Skocz do zawartości
IGNORED

Denon pma-720ae vs Yamaha AS-501 vs Yamaha R-S700 + Pearl 25

Ziben

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

podpinałem się pod inne tematy, ale z lekka się zamotałem i pogubiłem.

Początkowo chciałem kupić Yamaha R-S700 z Pylonami, co do Pylonów to pozostaje niezmienne.

Ale idąc dalej jednak Yamaha R-S700 to amplituner, AS-501 wzmacniacz zintegrowany, tak samo jak Denon.

W sumie do wczoraj/przedwczoraj byłem zdecydowany na Yamahe R-S700 bardzo mi się podoba wygląd Yamah ogólnie, wiadomo wygląd nie gra.

No i obie Yamaszki są mocniejsze. Wczoraj przeglądając temat natknąłem sie na Denona pma 720ae no i tak poszukam ile kosztuje itp i cenowo jest bardzo fajna promocja na niego na Amazonie, jeżeli zdecydowałbym się na Denona to razem ze wzmakiem

brałbym też i odtwarzacz CD Denon DCD720AE po jakimś czasie również odtwarzacz strumieniowy bym dokupił lub DAC USB, gdyż głównym źródłem dźwięku jest PC.

Czego słucham... praktycznie wszystkiego co mi się spodoba, dosłownie wszystkiego od jakiś folków po death metal. W muzyce jak słucham lubię słyszeć szczegółowość, ale też czuć mocny bas. Kiedyś słucham sobie pewnego utworu, który leciał z głośników Tonsil New Mildtone 150,

a potem odtworzyłem go na słuchawkach AKG K-451. Na słuchawkach usłyszałem instrumenty, detale których nie usłyszałem na głośnikach.

Więc dochodzimy do końca, brać tego Denona wraz z Odtwarzaczem CD czy jednak kupić Yamahę AS-501 lub R-S700.

PS Ciężko mi będzie z odsłuchami, mieszkam w UK i tutaj Pylonów nie mają a szkoda.

PS Ewentualnie Magnat Quantum 675 lub 677 jeszcze rozważam, rozważałem je wcześniej potem odpuściłem, i znów powracają... nie napisze nic nowego... ale im więcej czytam czy szukam tym bardziej w las.

Witaj,

Denon będzie łagodniejszy, cieplejszy w stosunku do elektroniki Yamaha, tak więc wybór zależy od Twoich indywidualnych preferencji. Jeśli słuchasz przede wszystkim mocnych kawałków rockowych, metalu, lubisz brzmienie jasne, z podbitymi skrajami pasma, Yamaha bardziej będzie Ci odpowiadała. Jeśli natomiast szukasz łagodniej grającego systemu, wybierz Denon'a.

W przypadku elektroniki Yamaha jeśli możesz zrezygnować z tunera, lepiej zagra A-S501.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Model RS700 to bardzo dobrze wykonany i grający model. Możesz śmiało iść w ten wybór. PMA 720 niestety nieco odstaje, lepszym wyborem byłby NAD 316 lub 326 BEE. co do kolumn, Pylony zaskakują więc na pewno przed zakupem powinieneś ich posłuchać. Jeśli natomiast nie masz możliwości odsłuchu wybór Quantum'ów jest bezpieczniejszy. Sa to kolumny ogólnie rekomendowane i na prawdę dobre jak na swoją cenę.

Witaj,

Model RS700 to bardzo dobrze wykonany i grający model. Możesz śmiało iść w ten wybór. PMA 720 niestety nieco odstaje, lepszym wyborem byłby NAD 316 lub 326 BEE. co do kolumn, Pylony zaskakują więc na pewno przed zakupem powinieneś ich posłuchać. Jeśli natomiast nie masz możliwości odsłuchu wybór Quantum'ów jest bezpieczniejszy. Sa to kolumny ogólnie rekomendowane i na prawdę dobre jak na swoją cenę.

Nad 326 BEE vs Yamaha AS501 do tego jeżeli wybór pójdzie w stronę Yamahy to razem ze wzmakiem kupuję CD N500

Trochę nie ogarniam dlaczego są aż takie różnice cenowe np Yamaha as501 w uk taniej 310 funtów CD n 500 chodzi od 400 do 500 funtów głośników tych których chciałyby niestety nie ma ich w UK. Ta Anglia mega dziwna jest ;).

Tak swoją drogą to ładnie polecialem z budżetem moim który miał mieścić się do 3500 4000 zł a przekroczy 5 tyś

No nic namyśle się jeszcze do góra niedzieli.

Mam Yamaha AX 700 ale chcę nowy sprzęt a Yamaszke jeszcze zdążę naprawić. Bardzo podobało mi się jak grała z kolumnami tonsil new mildtone 150.

Jeszcze pytanie mam, czy warto dokupić DAC`a a mianowicie chodzi o Asus Essence One MK2 czy Asus Xonar Essence One (jakieś szczególne różnice żeby dopłacać) do zestawu Yamaha A-S501 wraz z Yamaha CD-N500, kolejna kwestia jest taka, jak podpiąć to wszystko i czym. Napiszę

jak ja to widzę, i czy dobrze to widzę. Yamaha A-S501 - Yamaha CD-500N kabel RCA - RCA do wyjścia CD we wzmacniaczu, Yamaha A-S501 - Asus Essence też zapewne kablem RCA - RCA lub RCA - XLR, tylko do jakiego wejścia to mam podłączyć w Yamasze t9s2uLX.png

1 czy PB, czy w ogóle się mylę i będę musiał połączyć Toslinkiem (Optycznym) bądź kablem koaksjalnym, a Asusa za to albo optycznym bądź koaksjalnym (zależeć będzie co użyję do połączenia Yamaha - DAC) do PC do płyty głównej.

Witaj,

Owszem zakup zewnętrznego przetwornika poprawi jakoś dźwięku. Niemniej jednak polecam Ci najpierw odsłuch w domowych warunkach z tym wbudowanym, z czasem wypożyczyć zewnętrzny i sprawdzić w domowych warunkach czy zmiana adekwatna jest do kwoty.

Ta Anglia mega dziwna jest ;).

Nie, to polsza dziwna jest. W angli mają wyselekcjonowany segment rynku. U nas jest wszystko. Znajdzie się nowy dystrybutor który stwierdzi na tym zarobie i wprowadza. Potem płaci audio za test urządzeń i do dzieła. Anglia sekecjonuje swoje urządzenia. Nie potrzebują tyle elektrośmieci

Nie, akurat Magnata bardzo cenie po robi kolumny adekwatnie do kwoty. Natomiast nie ma dla nich miejsca w UK bo mają Tannoya, Monitor Audio, KEF'a itp.

Jest im to po prostu nie potrzebne.

Nie, akurat Magnata bardzo cenie po robi kolumny adekwatnie do kwoty. Natomiast nie ma dla nich miejsca w UK bo mają Tannoya, Monitor Audio, KEF'a itp.

Jest im to po prostu nie potrzebne.

Tylko, że wiesz, co fora różne, czy portale audio tym różne opinie, i ciężko tak, na jednym to lepsze na innym tamto, wiadomo najlepiej jest sugerować się swoim wyborem po odsłuchu, lecz gdy nie ma takiej możliwości... no nic

Magnaty Quantum 677 zakupione zobaczymy, oby trafny wybór. Yamaha AS-501 dzisiaj rano doszła :) lecz nie miałem czasu nawet podłączyć, a teraz za późno.

Tylko, że wiesz, co fora różne, czy portale audio tym różne opinie, i ciężko tak, na jednym to lepsze na innym tamto, wiadomo najlepiej jest sugerować się swoim wyborem po odsłuchu, lecz gdy nie ma takiej możliwości...

Fora, magazyny, testy to wszystko marketing, szansa że znajdziesz tam rzetelna wypowiedź to 10%. Jeśli nie masz możliwości odsłuchu o kupujesz w ciemno, ryzykujesz, dokaldnie tak samo jak po przeczytaniu postów czy testów urządzeń, to nic nie zmienia.

Będziesz zadowolony z tego zestawiku :) Gdzie i w jakiej cenie kupiłeś Magnaty i Yamahe?

Fora, magazyny, testy to wszystko marketing, szansa że znajdziesz tam rzetelna wypowiedź to 10%. Jeśli nie masz możliwości odsłuchu o kupujesz w ciemno, ryzykujesz, dokaldnie tak samo jak po przeczytaniu postów czy testów urządzeń, to nic nie zmienia.

Będziesz zadowolony z tego zestawiku :) Gdzie i w jakiej cenie kupiłeś Magnaty i Yamahe?

Yamahe kupiłem na amazonie nowa 310 funtów, a Magnaty z Polski będą szły wraz z kablami Melodika MCD2400 po rabacie 2340 zł, przed 2479,50 zł w sklepie Abcav Poznań.

• 2 tygodnie później...

No więc głośniczki dotarły do mnie wczoraj, tylko teraz mam problem mały, lewy gra ciszej trochę od prawego, jakby z mniejszą mocą, muzyka idzie z PC, wydaje mi się wręcz, że to wina słabej zintegrowanej karty dźwiękowej, albo się mylę,

ewentualnie, chociaż nie wiem jakim cudem źle mógłbym podpiąć przewody w lewym, lub coś do końca nie styka, to raczej odpada gdyż są bardzo mocno dokręcone.

Niestety nie mam obecnie jak sprawdzić jak grałoby z innego źródła niż PC.

Rozbudowę planuje za kolejne parę miesięcy.

czy przy tym głośniku który gra głośniej coś stoi? Jest bliżej ściany, w rogu?

- Zamień głośniki miejscami,

- sprawdz czy któryś nie jest podłączony w przeciffazie, minus do plusa

- daj głośniej zobacz czy problem znika, czy występuje tylko w cichym graniu czy na całym pasmie.

Czekam na info

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy przy tym głośniku który gra głośniej coś stoi? Jest bliżej ściany, w rogu?

- Zamień głośniki miejscami,

- sprawdz czy któryś nie jest podłączony w przeciffazie, minus do plusa

- daj głośniej zobacz czy problem znika, czy występuje tylko w cichym graniu czy na całym pasmie.

Czekam na info

Sorry, że tak późno, ale nie miałem wcześniej czasu. Zamieniłem kolumny miejscami, poprawiłem kable. i... już sam nie wiem dalej wydaje mi się, że jeden gra trochę głośniej, albo to już zboczenie moje.

A podpięte jest tak, Wzmacniacz LINE 1 - PC(zintegrowana karta dźwiękowa) kabel RCA - Jack 3.5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i spodziewam się, że może to być przez kartę dźwiękową, wiadomo integra.

Nie mam jak sprawdzić z innego źródła dźwięku, no chyba, że z telefonu... ewentualnie laptopa.

PS.

Jakie banany polecacie, strasznie się męczę z gołym kablem, wystarczy, że lekko przesunę kolumnę lub dotknę kabla i bach zanika dźwięk, a kabel bardzo mocno dokręciłem w gnieździe kolumn.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PS.

Jakie banany polecacie, strasznie się męczę z gołym kablem, wystarczy, że lekko przesunę kolumnę lub dotknę kabla i bach zanika dźwięk, a kabel bardzo mocno dokręciłem w gnieździe kolumn.

jesli nie odpinasz czesto kolumn stosowani bananow nie ma sensu.

to znaczy ze zle wlozyles kabel. jesli przelozysz przezdziurke i docisniesz musi byc trwaly. predzej wyrwiesz terminal. moze wlasnie zle przylaczenie jest powodem grania glosniej.

to znaczy ze zle wlozyles kabel. jesli przelozysz przezdziurke i docisniesz musi byc trwaly. predzej wyrwiesz terminal. moze wlasnie zle przylaczenie jest powodem grania glosniej.

Wątpię, kable na dwóch kolumnach są tak samo przymocowane. Nie wiem wezmę dziewczynę na odsłuch, i zobaczymy co powie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.