Skocz do zawartości
IGNORED

technics su-a700mk3 + tuner ST-GT550

meecowhy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, poczytalem trochę i wiem już że nie lubicie tego sprzętu, ale weźcie pod uwagę, że ja nie mam bardzo szczególnych wymagań. Do tej pory sluchalem zestawu mini aiwa nsx coś tam, więc możecie sobie wyobrazić :) Aiwa jak dla mnie brzmiala doś sympatycznie, chociaż z basami sobie nie radzila (choćby na "UP" P. Gabriela), no ale to nie jest żadna klasa sprzętu. Dodam że z wyksztalcenia jestem muzykiem, dużo też slucham, więc pewnie moja wyobraźnia nadrabia braki sprzętu :)

Tymaczasem w aiwie posypal się cd i muszę kupić coś nowego. Rozglądalem się za czymś nowym, moją uwagę przykul zestawik technicsa DC-HD560 za okolo 2 tys, no ale to zabawka, a znajomy sprzedaje wzmaka su-a700mk3 oraz tuner ST-GT550, więc zacząlem się zastanawiać. Musialbym do tego kupić jeszcze jakiś cd, po cenach z allegro pewnie coś okolo 300 zl. Za tuner i wzmaczniacz czlowiek chce 1000 zl. Pewnie jest to za dużo, więc napiszcie mi proszę ile warto jest dać za ten sprzęt, zakladając że jest w bardzo dobrym stanie, a na taki mi wygląda. Za parę dni muszę dać czlowiekowi odpowiedź, więc pośpiech jest wskazany :)

Pozdrawiem

meecowhy

https://www.audiostereo.pl/topic/11842-technics-su-a700mk3-tuner-st-gt550/

Daruj sobie technicsa, miałem tego wzmaka i wiem co mowie, cena w dodatku to przesada, tuner 350zł i wzmak max 400zł. Na allegro jest teraz NAD 310 za 500zł na takiego się przesiadłem z SU-A800 MKII i to był po prostu szok, wtedy zacząłem słuchać, pomimo 20W miał więcej pary niż 80W Technics o brzmieniu nie wspominając.

pzdr.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

OK, ale nie sądzę, żeby któryś z Was wiedzial jak gra aiwa nsx-v25. Po przesiadce z takiego sprżetu technics A700 powinien mnie chyba satysfakcjonować, no nie? Czy może nie? Oczywiście wezmę go jeszcze do domu, zobaczę jak to gra i tak dalej, pytanie jaka cena będzie tu adekwatna. 700 za wzmacniacz i tuner? A może macie jakieś propozycje konkretne, bo mi się po prostu nie bardzo chce szukać, a ten sprzęt jest akurat do wzięcia. Hmmm...

Sorry że jeszcze raz, ale nie wiem jak się tu edytuje posty.

Pytanie - czy różnice w brzmieniu o których się tu rozpisujecie to naprawdę duże różnice, czy może trzeba już naprawdę w tym siedzieć żeby cokolwiek uslyszeć?

OGROMNE ! naprawdę !, przekonałem się o tym porównując skromniutkiego Rotela 921 z Technicsem 700 mk2.

Propozycje: Rotel 921/931, Nad 310, 3020, Musical Fidelity E 10 itd. itd......

A jakie masz preferencje ? Czego słuchasz ?

To ja moze konkrety:

NAD 314

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

NAD 310

Ukryta Zawartość

NAD 3240

Ukryta Zawartość

Z roteli to co zyzio i dodam jeszcze 935BX w cenie okolo 400zł, jeszcze raz powtarzem, szkoda pieniedzy na Technicsa, roznice nie są subtelne :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Różnice słychać od razu na korzyść konkurencji Technicsa: lepszy bas, dynamika, wiecej poweru, naturalności, łatwości w napędzeniu kolumn. Nie są to różnice, które słyszy tylko audiofil ;-)

Zyzio, nie uważam żeby rodzaj sluchanej muzyki mial determinować model wzmacaniacza który mam kupić, no ale może się mylę :) Slucham sporo jazzu, takiego raczej lajtowego, a więc Metheny, Scofield, Joshua Redman, Fourplay, do tego dużo tzw ambientu, chilloutu (cafe del mar i te sprawy), zdarzają się dni że dość glośno Pearl Jam, Faith no more, Dire Straits, Pink Floyd, maniakalnie Roger Waters i Mark Knopfler, okazjonalnie jakaś klasyka - glównie barok, a więc Bach, S.L. Weiss itd.

Wracając do sprzętu - potrzebuję wzmacniacza, cd i tunera, chcialbym żeby wszystko to w miarę możliwości pochodzilo od tego samego producenta (jakoś to też wtedy wygląda, no i nie ma prolemu ze sterowaniem pilotem). Jakieś porządne glośniki dokupię później, na razie będzie musialo to banglać na kolumnach od aiwy, z których jestem dość zadowolony, jedyny może problem to fakt, że są one sześcioomowe, nie wiem czy każdy wzmak to pociągnie?

Podoba mi się ten NAD, ale oświećcie mnie, czy ta firma robila też tunery i cd? A może inaczej, pies srał tuner, skoncentrujmy się na wzmaczniaczu i cd :)

Aaaa, jeszcze jedna ważna rzecz, cd musi umieć grać nagrywane plytki, bo z tego co pamiętam to na przyklad niektóre onkyo odmawialy wspólpracy z wypalanymi plytami, a ja mam tego naprawdę sporo :)

Wszystko od jednego producenta ? - błąd niestety...zazwyczaj lepiej brzmi np. wzmak Musical Fidelity i Cd innej firmy - choćby Technics ;-) 6 -ohmówki od Aiwki pociągnie każdy wzmak :-), ale trzeba będzie je szybko zmienić...

I jeszcze jedno: jak ma być szybko, ma ładnie wyglądać i na dodatek ma ładnie grać to może będę nudny, ale Pianocraft sprawdzi sie w każdej muzie - na Allegro za 1400-1800 zł w zależnosci od modelu :-)

PS. Do Twych preferencji muzycznych in my opinion najlepszy będzie Rotel, jeśli będziesz jednak chciał złożyć systemik z osobnych klocków :-)

Ten pianocraft to coś dobrego? :) Pytam bo nie wiem. Czytam teraz recenzję za recenzją i się zacząlem zastanawiać nad takim oto zestawem: NAD 310 + NAD 510. Co o tym myślicie?

Jeżeli jesteś zainteresowany dalej Technicsem to ja mam do sprzedania cały zestaw Procesor SF GE 90 , Tuner ST GT 650 , CD SL PD 887 , Wzmacniacz A 700 MK3 , Magnet RS AZ 6 , oraz Altusy 200W , mogę spzedać w całości za 2kzł albo osobno

[obrazekLUKASZ-186188_1.jpg] [obrazekLUKASZ-186188_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-4311-100002754 1170259955_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomek7776, nie wybralem jeszcze, im więcej czytam Wasze forum tym większy mam mętlik w glowie. Ale też rozumiem coraz więcej o co w tym calym sprzęcie chodzi :) O NAD 510 pomyślalem bo recenzje mial nie wiedzieć czemu lepsze niż 512, a 514 jest już trochę drogi.

Jack555, cena calości wydaje się ok, ale bylbym zobowiązany gdybyś podal mi swoje propozycje cenowe co do każdego elementu z osobna, mój mail to [email protected]

Nie wchodz w Technicsa. Ja mam NADa, kumpel ma całkiem nie najnizszego Technicsa i jak przychodzi do mnie to mowi "ze jednak to całkiem inne granie". To samo mowie ja jak jestem u niego :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jack555, najlepszą reklamą bylo napisanie nie tak dawno na tym forum "Witam wszystkich (...) chciałbym zacząć od skompletowania sprzętu na początek ( pozbyłem się w końcu tego co miałem a co tylko odtwarzało płyty a nie muzykę ) co wybrać ??"

Rozumiem że to coś to wlaśnie technics :) Napisz mi na majla konkretne ceny na wzmak, cd i tuner, bo nie wiem jak traktujesz te minimalne na allegro.

_Cypis_, jaki Ty masz ten NAD? Jakie modele? Jakie glośniki do tego? Bo w recenzjach bardzo pięknie to wygląda wszystko.

Zajrzyj do "o mnie". Wzmacniacz i CD mam nowe. Kolumny mam na razie tonsilowskie, byc moze to nie to co lubia misie najbardziej, ale jeszcze troche na nich pogram. Caly zestaw brzmi calkiem milo, neutralnie. Nie ma natarczywej gory a basu jest sporo ale pod kontorla, pomimo 10m2 mojego pokoju (ale to juz kwestia interkonektow-kabelkow laczacych CD ze wzmacniaczem). Bardzo ładna ciepła średnica. Wokale brzmia bardzo realistycznie.

Mysle, ze jak zainwestujesz w NADa lub Rotela to bedziesz zadowolony. W tej kwesti sluchaj rad kolegow, ktorzy wypowidali sie wczesniej bo maja wieksze doswiadczenie. Ja calkiem niedawno przeszedlem z Diory na NADa i jestem jeszcze w tym wszystkim bardzo swiezy.

Pozdrawiam

tutaj o tym sklepie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

meecowhy, cena na allegro za 514 jest przesadzona, ta też ale na szczęście w drugą strone (na razie)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do 500zł w ciemno bierz, chocby laser nie działał, nowy to 65zł !!!

Ukryta Zawartość

OK, czyli że namawiacie mnie na zestaw NAD, tak? To zawsze jakaś wskazówka jest. Pytanie tylko, czy będzie mi to gralo (na razie przynajmniej) z sześcioomowymi glośnikami, bo gdzieś wyczytalem że wzmacniacze NAD mają przelącznik i grają albo na 4 omy albo na8. Jak to jest? A pomysl mam taki żeby glośniki dobrać jak się już trochę oslucham ze sprzetem, będę wiedzial czego potrzebuję.

Dokładnie tak :-), a mawet jeśli byłby przełącznik jak np. Yamaszkach to przy 6-ohmowych kolumnach wystarczy przełączyć na 8-ohm, dpiero w momencie gdyby zadziałały zabezpieczenia, w co wątpię na 4-ohmy i po kłopocie:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.