Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin PH-5L kto słuchał? Kto poleca?

SyrenaAudio

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może mi opisać ten wzmacniacz. Czy jest godny uwagi i jakie słuchawki do tego polecacie.

Osobiście nie miałem do czynienia ani z firmą ani z lampowymi wzmacniaczami słuchawkowymi.

Dodam że temat jest dość pilny więc proszę o podpowiedzi.

Z choinki sie urwales branżysto? Lepiej skasuj te posty, nim Twój szef zauważy Twój brak rozeznania rynku ;)

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Brak wiedzy to nie wstyd. Wstyd to się mądrzyć na tematy o których się nie ma pojęcia.

Fora służą do tego by wymieniać wiedzę z kolegami. Jeśli masz wiedzę na temat tego urządzenia to napisz cos zamiast siać popelinę bo aferzystów tu pod dostatkiem.

Brak wiedzy to nie wstyd, jesli sie jest amatorem w dziedzinie. Od profesjonalistów oczekiwałbym jednak rozeznania w temacie."Certyfikat i sygnatura produktów audio pod względem jakości"? WTF?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Fantastycznie że koledzy posiadają już w domu wszystkie urządzenia świata. Widzę że Panowie amatorzy na forach mocno zakompleksieni. Pozdrawiam i dziękuję za zabranie głosu w temacie. Wątek uważam za zamknięty.

Użytkuję ten wzmacniacz wraz ze słuchawkami Sennheiser HD600. Kiedyś trochę napisałem o nim tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z perspektywy czasu zmiana lampy na radzieckie dodała brzmieniu jeszcze więcej lampowego charakteru wokalu (średnicy), gładkości oraz kierunku brzmienia analogowego.

Ostatnio porównywałem tego Yaqina do dziurki słuchawkowej w Matantz SA 8005 i zdecydowanie Yaqin brzmiał lepiej z HD600. W sumie ten Marantz gra gorzej od Sony X559ES.

Wydaję mi się, że ciężko będzie o lepszy wzmacniacz słuchawkowy nie wydając kilku ładnych tysięcy zł.

Testował go też użytkownik Violet. Opisał go na swoim blogu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ok czytałem twój temat.

Znajomy zainteresował się tym wzmacniaczem i pytał co to warte. Nie słuchałem więc bajek nie będę opowiadał. Powiedziałem że zapytam wiec pytam ale sam wiesz jak to z tym forum jest :/

Dziękuję za informacje.

Mogę szczerze polecić. Używam tego wzmacniacza od prawie dwóch lat ze słuchawkami Ultrasone Pro 900. Po wymianie lamp na NOS Siemens EF95 nastąpiła bardzo duża poprawa w stosunku do oryginalnych chińskich lamp. Jako źródło Marantz SA15s1 (służy obecnie jako transport) + przetwornik Audio Note DAC2. Odtwarzacz Marantz SA15S1 posiada wyjście słuchawkowe natomiast bezpośrednie porównania z Yagin PH-5L zdecydowanie na korzyść tego ostatniego: scena, rozdzielczość i brak 'cyfrowości' o ile wiesz co mam na myśli. Oczywiście włączenie w tor Audio Note DAC 2 to kolejne zmiany na plus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.