Skocz do zawartości
IGNORED

czy warto??? KODA KD 261

dzidawro

Rekomendowane odpowiedzi

Zastananawiam się czy warto zainteresować się tym wzmacniaczem.

nie miałem możliwości odsłuchu bo nigdzie w sklepach we Wrocławiu go porostu niema!!! a także na forum niewiele o nim pisano może miał ktoś styczność z tym wzmakiem i ewentualnie możliwośc odsłuchu???

a jestem ciekaw czy zawracać sobie mim głowę!!!

Z góry dziękuje za wszelkie informacjie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/11807-czy-warto-koda-kd-261/

a oto zdjęcia.

[obrazekLUKASZ-185359_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

można jakiś bardziej obszerny opis dzwięku.

napewno nie będzie to miało grać na kolumnach estradowych !!!

pytanie czy grało głośno czy hałasowało, jaka rodzaj muzyki był w czasie odsłuchu ?

Grało głosno nie chałasowało i grało techno . Wydaje mi sie że trzeba by przyjechac samemu i posłuchać . Poprostu przechodziłem stanołem na pare minut grało to całkiem niezle . Na estradowych kolumnach słychać muzyke troszke inaczej i podejrzewam że możliwości dzwieku tego wzmacniacza są też inne na innych kolumach oczywiscie . Wiem że to kawałek z Wrocławia do Bytomia ale zawsze moge pomóc . Jakiej muzyki słuchasz i jakie masz kolumny czy chcesz dopiero kupić .

więc tak :

- kolumny zooler focal templetation ( można powiedziec że clony choć nie do końca gdyż głośniki średnio-tonowe i wysoko-tonowe zupełnie inne, reszta full clon!)

- cd Technics sl-pg770d

-Interkonekty dnm reson na bulletach a drugi dnm reson na wtykach nakamichi.

- kable głośnikowe ( do wymiany ) narazie kable-tech 6mm miedz beztlenowa

- muzyka różna najcześciej lekki hous wiele ciekawych dzwięków.

chyba sobie nie zasluzyles ;-)

costy, nie sluchal wiecej nikt i tyle. firma srednio do elektroniki, glownie robi kolumny - a i te raczej idace w kierunku alternatywnym wobec audiofilskiego. moze cos innego sobie upatrzysz, przegladnij forum, rzuc okiem do opinii, a potem moze do ogloszen i na allegro.

pozdrawiam :-)

nie sluchaj ich sluchaj siebie :) nie kupuj poki nie odsluchasz a noz to moze byc twoje magiczne odkrycie , ja sie przekonalem ze wiekszosc tak reklmowanych sprzetow na tym forum to na moj gust podkreslam na moj. wielkie guwno !!!

• 9 miesięcy później...

Dzidawro

Skoro ta Koda nie przypadła Ci do gustu to skąd ten opis:

"-ładna, prosta stylistyka, bez zbędnych przycisków, regulacji i bajerów.

- budowa czołgu, pancerna i prosta,

- bardzo duża moc,

- świetna stereofonia, duża przeźroczystość, szybki mocny i potęzny bas (bez podbarwienia tego pasma)

- rewelacyjny stosunek jakość/cena."

Wiesz chyba znam autora tego opisu. Jeśli cytujesz Dzida to wstaw takie znaczki " " ;)

Ja mam i jest ok. Pisałem wcześniej o buczeniu trafo, ale był to tylko jednostkowy epizod. Obecnie jedyny mankament jaki według mnie posiada ten sprzet to brak balansu potencjometru przy cichym sluchaniu. Reszta ok. Ja mam srebny dałem za niego 800 PLN.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.