Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Logitech z2300

KickBan0707

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio zauważyłem, że w moim subwooferze Logitech z2300 z otworu bass reflex słychać jakieś dziwne pukanie, charczenie, coś jakby, odgłosy siatki, nie wiem jak to nazwać, wszystko słychać na filmie, mój mikrofon nie nagrywa basu, ale najważniejsze słychać czyli tą wadę :/ Czy dać się to naprawić czy po prostu już głośnik jest zajechany, proszę o pomoc ;)

LINK do filmu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/118693-problem-z-logitech-z2300/

@KickBan0707,

bez rzucenia okiem wgłąb subwoofera ciężko wydać 100 %-owo pewną diagnozę, ale podejrzewam, że doszło do niewielkiego uszkodzenia lub odklejenia membrany głośnika, a niestety taka wada z czasem będzie się pogłębiać (niestety demontaż siatki na potrzeby oceny stanu membrany to nie jest taka łatwa operacja). Mogła też wystąpić sytuacja, iż któryś z plastikowych elementów wewnątrz głośnika poluzował się i przy większym "natężeniu" basu wpada w drgania dające przedstawiony na filmie efekt dźwiękowy.

Domyślam się, że głośniki nie są już objęte okresem gwarancyjnym ?

Pozdrawiam,

Piotrek-FIXIT

Generalnie lepiej sprzedac jako uszkodzone i kupic za te pieniadze cos lepszego, bo to ze dostaniesz lepiej grajace zestawy to sprawa oczywista.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ostatecznie po kosztach możesz wymienić sam głośnik niskotonowy, ale to najlepiej jak trafisz gdzieś dokładnie od tego modelu sam subwoofer, albo przygotuj się na różne konieczności przeróbek obudowy, i dopasowania do impedancji.

Nie głośniki nie mają gwarancji, rozebrałem je dzisiaj, wykręciłem głośnik i włączyłem muzyke i to w głośniku występują właśnie te trzaski :/

Gdybyś był zainteresowany wymianą/zakupem głośnika to napisz proszę na adres [email protected] i powołaj się na niniejszy wątek tematyczny oraz na moje imię, kierownik działu Logitech obiecał sprawdzić czy posiadamy takie głośniki na stanie magazynowym w drugim oddziale naszej firmy i w razie potrzeby wycenić usługę jego wymiany (ewentualnie samą sprzedaż, jeśli oczywiście jesteś zainteresowany takim rozwiązaniem ).

PS. Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu podając adres kontaktowy do autoryzowanego serwisu Logitech (w sumie to nie znalazłem zapisu, który by zabraniał podawania takich danych na łamach forum). W razie potrzeby proszę moderatora o zmianę treści, zaś adres kontaktowy do serwisu jest ogólnie dostępny w internecie, również na stronie naszego centrum serwisowego (nazwa w moim nicku).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.