Skocz do zawartości
IGNORED

Denon D-M39 + pylon Pearl warto dorzucić 300zł?

rox_dol

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie przymierzam się do zakupu jakiegoś sprzętu grającego który oprócz muzyki będzie podpięty pod telewizor.

Interesuje mnie wieżyczka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Czy warto dopłacić kilka stówek i zmienić kolumny w zestawie na taki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena dość atrakcyjna bo oddzielnie ok 250zł drożej? Tylko czy lepiej zagrają te kolumny?

A może lepszym rozwiązaniem będzie zestaw pylon pearl +

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałem ostatnio tych pylonów tylko wersji 25 i grały naprawdę dobrze, kolega je pożyczył i podłączył pod lampe taga hta 700 i grało to pięknie, myślę że ani ten denon ani pionier tak nie zagrają, posłuchaj takiego zestawienia

Domyślam się:) jedynym ograniczeniem jest cena. zestaw robi się dla mnie dość drogi. Przy kombinacji z wierzą + kolumny pylon jest opcja rozwinąć kiedyś zestaw. Może jeszcze popatrzę za jakimś używanym wzmacniaczem. Czy w cenie do 400zł można kupić jakiś przyzwoity nieduży wzmacniacz? Czy mogę podłączyć kablami chinch telewizor (ma takie wyjście L R) do wzmacniacza i do którego wejścia (tape, cd, gramofon)?

Witaj,

oczywiście Pylon Audio Pearl to lepsze kolumny niż te od zestawu z Denon D-M39. Aby jednak w pełni wykorzystać możliwości jakościowe kolumn, proponowałbym zastosować klasyczny wzmacniacz i CD.

Nie wiem, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jednak jeśli jest to kilkanaście metrów, proponowałbym poszukać ewentualnie rozwiązania, opartego na RCD-M39 i jakiś dobrych monitorkach (np. Pylon Audio Pearl Monitor).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

To w takim razie pozostałbym przy modelu podłogowym Pylon Audio Pearl 20. To kolumny stosunkowo mało wymagające od wzmacniacza, tak więc można spokojnie zastosować słabszy pod względem mocy wzmacniacz (nawet ostatecznie RCD-M39).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli przymierzasz się do zakupu 39 to koniecznie zmień głośniki. Możesz spokojnie zastosować kolumny podłogowe, choć nie wyciśniesz z nich wszystkiego.

możesz pomyśleć także o mini systemach NADa oraz TEACa, są mniej chwalone ciutkę droższe ale wydajniejsze.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Kolego, ja posiadam właśnie taki zestaw Denon M39 i Pylon Pearl 20. Gra to naprawdę ładnie i takie połączenie moim zdaniem ma sens. Kupiłem Denona dokladnie rok temu z głośnikami monitorowymi Magnat (jakis niski model). Pylony kupiłem miesiąc temu i z Denonem współpracują całkiem dobrze. Jestem ciekaw jakie Ty bedziesz mial odczucia. Pozdrawiam - Kuba. Jesli chcesz sie czegos wiecej dowiedziec pisz na maila [email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.