Skocz do zawartości
IGNORED

listwa IsoTek, totalna ściema?

Marek.S

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem wczoraj z czystej ciekawości listwę Isotek Multiway GII z drugiej ręki, nie byłbym sobą gdybym najpierw nie zrobił inspekcji wnętrza.

Przyznam szczerze że to chyba jakaś komedia, ta listwa jest okablowana drucikiem 0.8-1.0mm2!

Na początku pomyślałem że to pewnie srebro albo posrebrzana miedź ale nic z tego, zwykły ordynarna plecionka.

Dla porównania po lewej stronie 1.5mm2 głośnikowy Belden 9497.

Chciałem do niej podpiąć m.in 2x500W końcówkę Crowna ale chyba dam sobie spokój i pogonie to w cholerę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/117874-listwa-isotek-totalna-%C5%9Bciema/

@Domel,

Sęk w tym że nie mam innej możliwości przez listwe, Crown ma stały kabel który ma góra 50cm. Poza tym bylby na niej jeszcze DAC, pre Krella, zwrotka Brystona i zasilacz do SBT.

@rafal735r,

To już druga taka kaszanka, pierwszą jaką próbowałem był kondycjoner Xindaka, straszne guano. Plytka z isoteka przypomina też bardzo tą z Xindaka, ciekawe.

@Domel,

Sęk w tym że nie mam innej możliwości przez listwe, Crown ma stały kabel który ma góra 50cm. Poza tym bylby na niej jeszcze DAC, pre Krella, zwrotka Brystona i zasilacz do SBT.

@rafal735r,

To już druga taka kaszanka, pierwszą jaką próbowałem był kondycjoner Xindaka, straszne guano.

OK rozumiem

Myślałem też nad tomankową TAP8 z DC blokerami ale za nic nie wejdzie mi za szafkę, szkoda!

Na ebay.de widziałem Sun Leiste ale to mi wygląda na najzwyklejszą listwe do biur itp.

zobacz listwy enerr-a

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bumpalump, to ze tam nic nie ma akurat mi zbytnio nie przeszkadza ale 1mm drucik to już jest grube przegięcie.

Przecież nie podłącze do tego Crowna K2 który ma 2x500W przy 8 ohmach.

Takie ustrojstwo już miałem w wersji Xindaka, z tym że miał jeszcze dodatkowo trafo w środku.

Wolałbym metalową, prosto ale solidnie wyglądającą listwę z okablowaniem 2.5mm2 albo grubszym.

Nie zaprzeczam że ta listwa jest zła ale niesmak po Xindaku pozostaje :-)

Ciekawe na ile obliczony jest ten isotek.

Widać że nie jestem jedynym który kwestionuje jakość produktów Isoteka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i polecam

przecież to jest chiński OEM firmy Bada.

jeżeli coś porządnego z Chin to przymiarki są do tego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@rafal735r,

To już druga taka kaszanka, pierwszą jaką próbowałem był kondycjoner Xindaka, straszne guano. Plytka z isoteka przypomina też bardzo tą z Xindaka, ciekawe.

Popatrz na audionove.

Takie ustrojstwo już miałem w wersji Xindaka, z tym że miał jeszcze dodatkowo trafo w środku.

Wolałbym metalową, prosto ale solidnie wyglądającą listwę z okablowaniem 2.5mm2 albo grubszym.

To popatrz na listwy typu RACK czy jakos tak. Sa na all. Przemyslowki, dla mnie jak znalazl.

?👈

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (odwiedziny w firmie Bada) ;-)

francuzi w audiophonics sprzedają ten model.

Ukryta Zawartość

To może coś z Supry

Ukryta Zawartość

Są wersje bez filtrów, są z filtrami, a najważniejsze, że w środku są odpowiednie przekroje kabli które ta firma produkuje, a nie posiłkuje się kilkuosobowymi manufakturkami z dalekiego wschodu.

Ukryta Zawartość

O, nawet nie wiedziałem że są już Mk3 supry. Widziałem kiedyś od środek starszej MD06 i wyglądało to całkiem całkiem.

A pro pos, druciki w listwie isoteka to 18AWG/0.82mm2:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po prostu dali inny oplot, wtyk i masz ekskluziv :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Końcówkę wpinaj prosto w gniazdo sieciowe, listwa nic nie da. Dobra jest do źródła.

Tak, na pewno jest bardzo dobra do źródła, tylko - po co? :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

@il Dottore,

Właśnie o to chodzi, nie ma nic dodawać ale ma też nic nie psuć.

Tadeo, to trochę tak jak z tymi grubymi kablami głośnikowymi a ścieżki we wzmacniaczu którymi idzie sygnał mają 0.2mm :))

No dobra chłopacy a jak się mają te wasze okablowania do "mikronowej grubości" drucika w bezpieczniku ( np.w końcówce 1000W) ? :-)

Mikronowy drucik to by się stopił nawet w źródle, we wzmacniaczu 1000W musi byc bezpiecznik powyżej kilku A więc w zależnosci od materiału średnica drucika będzie rzędu 0,2mm lub więcej. Swoją drogą bezpiecznik to i tak wąskie gardło .

Ukryta Zawartość

Niedawno ktoś wstawiał zdjęcia listwy Van Den hulla i też niezła sztukateria wewnątrz - widocznie za tania żeby była solidnie zrobiona bo kosztuje tylko 2 tys.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ten IsoTek Titan też niezbyt ciekawie wygląda od strony drucików. Tym bardziej zaskakujące, że miałem kiedyś u siebie komplet IsoTeka (Titan do wzmacniacza, inny filtr do reszty toru plus komplet kabli) i całość miała ciekawe działanie na dźwięk, wcale nie zamulała jak można by sądzic po tych drutach od lampki, ale odczuwało się pewne naenergetyzowanie brzmienia. Mimo to nie rozumiem, czemu nie zainwestowali w grubszy przewód za parę groszy. Polskie produkty takie jak Enerr czy Gigawatt to przy tym pierwsza liga światowa.

U Gigawatta widać pomyśleli i dali solidne, grube okablowanie:

gigawatt_m_max.jpg

Po przygodzie z kondycjonerem Xindaka boje się listwy z filtracją żeby znowu nie zamulić systemu, gram na zmodyfikowanych JBL 4343 które są bardzo czułe na zmiany w torze

@Makgajwer, listwę van den Hula też widziałem od środka, to najzwyklejszy biurowy Rittal:

ba2c0b1d32.jpg

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie, dochodzę do wniosku że najlepiej zrobić porządną listwę samemu. Jedyny problem sprowadza się do przygotowania bądź zakupu gotowego body. Do niego instalujemy dobre gniazdka (polecam Furutechy) a w środku łączymy grubym dytem Furukawy... Najważniejszy jest duży przekrój przewodnika, to daje czysty i mocny prąd, co jest szczególnie istotne jak chcemy podłączyć tam urządzenia z wysokim poborem mocy typu końcówka czy integra. Z polskich producentów oprócz ENERRa i Gigawatta świetne autorskie rozwiązania mają też DC Components oraz Marton.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.