Skocz do zawartości
IGNORED

GOODMANS/CARY 300B/GRAMOFON J.SIKORA

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Kable glosnikowe zostaly kupione,identyczne jak te ktore graly z kolumnami Goodmans(twin axiette 8) u J.Sikory na AS w Warszawie,wlasnie te:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mirek idziesz na skróty ale jak coś dobrze gra i mi się podoba to też bym tak zrobił :)

Kupilem te kable z tego linku co tobie przyslalem na PW,lepiej powiedz jakie podkladki pod te kable zastosowac,tu widze ladne J.Sikory, czy prywatnie przez niego zrobione czy kupione? musze tez cos kupic pod te swoje weze strazackie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

miałem ten kabel głosnikowy u siebie, w moim systemie dupy nie urwał.

ja stosuje ten, 4 odcinki na kanał.

Ukryta Zawartość

u Ciebie wystrczyłoby 2 odcinki na kanał

moze trzeba było cos z tego wybrać:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

miałem ten kabel głosnikowy u siebie, w moim systemie dupy nie urwał.

ja stosuje ten, 4 odcinki na kanał.

Ukryta Zawartość

u Ciebie wystrczyłoby 2 odcinki na kanał

moze trzeba było cos z tego wybrać:

Ukryta Zawartość

No wlasnie NES 3002 to jest ten moj kabe czylil NS-1952 ,ten moj jest sprawdzony przez wykonawce kolumn(Goodmans) J.Sikore, ktory mi wlasnie ten kabel polecal i ktory sam uzywa do swoich Goodmansow.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wziąłbym NES 3004 :)

Tylko musisz wziasc pod uwage ze to wykonawca kolumn sprawdzal dokladnie rozne kable glosnikowe i do glosnikow (Twin Axiette 8) byly (NS-1952) najlepsze i nie takie drogie.

a czym je zasiłał?

Janusz Sikora zasilal swoje Goodmansy,tu cytuje:

"Gramofony były dość licznie reprezentowane. Poza dobrze znaną i przystępną cenowo ofertą Pro-Jecta, pojawiło się wiele bardziej okazałych i ambitnych konstrukcji. Zaskakująca była duża liczba rodzimych produktów. Na tegorocznej wystawie zadebiutowały dwa gramofony autorstwa J. Sikory, współtwórcy legendarnych wzmacniaczy i lampowych filtrów wyjściowych do odtwarzaczy CD marki Burdjak-Sikora. Tym razem zaprezentowano dwa modele: Basic (80 kg wagi) oraz Reference (108 kg wagi) wyposażony w dwa ramiona. Producent deklaruje możliwość zastosowania dowolnych ramion. Wystawione egzemplarze uzbrojono w ramiona Kuzmy. Gramofonom partnerowały autorskie fonostejdże – również o nazwach Basic i Reference. Resztę toru stanowiły: triodowy wzmacniacz Burdjaka na lampach 6N13S w układzie parallel-push-pull z 1995 roku oraz zestawy głośnikowe Goodmansa. Nota bene podobne później spotkałem w pokoju Wojtka Szemisa, gdzie grały razem z elektroniką Sugdena."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Akurat wykonawca Goodmansow J.Sikora twierdzi ze beda graly swietnie z moim Carym 300B,moze inne Godmansy z innymi glosnikami niz Twin Axiette 8 nie zagraja dobrze,ale z tymi co wymienilem j.w co sa w moich kolumnach maja grac wibitnie,co sie sprawdzi ,bo kable glosnikowe juz za pare dni dotra do mnie.

Kable glosnikowe doszly do Londynu z Niemiec:

Ukryta Zawartość

Podloczylem do moich kolumn Goodmans(Twin Axiette 8 -8ohm)

Ukryta Zawartość

Trzeba przyznac ze kolumny swietnie zagraly,wiadomo ze nie tak jak w pokoju J.Sikory, bo brakuje im wysokotonowych glosnikow, ktore w przyszlosci zamowie u J.Sikory,ale z plikow wysokiej rozdzielczosci(hi-rejsy) bylo to bardzo dobre granie,nawet nie spodziewalem sie ze tak zagraja,przeciez to zwykly cyfrowy tor:

1)Laptop Samsung NP550P7C-S05UK(WIN8,INTEL CORE i7,8GB,1TB,BLURAY,1Gb LAN.LCD 17.3)

2)DAC Calyx

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) plus do tego zasilacz Calyx Power Supply

3)Kabel USB

Ukryta Zawartość

4)Wzmacniacz Lampowy integra CARY 300SEI(300B)

5)Kable srebne kierunkowe analogowe(interkonekty)laczace DAC(Calyx) z Wzmacniaczem(CARY) firmy GFmod

kolumny ustawilem w kontach pokoju(tak jak sa zbudowane) szer.pokoju 3.65m,dlugosc pokoju 4,20m, gdzie znajduje sie sofa pod sama sciana czyli moje miejsce do odsluchow,widac po pierwszych odsluchach ze tylko dobre nagrania sie licza i ze najlepszy bedzie gramofon i czarna plyta.

,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i gratulacje, Bartek Nowak to solidna firma.

Mala uwaga bez zlosliwosci - jestes dlugo za granica , wiec to zrozumiale- "w kątach" , nie "w kontach", ok ?:). Konta mamy w banku :)

Konto w trakcie usuwania

Może Mirek trzyma też kasę w skarpetach, które leżą w kątach pokoju, pełniąc jednocześnie rolę kont bankowych? Wówczas katy mógłby być określane słowami konty!.... :-)

Przy obecnym oprocentowaniu kont w banku lepiej je trzymać w innych kątach z dala od banków, polityków i ich rodzin :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Uwolnic pysk pieska :)

Grzegorz, przypominam, to nie jest watek o akustyce pokoi, a mojego w szczegolnosci.

Prosze staraj sie respektowac zasady, ulatwimy sobie komunikacje na forum.

Przeciez mozesz w kazdej chwili zalozyc odpowiedni watek o akustyce i zamieszczac tam swoje wykresy.

Mariusz, albo są pewne zasady wszędzie, nie tylko w Twoim wątku albo ich nie ma...

Uwolnic pysk pieska :)

Ten awatar to taka metafora, wczoraj dostałem 2 punkty ostrzeżenia (ciekawe czy Elberoth je otrzymał za nazwanie mnie kłamcą?) a dopiero dziś miałem aktywną opcję że się z tym zapoznałem i mogłem dokonać obecne wpisy.

Moim zdaniem chamstwo i chwyt poniżej pasa!!

Poniżej inicjator:

Mariusz, albo są pewne zasady wszędzie, nie tylko w Twoim wątku albo ich nie ma...

Masz Maciek racje co do zasady, ale moj zartobliwy wpis do Rafaella sluzy w moim zamysle poprawie atmosfery na forum , choc jest nie na temat.

Grzegorz zamierzal rozpoczac powazna dyskusje na temat nie zwiazany z watkiem, co by rozpetalo burze, jak sie to wielokrotnie zdarzalo.

Nie obraze sie, jak moj wpis zostanie wykasowany, jednak dobrej atmosfery brakuje na forum bardziej , niz czegokolwiek innego.

Konto w trakcie usuwania

jednak dobrej atmosfery brakuje na forum bardziej , niz czegokolwiek innego.

No to dobre słowa na stworzenie dobrej atmosfery na tą porę dnia! Kawa i ciasto.

Jakie lubicie niekoniecznie do kawy?

Tyle uwag a nic na temat,chociaz w tym watku nie docinajcie sobie a te "katy" tak kasy coraz mniej na koncie bankowym,dodatkowe glosniki wysokotonowe troche poczekaja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla tego nie duże Heile?!

Lokata w audio to obecnie najlepsza lokata, później i tak przyjdą zielone ludziki i tyle ile się teraz nacieszysz Twoje ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Masz Maciek racje co do zasady, ale moj zartobliwy wpis do Rafaella sluzy w moim zamysle poprawie atmosfery na forum , choc jest nie na temat.

Grzegorz zamierzal rozpoczac powazna dyskusje na temat nie zwiazany z watkiem, co by rozpetalo burze, jak sie to wielokrotnie zdarzalo.

Nie obraze sie, jak moj wpis zostanie wykasowany, jednak dobrej atmosfery brakuje na forum bardziej , niz czegokolwiek innego.

Antycypujesz?

Grzegorz , nie zamierzał ..

U mnie wzbudza się np. kaloryfer..dlatego pytałem o fortepian .

Jestem świeżo po pomiarach i zaczynam " widzieć" pewne rzeczy lepiej...;)

No i dobra, akustyka to oddzielny watek.

Mam u siebie piwnice do adaptacji, gdzie moglbym zrobic cuda wianki "w tym temacie", ale wtedy zniknalbym i z zona widywal sie rano i poznym wieczorem , a muza nie rozbrzmiewalaby w calym domu.

Jak zwykle w zyciu bywa, cos za cos.

Dla nas muzyka jest elementem naszego domu, akustyka nie jest naszym priorytetem, ale uspokajam Cie , nie jest tak zle, mowie to po wysluchaniu pastoralnej Beethovena w filharmonii berlinskiej. Nie chce ciagnac tego watku, ok?

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tyle uwag a nic na temat,chociaz w tym watku nie docinajcie sobie a te "katy" tak kasy coraz mniej na koncie bankowym,dodatkowe glosniki wysokotonowe troche poczekaja.

http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=371:e0040-06-t29cf002&catid=50:excel-tweeters&Itemid=360

Mirek , do Twoich głośników wystarczy cos takiego,

http://loudspeakershop.eu/glosnik-fountek-neox30-czarny-p-2420.html

Odpowiednio zgrać z resztą i będzie super.

Te niwe wstęgi Founteka są naprawdę rewelacyjne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.