Skocz do zawartości
IGNORED

Porównanie Xindak C-06 z Cambridge Audio cd 10 Topaz

pawelhp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam wzmacniacz Yaqin MS 20l po sporych przeróbkach, do tego kolumny Monitor Audio RX2, za kilka dni będę miał KEF Q700,

dodatkowo wzmacniacz Cambridge Audio A10 oraz odtwarzacz CD 10, w sierpniu będę miał też wzmacniacz lampowy SE na 300B, zastanawiam się nad zmianą CD na np: Xindak C-06. Głównie w CD Cambridge Audio nie podoba mi się sposób budowania sceny, jest zbyt gwałtownie nienaturalnie dzielona - można by to sobie wyobrazić jako ścianę pomiędzy lewym a prawym kanałem - jakby przepaść, która czasem przybiera przeciwprostokątną

trójkąta prostokątnego o wierzchołkach: np: prawy kanał, prawy tył i ja jako słuchacz ?!

Miałem różne kolumny S-520, IKON DALI 6 MK2 i efekt był ten sam.

Dodatkowo od nowości Cambridge Audio A10 bardzo wolno wczytuje płyty - po włożeniu, nie wyskakują błędy i w końcu pojawia się liczba utworów , nie ma problemu z późniejszym odtwarzaniem i zmiany utwórów następują już w akceptowalnym czasie, czy to normalne w tym modelu, bo w innych podobno to nie występuje?

Witam

Mogę paręinformacji podać na temat Xindaka, ponieważ posiadam C06.

-po pierwsze nie jest na TDA1543 tylko na AD1852(nie wiem czy to wada czy zaleta)

-po drugie mam z nim same problemy, polegające na przeskakiwaniu o kilka sekund do przodu w utworze, czasami jedną płytę przegra całą a czasami na tej samej płycie przeskoczy raz lub kilka razy, nie ma reguły.

-po trzecie mechanizm pracuje dość głośno i jest kiepską (chińską) podróbą napędu Sanyo , dość wadliwą.

zalety to po przerobieniu stopnia analogowego na lampę gra dość przyjemnie i z dobrą sceną i lokalizacją instrumentów.

Pozdrawiam Jacek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.