Skocz do zawartości
IGNORED

Denon ceol N9+Dali Zensor 3? co wy na to?

zbyszek232

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W sklepie DENON podłączono mi zestaw jak w tytule. Nie powiem... Bardzo mi się spodobał, choć nie porównywałem do innych (poza podłączeniem zensor 5). Mam pomieszczenie 26m2. Sprzedawca też to wiedział i myślę, że spokojnie dadzą radę nagłośnić pokój gościnny. Mieszkam w bloku i nie będę dawał czadu jak kiedy miałem lat 18. Ma grać czysto i przyzwoicie. Fajnie też mieć takie mowości jak np. wi-fi, radio internetowe itd. to co ma ten denon choć częściej będę stawiał na CD.

W sprzęcie lubię słuchać nowych dźwięków, a i na płytkach dedykowanych do odsłuchu (np. dali) jest wiele utworów już kiedyś zasłyszanych, które można odnaleźć na nowo. Słucham zróżnicowanej muzyki, najczęściej rock, może być trochę Blusa itd... jeśli chodzi o coś fajnego czego można na tym sprzęcie posłuchać z żoną ;)

Co sądzicie o tym zestawieniu? Całkiem mi się spodobał. Tylko myśli czasem się kotłują, czy to dobry wybór (jakość=cena). Z czasem zmienię kable. Może lepiej np. coś większego? Jakiś amplituner+para głośników nawet tych samych? Portfel zasobny do 2400 zł w gotówce na ampli, lub denon ceol n9 i raty na głośniki do 2000 zł/para no może 3000... ale wolę do 2000... Proszę o jakieś porady. Zakup w przeciągu miesiąca...

A jak wypadło porównanie Zensorów 3 i 5 ? Bo niektórzy wbrew pozorom radzą bardziej trójki jako lepiej brzmiące, które mają woofery z Zensorów 7.

PS. a musi to być nowe ? Za 2400 można nabyć używany naprawdę dobry wzmacniacz i do tego nawet nowy odtwarzacz sieciowy. Kolumny mam i polecam Tannoy V4, prawdopodobnie Zensory też będą bardzo dobre.

Witaj,

to dobrze zestawiony zestaw, jednak lepszym uzupełnieniem N9 bedą kolumny Dali Zensor 3, natomiast biorąc pod uwagę wielkość Twojego pomieszczenia, zdecydowanie namawiałbym na konstrukcje wolnostojące. Tak naprawdę to pozostając przy marce Dali najlepsze byłyby Zensor'y 7, chociaż model 5 także sobie poradzi. Nie chodzi tu bynajmniej o bardzo głośne słuchanie, raczej o dobre wypełnienie i podstawę basową, dociążenie, którego będzie brakować przy kolumnach podstawowych.

Wybór konfiguracji zależy od budżetu, natomiast nastawiłem się bardziej na klasyczne, mocniejsze segmenty np. Onkyo TX-8050, Yamaha R-N301, ewentualnie Harman Kardon HK3700 lub HK3770. Kwestia kolumn zostaje otwarta, oczywiście może to być jak najbardziej Dali Zensor, zwróć także uwagę na kolumny Jamo serii Concerto, Indiana Line Tesi 560 lub polską konstrukcję Pylon Audio Sapphire 25. Jeśli budżet nie wytrzyma takiego obciążenia, można rozważyć podłogówki Pylon Audio Pearl 25.

Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiscie służę pomocą. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 1 rok później...

Mam problem z nowym sprzetem Denon.

CEOL N9 (RCDN-9) ciągle gubi połączenie WiFi.

Po prawie każdym wyłączeniu i ponownym włączeniu nie ma WiFi. N9 nie widzi wtedy żadnej sieci WiFi.

Po odłączeniu kabla zasilania i włączeniu N9 widzi już wiele sieci i automatycznie łączy się z ssid sieci skonfigurowane wcześniej.

Dodam jeszcze, że odłączenie kabla pomaga tylko do wyłączenia z pilota lub przycisku, bo potem w większości przypadków znowu nie widać żadnej sieci.

Czytałem na jakimś innym dziwnym forum Andalucia.com o identycznym zachowaniu. I tam nawet wymiana sprzętu nie pomogła.

Czy możecie napisać, jak to u Was wygląda?

Tylko nie piszcie proszę, że muzyka to tylko po kablu itp.

Zbyszek, jeśli szukasz uniwersalnego sprzętu w dobrym stosunku cena jakoś to ceol nie jest dobrym rozwiązaniem. Jest po prostu drogi jak na swoje możliwości. Lepszym wyborem jest onkyo 8150 wraz z odtwarzaczem CD. Dali zensor 3 to klasowe głośniczki i je można śmiało stosować.

Sławomir - to częsta przypadłość tego urządzenia dlatego osobiście nie dążę go wielkim uwielbieniem. Wymiana sprzętu pomaga. Widocznie tam serwis poszedł po łatwości i nie sprawdził urządzenia a pewnie napisali że nowe a dali to samo. Jeśli kupiles z gwarancją Horna. Nie zastanawiał bym się tylko wysyłał.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.