Skocz do zawartości
IGNORED

|Cookies prezydentem...

fish75

Rekomendowane odpowiedzi

A teraz uważajcie!

NIE BĘDZIE PŁYTY BORYSEWICZ-KUKIZ...

Mimo, że jest prawie gotowa.

Jestem tuż po rozmowie telefonicznej z Maciejem Kutakiem, dyrektorem generalnym Sony Music Polska...

Poinformował mnie, iż w związku z moim udziałem w kampanii prezydenckiej uważa nasz kontrakt za zerwany...

Dotyczy to nie tylko płyty Borysewicz - Kukiz ale również całego mojego kontraktu...

Tłumaczenia Kutaka były przedziwne... Na moje argumenty, że kampania prezydencka kończy się 10 maja a płyta ma się ukazać dopiero w listopadzie odpowiedział, że ... to będzie klapa finansowa dla jego firmy(!) bo muzyka nie może byc wykonywana przez polityka....

Odpowiedziałem mu, że przecież w materiale na płytę nie ma ani jednej piosenki o jakimkolwiek politycznym kontekście. On na to, że nie ma to żadnego znaczenia....

Zapytałem Kutaka czy w takim razie - skoro włożyłem tyle pracy w teksty i "ogarnięcie" tych piosenek - mogę nagrać tę płytę z Janem w innej wytwórni...

Odpowiedział, że nie ponieważ Sony ma wyłączność na Borysewicza....

Wcześniej rozmawiałem z Janem. Był wyraźnie przestraszony i prosił mnie bym wycofał sie z tej kampanii. Bo "przestaną puszczac wszystkie nasze piosenki" ... Bo rozmawiał "z kimś" kto go przed tym ostrzegał. Wiem, ze Jan przyjaźnie się z szefem jednej z najwiekszych rozgłośni komercyjnych w Polsce...

Kiedy sobie to wszystko pozbieram do kupy to zaczynam rozumieć, dlaczego NIE MA starych moich płyt w EMPiK-ach i innych sklepach....

Zaczynam rozumieć, dlaczego płyta "Zakazane Piosenki" ukazała się z opóźnieniem a nie w dniu premiery. Dlaczego mimo zamówień sklepów (mam na to dowody) SONY MUSIC POLSKA NIE REALIZOWAŁA zamówień tych sklepów...

Oni po prostu chcą mnie finansowo wykończyć. Chcą, żebym się poddał....

NIGDY! Po moim trupie! Przyjdzie wkrótce czas.

JESZCZE NIE ZGINĘŁA!

Zrodlo Profil Pawla Kukiza

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

https://www.audiostereo.pl/topic/118120-cookies-prezydentem/

Warto.

Pięknie widać mechanizm niszczenia człowieka przez korporacje rządzące tym krajem.

Kukiz IMO powinien to olać.

Robić swoje, wydawać płyty własnym sumptem i sprzedawać przez net albo na koncertach.

Michalkiewicz od lat sam się utrzymuje.

Więc Kukiz też nie potrzebuje kontraktu z Sony,żeby dobrze sobie żyć i mieć pełną wolność zarówno artystyczną jak i polityczną.

Sony nie ma obowiązku współpracy z Kukizem, Kukiz nie ma obowiązku współpracy z Sony.

My nie mamy obowiązku kupowania płyt Sony.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Kukiz nie jest moim wymarzonym kandydatem na prezydenta...znam jego slabosci jako kandydata, ale jako jedyny proponuje calkowite zerwanie z tym systemem...zaczynajac od wprowadzenia JOWow ...co daje calkiem dobry poczatek

Tego systmu nie da sie ozdrowic! Zaorac i zaczac od nowa!

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Kukiz poza JOW w zasadzie nie ma niczego sensownego do zaproponowania.

Pieniactwo, przekrzykiwanie wszystkich i wszystkiego, nic poza tym.

Jak już tak dociekasz mateuszku - Ogórek jeszcze nic mądrego nie powiedziała bo w zasadzie nic nie powiedziała, a za cycki na prezydenta jej nie wybiorą.

Moje zdanie na temat kandydatury Pana Kukiza jest ( niestety ) negatywne. Fajny piosenkarz, niezły aktor ( w filmowych duetach z Bolcem ) , taki "swojak", ale jednak jego kandydatura mnie nie przekonuje. Boję się, że on odbiera politykę, jako coś bardzo łatwego. Ma swoje przekonania, swoje poglądy - to dobrze, ale wydaje się nie zdawać sobie sprawy, że prawdziwa polityka przez duże "P" to wieczne balansowanie na linie, jakieś kompromisy bardziej lub mniej śmierdzące. To nie jest tak, że w momencie wygrania wyborów taki kandydat może wszystko przewrócic wg swojego widzi mi się do góry nogami, a tymczasem Pan Kukiz zdaje się tego albo nie wiedzieć ( w co wątpię ), albo udaje, że nie widzi, co stawia go w szeregu polityków dokładnie w tym samym miejscu, w którym są ludzie, na których teraz wiesza psy..i tyle

Smuga cienia spowija..;-)

ja tylko grzecznie pytam. nie ma co sie unosic...

Kukiz zdaje się tego albo nie wiedzieć ( w co wątpię ), albo udaje, że nie widzi,

a ja mysle ze to u niego jest odruch samoobronny. ja czy ty nie mozemy nic. on przynajmniej moze tyle...

ja tylko grzecznie pytam. nie ma co sie unosic...

a ja mysle ze to u niego jest odruch samoobronny. ja czy ty nie mozemy nic. on przynajmniej moze tyle...

Myślę, że wykazujesz max dobrej woli tak odbierając jego kandydaturę.....

....zaczy ze oczekujesz festiwalu obietnic?...nie jestem na tyle 'gupi' zeby nie wiedziec jak wszystko jest zabezpieczone zeby obecnego systemu nie zmienic...prezydent w tym temacie ( oprocz inicjatywy ustawodawczaej) niewiele moze ale zawsze to jakis poczatek

Boję się, że on odbiera politykę, jako coś bardzo łatwego.

...polecam poczytac jego wpisy na jego profilu FB....moze zmienisz zdanie....

Widziałem wywiad Kukiza z Piaseckim w TVN24. Akurat wybierał się na pomoc górnikom. Dla mnie to facet dobry na barykady, szczery i uczciwy, ale nie umie szerzej spojrzeć na żaden problem. Będzie protestował bo górnikom chcą zabrać, ale nie spyta z czego to wynika i czy walcząc o nich nie zabiera innym.

Widziałem wywiad Kukiza z Piaseckim w TVN24. Akurat wybierał się na pomoc górnikom. Dla mnie to facet dobry na barykady, szczery i uczciwy, ale nie umie szerzej spojrzeć na żaden problem. Będzie protestował bo górnikom chcą zabrać, ale nie spyta z czego to wynika i czy walcząc o nich nie zabiera innym.

...on idzie z nimi bo to jedna z ostatnich zorganizowana grupa w PL...widze ze przyzwyczailes sie przez 25 lat wolnisci do stylu uprawiania polityki przez ten czas...czas na zmiane

Ja nie jestem fanem Kukiza , jestem fanem wprowadzenia JOW ....stay on issue, not a person

Dla mnie to facet dobry na barykady, szczery i uczciwy, ale nie umie szerzej spojrzeć na żaden problem. Będzie protestował bo górnikom chcą zabrać, ale nie spyta z czego to wynika i czy walcząc o nich nie zabiera innym.

Trafnie ujęte.

Będzie protestował bo górnikom chcą zabrać, ale nie spyta z czego to wynika i czy walcząc o nich nie zabiera innym.

A wiesz o pasożytach, które obrosły ten dział gospodarki i doją taką kasę, o której nawet nie śniłeś ?

Paweł szans nie ma praktycznie żadnych, ale gdyby zebrał te 100K podpisów, to przysługuje mu czas antenowy,

a to jedyna szansa aby dotrzeć do szerokiej publiczności, obudzić lemingi aby otworzyły oczy i zobaczyły kim są,

kim niedługo będą w swoim kraju.

Ale wątek nie o tym - zobaczcie jak SONY zaangażowało się politycznie !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim kandydatem jest Grzegorz Braun.

Problem nie w tym, czy okręgi będą jedno- czy wielomandatowe.

To bez znaczenia. Wybór jak między kiłą a rzeżączką.

W ogóle nie powinno być żadnych okręgów, wyborów ani demokracji.

Trzeba przywrócić władzę królewską.

90% populacji tego kraju to idioci, funkcjonalni analfabeci, niezdolni odczytać prawidłowo rozkładu jazdy autobusów na przystanku.

I tacy ludzie mają decydować o przyszłości kraju?

A paszli won!

Tylko silna władza królewska jest w stanie wyciągnąć Polskę z bagna.

Demokracji w PL zwyczajnie nie ma z kim robić. Bo te 10% inteligentnych to albo złodzieje, albo czyiś agenci.

Patriotów została garstka i w sposób demokratyczny nie mają szans przejąć władzy.

Grzegorz Braun będzie tłumaczył to ludziom, jeśli dostanie czas antenowy jako kandydat.

CZAS DEMOKRACJI SKOŃCZYŁ SIĘ.

Na Zachodzie zastępują ją policyjne reżimy, na Wschodzie krwawe reżimy zamordystyczne a my idźmy własną drogą.

Opamiętajmy się, podnieśmy Polską Koronę, włóżmy ją na głowę namaszczonego przez Boga wybrańca i brońmy kraju, brońmy tradycji, języka, rodziny, godności i własności... to jedyna droga.

To będzie chciał powiedzieć Polakom Grzegorz Braun.

Pieniactwo, przekrzykiwanie wszystkich i wszystkiego, nic poza tym.

Jak już tak dociekasz mateuszku - Ogórek jeszcze nic mądrego nie powiedziała bo w zasadzie nic nie powiedziała, a za cycki na prezydenta jej nie wybiorą.

Tu masz rację, bo ogórkowa cycków też nie ma, tak jak i nic mądrego do powiedzenia ;-) szkapinka i to wystraszona ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Podwawelska, toruńska, zwyczajna, jałowcowa, podsuszana wiejska.... za którą kiełbasą wyborczą Panowie tak gnacie ?

Bo jak żyję, to jeszcze nie słyszałem, aby którykolwiek z kandydatów na urząd prezydenta miał coś do powiedzenia w zakresie daleko idących zmian, przekształcających Polskę w kraj jakim powinna być.

I ten brak "wizji" może być ograniczony wieloma czynnikami.

Bo ograniczenia te to polityka i z tym związane umowy międzynarodowe, które to przekładają się na walutę.

Dlatego podczas kampanii wyborczej można obiecywać wiele, a zwłaszcza to o czym ludzie by chcieli usłyszeć, bo to jest nośne, zapada najlepiej w pamięć i tłum to "kupi".

A później ....a później jakoś to będzie.

Tożsamość polityczna już dawno żeśmy stracili.

Pomijając pieprzenie Doktorka ( do którego przywykłem i nawet już nie wchodzę w polemikę) wszystkie Wasze opinie szanuję mimo że mogą być odmienne od mojego zdania.

Też uważam że pasożyty obrosły naszą gospodarkę, że układy, układziki i wyprowadzanie kasy są codziennością. Nie jestem przeciwny ideom Kukiza, uważam tylko że on nie będzie umiał przełożyć tego na swoje działania.

Jako człowiek jest ok, jako polityk nie zrobi kompletnie nic, bo zaczną nim sterować układziki z drugiego bieguna politycznego a on nawet o tym nie będzie wiedział.

Ja zagłosuję na takiego człowieka, którego jedyną metodą nie będzie stawanie w kompletnej opozycji do tych którzy teraz są przy korycie tylko mądre przedstawienie swojej wizji.

Bo jak słucham takiego Dudy, który jedyne co umie to drzeć ryja że okradają górników, okradają rolników - to już wiem że jego odpuszczam.

On mógłby zostać prezydentem. Szpitala psychiatrycznego.

To miałbyś fajnego prezydenta, w końcu jakaś odmiana od tych tabletek i zastrzyków... :)

Ja zagłosuję na takiego człowieka, którego jedyną metodą nie będzie stawanie w kompletnej opozycji do tych którzy teraz są przy korycie tylko mądre przedstawienie swojej wizji.

Aaaaaa, to jesteś z fanklubu Gajowego? Bo jego wizja jest mądra i jasna: OŻEU Z CZEKULADY. :)

67dab418d8284338372f93c1b68de5d5,2,0.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.