Skocz do zawartości
IGNORED

DYNAUDIO 52 SE czy TANNOY REVOLUTION DC6 T SE

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Nie byłbym taki pewny. Dynaudio ma swoje specyficzne podejście do dźwięku i nie każdemu musi odpowiadać.

Jeśli chodzi o ilość "powietrza", separacji dźwięków, detali - są kolumny lepsze od nich np te Tannoye DC6 czy KEFy i nie tylko... Oczywiście liczy się całościowy przekaz a tu Dynaudio ma w sobie "to coś". Jednak jeśli ktoś ceni najbardziej tamte cechy - to wybór nie jest taki prosty. Ale nie ma kolumn "naj" we wszystkim.

Z połączenia densena i serii audience dźwięk zazwyczaj wychodził co najmniej dobry. Szczególnie jeśli chodzi o rock, blues i przyległości.

Natomiast przy jazzie, szczególnie akustycznym w niektórych konfiguracjach faktycznie może brakować nieco "powietrza".

To sa zupelnie inne kolumny,tannoye to otwarty ,jasny dzwięk w połączeniu z tym jazgotliwym wzmacniaczem moze byc za ostro.Dynki lepiej pasują do tego rotela o ile sobie z nimi poradzi.Focusa 110 nie miał siły wogóle ruszyć i dzwięk byl plaski jak deska,co innego już było z audience 72 -z tymi nie miał najmniejszego problemu.52se to bezpieczny zakup jak nie podejdą to sprzedaz tylko pamietaj ,że każda skaza na kopułce to dyskwalifikacją dla większości osób tutaj.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Gość aqs

(Konto usunięte)

To sa zupelnie inne kolumny,tannoye to otwarty ,jasny dzwięk w połączeniu z tym jazgotliwym wzmacniaczem moze byc za ostro.Dynki lepiej pasują do tego rotela o ile sobie z nimi poradzi.Focusa 110 nie miał siły wogóle ruszyć i dzwięk byl plaski jak deska,co innego już było z audience 72 -z tymi nie miał najmniejszego problemu.52se to bezpieczny zakup jak nie podejdą to sprzedaz tylko pamietaj ,że każda skaza na kopułce to dyskwalifikacją dla większości osób tutaj.

RA-980 nie jest jazgotliwy przynajmniej z Tannoyami V4 czy V1, Dynki 52SE fajne ale używki 2500zł z Rotelem grają świetnie

Ja akurat słuchałem Dynek 52SE z Rotelem 980 i jakoś mnie to szczególnie nie porwało. Za mało drive'u w dźwięku, miłe plumkanie to byłoby zbyt krzywdzące określenie, jednak ten dźwięk jak dla mnie niósł za mało emocji. Miły, ale trochę beznamiętny. Nie nijaki, po prostu miły, ale to dla mnie za mało. Z drugiej strony, jakby się zastanowić nad zestawem monitory + wzmacniacz, to może i trudno byłoby znaleźć dużo lepsze propozycje w tej cenie. Ale ogólnie rzecz gustu, w każdym razie ostrożnie tratowałbym głosy, że Dynki 52SE + Rotel 980 to zestaw, który przypasuje prawie każdemu. Tannoy też nie wypadł sroce spod ogona:)

Sa warte tych pieniędzy tak samo jak tannoye ale trzeba posłuchać bo to calkiem inne granie.

I o to chodzi, i o to chodzi:)

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

Gość aqs

(Konto usunięte)

Ja akurat słuchałem Dynek 52SE z Rotelem 980 i jakoś mnie to szczególnie nie porwało. Za mało drive'u w dźwięku, miłe plumkanie to byłoby zbyt krzywdzące określenie, jednak ten dźwięk jak dla mnie niósł za mało emocji. Miły, ale trochę beznamiętny. Nie nijaki, po prostu miły, ale to dla mnie za mało. Z drugiej strony, jakby się zastanowić nad zestawem monitory + wzmacniacz, to może i trudno byłoby znaleźć dużo lepsze propozycje w tej cenie. Ale ogólnie rzecz gustu, w każdym razie ostrożnie tratowałbym głosy, że Dynki 52SE + Rotel 980 to zestaw, który przypasuje prawie każdemu. Tannoy też nie wypadł sroce spod ogona:)

Z czym najlepiej według ciebie zagrał zagra Rotel 980

I o to chodzi, i o to chodzi:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.