek jak pisze Stasio i strasznie walą zniekształceniami, bardzo to słychać!

Poniższy układ jest pozbawiony tych wad. Pure, pure DSD...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od razu go stuninguj i wymień kable w środku na Siltecha bo tam w oryginale takie cienkie siedzą.

No i głośnik wewnętrzny zmień od razu na Scan Speaka.

Zasilacz - tylko toroidalny.

Justas, jest właśnie plan tuningu, dobrze kombinujesz, ale nie wiem, czy od razu aż tak przyszłościowy. Nie wszystko na raz. Które głośniki tego skanpeaka bys polecił, no i jakie kable? Rozumiem, że najlepiej srebro? Myślicie, że da radę wbudować w niego mały subwufer? Jeśli chodzi o sieć, to tutaj też zielony jestem. Może od razu zmienić instalację w domu ciągnąć prąd do tego laptopa z trafo przy drodze na krzyżówce?

Na kupce widzę ok 30 tys. To może być niezły komp.

Przecież napisałem ile jest wyraźnie, więc nie ma co gdybać.

No to przetwornik proponuję Lampizator, ver. UltraHiTech, bez cyny, wszystko na klej Kropelka

Jaki klej? Ma być na wypasie. Chyba że to klej referencyjny klasy high-end. Lapizatora nie znam? Co to za produkcja?

Ojejku znowu Lampizator?Czy nie ma innych przetwornikow?

Kiedyś widziałem lampizatora wewnątrz i numery kości były starte,więc po gwarancji będzie problem

Co to to nie,bo ja chcę życ jeszcze,a nie być zabity przez prąd.

Te daki lampizatora podobno bardzo pogrubiaja dżwiek,a moze sie nie znam sam nie wiem już.

Widać zaraz jak tylko chłopina umarł to mu nasze chłopaki to zajumali i teraz na allegro wystawili, to żeś dobrze z zakupem trafił bo z pewnych rąk ...

Myślicie, że da radę wbudować w niego mały subwufer?

Bez subufera nie ma haj enda !

Svart może takie coś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam wersję lampiego bez wyjścia lampowego. Lampy to przeżytek jak pisze Stasio i strasznie walą zniekształceniami, bardzo to słychać!

Tak to niezły wybór ale można jeszcze lepiej Dac bez wejścia i kości to najnowszy trend z drabiną RzRZ

poczekajcie tydzień-dwa - v4 będzie do wzięcia jak nic

bez kozery :)

Myślisz? Kurcze, to dobrze, że do niego już teraz nie udeżyłem. A co jest lepszego w wersji v4, cztery lampy?

Z palcem w d.... aż nadto

pszepraszam ale byłem na budowie dziś i wymskło misie

z radości że na forum przybywa autentycznych ,entuzjastów grania z gęstej chmary.

W porządu, nikogo chyba nie uraziłeś. Póki co nie zgłaszam do moderacji.

światłowody między kartą USB, a resztą komputera

Też planuję. Chcialbym, aby mi każdy zazdrościł tego kompa, rozumiecie. Chciałbym też kupić dobre podstawki antywibracyjne pod tego kompa, a może cały stolik. Co myślicie? Żeby wibracja z grzejącego się rdzenia procesora nie przechodziła na resztę toru.

Poniższy układ jest pozbawiony tych wad. Pure, pure DSD...

Pozwolisz kolego, że się z nie zogdzę z tą opinią. Lampy mają sens, jeśli są dobrze dobrane, Chyba niewiele liznołeś z lampek, bo tutaj chłopaki inaczej piszą.

P.s. Proszę o poważne wpisy, bo inaczej będę zmuszony banować. Chciałbym, aby udzielali się w tym wątku autorytarni (znaczy z autoryrtetm) znawcy tematu pc-audio klasy high-end, bo tylko to mnie interesuje. zero kompromisów.

Pozwolisz kolego, że się z nie zogdzę z tą opinią. Lampy mają sens, jeśli są dobrze dobrane, Chyba niewiele liznołeś z lampek, bo tutaj chłopaki inaczej piszą.

Jeszcze żadnej nie lizałem. Specjalistą od lampek jest Elb, Stanisław i Marslo.

Najlepszy będzie komputer do gier, wydajny, są tu już aktywni specjaliści z tego zakresu, doradzą.

Będzie można grać i będzie grało..

A na tym komputerze w bilarda tzn. w kulki tez można będzie pograc sobie?

Jakież bliższe dane tego urządzenia mozna?

pozdrawiam

Donald Ginko

P.s. Proszę o poważne wpisy, bo inaczej będę zmuszony banować. Chciałbym, aby udzielali się w tym wątku autorytarni (znaczy z autoryrtetm) znawcy tematu pc-audio klasy high-end, bo tylko to mnie interesuje. zero kompromisów.

Jak bez kompromisów i na poważnie to tylko taki najnowszy dżjant kiler

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

W takim razie skoro zostałem wywołany do tablicy polecam koledze polską myśl techniczną komputer ODRA.

Pracowałem na tym komputerze przez dłuższy okres czasu (mogę wkleić zaświadczenie z zakładu pracy ) stąd uważam ,że jest to świetny komputer do audiofilskiego tuningu.

Można np. stuningować taki komputer zasilaniem bateryjnym R20 ew. można dodatkowo umieścić na obudowie napis chajend .

W razie gdyby moja propozycja nie spełniła Pana oczekiwań mogę ew. dopytać mojego kolegi z bloku, który to sprzątał w USA w magazynie firmy Dell , więc ma obycie światowe i dogłębne rozeznanie w tym temacie.

pozdr.

Jakież bliższe dane

Bardzo proszę..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

soft

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A kto złoży i skonfiguruje taki komp? Wyglada na to że niewiele osób ma o tym praktyczne pojęcie. Temat ciekawy ale u nas jak na razie to raczej w sferze marzeń i odległych planów.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Czekajcie to będzie się coś sprzedawać niedługo czy kupować niedługo bo już nie wiem ? Czy znowu nasz ulubiony chlewik i błoto ? Sam dumam nad kompem z DSD poczytam chętnie jak nie zbanują .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.