Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do CA 640A V2 + Stream Magic 6

cart

Rekomendowane odpowiedzi

Przychodzi do mnie niedługo CA 640A V2 oraz Stream Magic 6 i teraz czas na kolumny. Moje pierwsze prawdziwe stereo.

Salon mam 30m2, ale w kształcie prostokąta i odsłuch będzie po krótszym boku w jednej jego połówce. Zastanawiam się zatem czy liczyć to jak 15m2?

Czy warto wziąć kolumny podstawkowe?

Biorę pod uwagę tylko używki. Słucham różnie - od Smashing Pumpkins, Within Temptation, Incubus, poprzez Evanescence, Ellie Goulding po Erica Prydza i Calvina Harrisa.

Chciałbym wydać do 1500zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/117690-kolumny-do-ca-640a-v2-stream-magic-6/

Jak sprzedawałem swoje Harpia Amstaff Micro to przyjechał do mnie nabywca ze swoim wzmacniaczem CA (najniższy model),

nie wierzyłem ,że to może zagrać a jednak zagrało .Basu nie było za dużo bo ten wzmacniacz tak ma ale to chyba lepiej

niż miała by być "buła na basie" :-) .Tym masz wzmacniacz o większym potencjale i możliwosciach.

Kolumny te kosztowały katalogowo ok. 5kzł ,ja sprzedałem swoje za ok. 1/2 tej ceny .

Poszukaj na rynku wtórnym lub u Producenta bo Pan Jurek robi teraz wymianę tej serii,może jest jakaś wyprzedaż ?

Ostatnio miałem przyjemność słuchać RLS Callisto 4-takie małe monitorki,Panowie jak nie jestem zwolennikiem monitorów(taki nawyk do głośnego jeb..cia mam) to te grały naprawdę zaje..ście.

A bas z tego małego monitorka taki że ho ho.

Ponoć to koło 3 tyś kosztuje-Nowe oczywiście,może warto do małego metrażu.

Kolega ma to w bloku-a pokój z 15m-może z 17m2-ale grają bosko,elektronika była Marantz 7004+6004

• 3 tygodnie później...

Kupiłem AE Aelite 2 i grają w sumie super, ale mam wrażenie, że ten wzmacniacz gra tak dość bezpłciowo - szczególnie mi to wychodzi na Massive Attack.

Jak przekręcę bass i treble mocno w prawo to efekt jest lepszy, ale to chyba jeszcze nie jest to.

Potestuję je w weekend na NAD352 i zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.