Skocz do zawartości
IGNORED

devialet phantom

szeitas

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ty szukasz dobrego dźwięku czy etykietki High End? Co ciebie obchodzi jaka jest etykietka? Szukaj dźwięku który tobie pasuje.

NO oto chodzi ale ktoś napisał że to się nie nadaje do tej zakładki .Uważam że jakiś produkt może kosztować niewiele ale może być zajebisty .

Może być i ten Phantom może być fajnym urządzeniem ale high endowym nie będzie. To nie jest sprzęt jako główny do domu. Pytanie czego ty szukasz? Chcesz mieć dobre stereo? To inna droga. To jest lifestylowy grajek All in one, taki wypasiony boom box i nie ma w tym niż złego. To jest sprzęt do mniej istotnych brzmieniowo zastosowań, np do łazienki, kuchni, do domku letniskowego. Sam myśle czy go nie kupię ale jako dodatek na wyjazdy lub do łazienki. Nie ma to jak 30 min prysznic z muzyką.

Nie ma takej strategii marketingowej, żeby nowoczesną technologię stosować najpierw w niższym segmencie a potem wprowadzać w wyższym segmencie rynku. Robi się to dokładnie odwrotnie.

Nie ma, ale devialet ja wymysli i opatentuje;)

W moim poście oceniłem subiektywnie podstawy systemu finansowego opartego m.in. na GPW.

Jeżeli są na forum osoby , które nie rozróżniają wartości spekulacyjnej od wartości księgowej danej firmy , nie wiedzą jak , przez kogo i dla kogo tworzone są ratingi , na jakich przesłankach wykonywane są wyceny konkretnych akcji danej firmy ... to faktycznie może należy najpierw poczytać a potem zabierać głos w dyskusji.

Nie mam nic do firmy Apple i była ona tylko przykładem ( jednym z wielu ) w tej dyskusji.

EOT

Wall Street to jedyne miejsce, do którego jedni przyjeżdżają rolls royce’ami, aby zasięgać porad u tych, którzy podróżują metrem.

Warren Buffet

Tyle na temat gieldy am do powiedzenia drugi najbogatszy czlowiek swiata.

Celem Devialeta jest co zawsze podkreślają jego właściciele tworzenie dopracowanych urządzeń, które zaoferują dobrą jakość dźwięku, znakomitą funkcjonalność, świetne wykonanie z zastosowaniem wysokiej jakości materiałów w coraz niższych ale nie zupełnie niskich cenach.

Zaczęło się od wzmacniacza/daca za 50 tyś PLN, potem pojawiły się urządzenia za połowę tej ceny, następnie opracowali technologię SAM dla dziesiątków różnych zestawów głośnikowych podłączonych do ich wzmacniaczy, teraz celują w klienta nieaudiofilskiego i zrobili ALL-in-ONE dobrze wykonane z nowymi rozwiązaniami technologicznymi za raptem 2000 EURO, w czasach gdy za takie pieniądze kupuje się akcesoria audio...

Fajnie jakby więcej takich firm powstawało, które zaoferują coś nowego, innego, technologicznie zaawansowanego. Najważniejsze aby na rynku się coś działo i aby powstawały nowe rozwiązania, technologie...aby firmy wzajemnie się motywowały do rywalizacji i rozwoju wynalazczości.

Wracając do tematu Phantoma to tak ma wyglądać opcjonalny pilot do niego...

devialet-12.png

A to jest Phantom zamontowany na firmowym stojaku.

branch-accessories_zpsa549554c-675x500.PNG

A Tobie nie było szkoda czasu na napisanie tego posta?

Może od teraz będzie nam ktoś mówił co jest warte a co nie warte naszego czasu? Taki WUJEK DOBRA RADA...;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ladnie to wyglada, taki B&O. Moim zdaniem dla bogaczy, niekoniecznie audiofili jak znalazl. Gdybym kims takim byl to pewnie zainteresowalbym sie Devialetem.

Ukryta Zawartość

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Sly nie pisz do tego pana od Devialet takie rzeczy bo zaraz będzie kontra itp. Ja napisałem kiedyś o tej firmie i ich wzmacniaczach ,następnie zweryfikowalem moimi następnymi zabawkami mój wpis i poprzez tego pana reakcje jak przypuszczam jest i więcej osób przestałem się tu wypowiadać. Dziś już mi minęło i mam więcej czasu na ewentualne wpisy.

Ale pech chciał, że kolega Rock'n'Roll jeśli dobrze pamiętam sprawdził twoje karty i co? I petentów jest 9 a nie 77. Moźna się pomylić o 10-20% ale nie o 800%. I zapytano ciebie o komentarz, jakieś wyjaśnienie, może małe....sorry, zapędziłem się, a tu cisza, nic, zero!! To jest w porządku?

Mój komentarz:

Zamiast jakiejś akcji poszukiwania danych o patentach Devialeta poprzez google to wystarczy znać jakiś popularny język obcy i napisać po prostu do Devialeta z prośbą aby przesłali listę swoich 77 patentów.

Poniżej link do formularza zapytania. Zwykle dość szybko odpisują...chyba, że wystrasza się zdemaskowania i w weekend zwiną interes uciekając na Kamczatkę...

Ukryta Zawartość

EOT

Ukryta Zawartość

Sly nie pisz do tego pana od Devialet takie rzeczy bo zaraz będzie kontra itp. Ja napisałem kiedyś o tej firmie i ich wzmacniaczach ,następnie zweryfikowalem moimi następnymi zabawkami mój wpis i poprzez tego pana reakcje jak przypuszczam jest i więcej osób przestałem się tu wypowiadać. Dziś już mi minęło i mam więcej czasu na ewentualne wpisy.

Kolego ośmieszyłeś się pisząc najpierw o Devialecie :

,,Ok. Juz mam opinie wyrobiona dla siebie. Devialet to przelom we wzmacniaczach. Jest wszystko co trzeba."

i takie tam kwiatki jak

,,Dodam jeszcze ze troche mnie zaboli jak bede oddawac Devialet`a. Niezapomniane doswiadczenie."

a potem że gra jak radyjko na baterie...

Masz pretensje do innych, że zauważą taką rozbieżność opinii?

bronisz tej firmy tak jak bys sie czul przez nia szukany

Szukają mnie francuscy wysłannicy?

131959b3a1dd9e5e6489b80350f05692.jpg

Strach się bać...;-)

juz nic - watek jest w pc audio...

No to zaśniesz tej nocy w spokoju!

PS: co to kolejne radyjko robi w Hi-End. Chodzi o ceny produktów :-?

W szafie śpisz ? Piszesz w wątku PC Audio !

Jakaś niewidzialna ręka zdetronizowała Devialeta - zestaw 2 głośników z dodatkami ( za circa 20 000 pln)

do PC Audio, bo te kulki zbyt wiele nie potrafią .... :)

Możesz rozwinąć - jakie znowu ALL-in-ONE za 2K ?

Z tego co kojarzę, to 1800 Euro kosztuje 1 szt. tych aktywnych kolumny.

W sumie to nawet głowy nie dam za to, co to jest ? Nigdzie nie widać interfejsów, nie wiadomo

nawet zbytnio jak to wpiąć w system. Wchodzisz analogiem, cyfrą, czy jakimś innym sposobem?

Nikt za bardzo nie wie jak to się spina. Na fotkach widać podłączenie do laptopa przy pomocy USB,

ale już nie widać połączeń pomiędzy, ani żadnych innych. Masz wiedzę nt. CO TO W KOŃCU JEST ?

Wszystko jest napisane. 5 sekund szukania w google...

Ukryta Zawartość

Co do możliwości podłączenia to:

The unit receives music via Optical, WiFi, or Ethernet

Ukryta Zawartość

Szukają mnie francuscy wysłannicy?

131959b3a1dd9e5e6489b80350f05692.jpg

Strach się bać...;-)

No to zaśniesz tej nocy w spokoju!

. A ty nie :-)

Bez obrazy Moreno ale nie dawaj tyłka jakieś firmie która nie za wiele dla ciebie zrobi. Wycieczki żadnej nie wygrasz , może jakieś białe rękawiczki do dotykania tego radia. Rownież nie składaj umiejętnie części moich postów wyrwanych z kontekstu bo gdyby ktoś niemądry miał czas i chęci z twoich wypowiedzi wiele by pelniejszych bzdur napisał.

Optical, WiFi, or Ethernet

Optical jak - do każdego głośnika po jednym TOSLINKu z sygnałem dla jednego kanału ? Niby skąd ?

Ethernet jak - wpinasz kabel sieci domowej do kulki i co dalej ? Gdzie jakiś interface do sterowania ?

Rozumiem, nikt jeszcze nic nie wie i ciężko o jednoznaczną odpowiedź. :)

Sprzedają na sztuki ... i sztuka gra ! :) Każda sztuka - samodzielnie. :)

Czy czegoś nie wiem ? Każda kulka to monofoniczna kolumna aktywna.

Inspiracja ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Optical jak - do każdego głośnika po jednym TOSLINKu z sygnałem dla jednego kanału ? Niby skąd ?

Ethernet jak - wpinasz kabel sieci domowej do kulki i co dalej ? Gdzie jakiś interface do sterowania ?

Rozumiem, nikt jeszcze nic nie wie i ciężko o jednoznaczną odpowiedź. :)

Wszystko wiadomo i wszystko jest opisane.

Tu jest link do White Paper

Ukryta Zawartość

Jeśli będzie jeden Phantom to sprawa jest prosta...jeśli dwa i więcej, maksymalnie nawet 24 sztuki połączone razem to ich synchronizacją zajmuje się dodatkowy moduł o nazwie DIALOG. Tu pokrótce jest co o nim wiadomo.

Devialet-Dialog2-675x500.png

Compatible with PHANTOM and the existing range of Devialet amplifiers comes a brand new

intelligent audio router called DIALOG.

DIALOG creates a full wireless audio system in high resolution throughout your home, and can control and synchronize up to 24 PHANTOMs. It is connected to your own internet router, DIALOG can also directly access music from the cloud.

Based on an extremely low-latency proprietary protocol realising 1,000,000 calls per second,

DIALOG allows multiple users to seamlessly control the music being played and edit a shared playlist in real time. Every user contributes by making their music (stored on their mobile devices, or available from the cloud through the music services they have suscribed to) available to other users hooked up to the same DIALOG network.

Thanks to the SPARK application, your PHANTOMs can be used alone as an independent music system, or grouped in pairs as a classical stereo installation, or in a scalable mulichannel system with 3, 4, 5 PHANTOMs or more …

The SPARK application also allows you to do live grouping, allowing to play different music in each room, or fill the house with the same music for a big party.

DIALOG creates the most robust network on the market today, by combining 3 dual-band

Wi-Fi connexions, a 1Gbps Ethernet, and Power Line Communication of the latest generation.

Each PHANTOM has an optical Toslink input and is able to share this input signal with any other PHANTOM on the network. Wired connectivity to the DIALOG network through a 1Gbps Ethernet RJ-45 port is also available.

Ale to nie jest jeden głośnik. To grajek stereo.

Może grać jeden Phantom. Mogą grać 2. Mogą grać i 24...co nazwane jest CLUB MODE.

Phantom is design to be used as a single unit, a stereo pair of units, a multi-channel mix of units, or even up to 24 units running in what is called Club Mode.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko wiadomo ...

Jeśli będzie jeden Phantom to sprawa jest prosta...

Rozumiem, że chcesz pomóc zrozumieć, ale sam nie bardzo wiesz co i jak.

Nie wiem za bardzo po co komu jeden Phantom, więc skoncentruję się na dwóch.

Podpowiedz więc jak podłączyć do niego transport CD (Coax) , zewnętrzny dysk twardy USB )+LAN)

Choćby taki -

Ukryta Zawartość

Jak tym sterować, gdzie jest GUI ???

Ukryta Zawartość

Rozumiem, że chcesz pomóc zrozumieć, ale sam nie bardzo wiesz co i jak.

Nie wiem za bardzo po co komu jeden Phantom, więc skoncentruję się na dwóch.

Podpowiedz więc jak podłączyć do niego transport CD (Coax) , zewnętrzny dysk twardy USB )+LAN)

Choćby taki -

Ukryta Zawartość

Jak tym sterować, gdzie jest GUI ???

Przeczytałeś info z ich strony? Przeczytałeś White Paper? Przecież masz tam masę informacji...

Przeczytałeś co to jest SPARK?

A co do reszty to poczytaj sobie DOKŁADNIE to co jest dostępne z info w necie a potem zadawaj pytania. A jeśli masz super szczegółowe pytania to pisz do producenta...

Ukryta Zawartość

Nie wiem za bardzo po co komu jeden Phantom

No na przykład po to aby słuchać muzyki...niektórym wystarcza jedno urządzenie...

Tu masz inne ciekawe pojedyncze urządzenia odtwarzające muzykę...

muso.jpg

bang-olufsen-beoplay-a9-speaker-o.jpg

Hmmm... nie prościej byłoby napisać, że jeszcze nie wiesz ? :) I to bym zrozumiał.

Może znudziło mi się marnowanie czasu na odpowiedzi komuś kto nie zamierza dokładnie przeczytać tego co mu się podsyła i ciągle pyta o podstawowe kwestie na jakie odpowiedzi znajdują się w pierwszym lepszym artykule na temat urządzenia...

Szkoda tylko, że ta rewolucja wygody jak narazie, tworzona jest kosztem jakości odtwarzanego dziwięku...

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Nie od razu Polskę zbudowali... Powoli, parami wprowadzamy sprzet. W swoim pierwszym smartphonie tez od razu nie miałeś wifi i całej reszty gadżetów, prawda?! Musiałeś czekać i wymienić , żebyś mogl sie dalej cieszyć nowa juz bardziej zaawansowana zabawka. Tak działa model biznesowy, bo co pozniej firma by sprzedawała?? Na patenty sie czeka....

A kończąc juz: po co sie indyczyc, czy ktos każe nam kupować tego jak nazwaliście 'grajka' ?? Oczywiscie, ze nie. Wolny kraj mozna dalej kupować duże, tradycyjne klocki, ale tendencja jest i juz zmierza w kierunku mobilności i szeroko pojętej wygody. Toz to indywidualny wybor, po prostu lifestyle :)

Pozdrawiam

Czy to forum audio, czy forum o marketingu, bo przecież devialet i podobne "produkty" to czysty marketing ;-)

Wow...troll sie teraz zajął marketingiem a nic o kablach nie napiszesz? Masz problem bo ten produkt kabli nie potrzebuje. Dlatego sie tak wkurzyłeś?

Dokładnie tak.

Ale co dokładnie?

Bez obrazy Moreno ale nie dawaj tyłka jakieś firmie która nie za wiele dla ciebie zrobi. Wycieczki żadnej nie wygrasz , może jakieś białe rękawiczki do dotykania tego radia. Rownież nie składaj umiejętnie części moich postów wyrwanych z kontekstu bo gdyby ktoś niemądry miał czas i chęci z twoich wypowiedzi wiele by pelniejszych bzdur napisał.

Po poziomie chamstwa w Twoich postach widać z kim ma sie doczynienia.

Nie wiem czy PC Audio (zakładka o której powagę i poziom dba wiele osób) jest właściwym miejscem dla tego wynalazku.

Jakby rzekł Mistrz Yoda - "darcie łacha wyczuwam".

Może dla tego typu urządzeń i marek stworzyć osobną zakładkę?

Lifestyle by się nazywała i tam można pakować Devialety, B&O, Bose...

Bo rozumiem, że każdy kupuje co mu się podoba ale co ten boombox ma wspólnego z PC-Audio?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość rochu

(Konto usunięte)

Bo rozumiem, że każdy kupuje co mu się podoba ale co ten boombox ma wspólnego z PC-Audio?

Jak to co?

Przecież ma wifi ; )

Pomysł powstania zakładki "Lifestyle" ma jak najbardziej sens.

Wreszcie osobisty wątek Elaba miałby stosowną przystań.

Tak samo ten tasiemiec o byle jakich pokojach ale z drogim sprzetem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.