Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ PM6005 + ? odtwarzacz sieciowy

zaqwer

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

kompletuje właśnie mój pierwszy zestaw stereo. Mam wzmacniacz "Marantz PM6005" do tego kolumny "Magnat quantum 673".

Dźwięk póki co będzie szedł z płyty głównej przez wyjście optyczne do DAC we wzmacniaczu. Ale chciałbym móc również odtwarzać klipy flac z pendriva za pomocą jakiegoś zewnętrznego odtwarzacza. Znalazłem np.: Marantz CD6005 który ma port USB na którym mi najbardziej zależy, również znalazłem Yamahe CD-N500, która także takowy port posiada. Marantz ma np funkcje odtwarzacza blu-ray jak i strumieniowe odtwarzanie z sieci, które mnie nie interesuje i nie będzie miało to u mnie zastosowania, chodzi mi tylko o możliwość podłączenia nośnika USB.

Pytanie do was co myślicie o takim rozwiązaniu, ewentualnie jaki byście polecili odtwarzacz?

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/118334-marantz-pm6005-odtwarzacz-sieciowy/

Nadawałby się ale przekracza mój budżet(1800zł). Znalazłem jeszcze DENON DNP720AE ciekaw jestem jakby wypadł z Marantzem. Ale kusi mnie ten CD6005 tylko on nie odtwarza FLAC :( Sprzęt może być nawet używany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zapytać zawsze możesz , sam poszukuje DACa lub strumieniowca z DAC i natrafiłem na to.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Daphile tanio i dobrze.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Witaj,

majac Marantz'a PM6005, możesz spokojnie wykorzystać przetwornik wbudowany we wzmacniacz, tak więc skup sie na urządzeniu, które oferuje możliwie najlepszą funkcjonalność i stabilność. Proponowałbym Ci odtwarzacz Denon DNP-730AE. To urządzenie dopracowane pod względem oprogramowania, kompatybilne praktycznie ze wszystkimi formatami.

Jeśli masz taka możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań lub oferty finansowej służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Skoro ma wykorzystywać wbudowany we wzmacniacz DAC, to do transportu nie potrzebny jest sprzęt za dwa tysie... Byle odtwarzacz blu-ray to potrafi, ot choćby Pioneer BDP-170 którego można nabyć w granicach 400 pln.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.