Skocz do zawartości
IGNORED

Thiel 1.5

Yankes

Rekomendowane odpowiedzi

Jak uważacie 4000 zł to okazyjna cena za Thiel 1.5?Stan kolumn oceniam na 5- w jednej kolumnie zadrapana jest przez kota membrana bierna.Słuchałem przez dłuższy czas i nie stwierdziłem negatywnego wpływu na dźwięk.Kolumny już wiekowe i nie wiem czy nie będą wymagały jakiegoś nakładu finansowego w przyszłości,myślę tutaj o dostępności do przetworników itd.Proszę o Wasze sugestie.

De gustibus non est disputandum

https://www.audiostereo.pl/topic/117575-thiel-15/

Miałem przyjemność słuchać Thiel cs 2.2, miały dużo słabszą przestrzeń niż Vandersteen i dlatego wybrałem V

Vandersteen jest uważany za bezpośredniego konkurenta dla Thieli. Obie firmy są (Thiel już niestety nie) wierne filozofii spójności czasowej i fazowej ze zwrotnicami pierwszego rzędu. Obie robią fantastyczne paczki charakteryzujące się stadionową przestrzenią. Nie słuchałem 2.2, więc się nie wypowiem, ale w obu przypadkach odpowiednia elektronika jest kluczem do sukcesu. Thiel jest bardzo wybredny, Vandersteen również, chociaż nieco bardziej przyjazny jeśli chodzi o obciążenie, a "jedynka" jest wręcz bardzo łatwa do napędzenia.

CS 1.5 są bardzo fajne, ktoś chce jednak na nich nieźle zarobić, próbuj negocjować. Jednak paczki mają już swoje lata. Co do trwałości, to o Thiela bym się nie martwił, firma dawała 10 lat gwarancji, a sam słyszałem dwudziestoletnie Thiele grające świetnie. Co do dostępności przetworników, to cholera wie, Thiel został wykupiony przez bandę ignorantów, księgowych i finansistów. Marka praktycznie przestała istnieć w obecnej formie, zniszczono tam wszystko co Jim Thiel wypracował. Czytałem, że zapewniają wciąż serwis dla starszych modeli, ale ile jeszcze to potrwa?

https://www.audiostereo.pl/topic/117575-thiel-15/#findComment-3361873

Vandersteen jest uważany za bezpośredniego konkurenta dla Thieli. Obie firmy są (Thiel już niestety nie) wierne filozofii spójności czasowej i fazowej ze zwrotnicami pierwszego rzędu. Obie robią fantastyczne paczki charakteryzujące się stadionową przestrzenią. Nie słuchałem 2.2, więc się nie wypowiem, ale w obu przypadkach odpowiednia elektronika jest kluczem do sukcesu. Thiel jest bardzo wybredny, Vandersteen również, chociaż nieco bardziej przyjazny jeśli chodzi o obciążenie, a "jedynka" jest wręcz bardzo łatwa do napędzenia.

CS 1.5 są bardzo fajne, ktoś chce jednak na nich nieźle zarobić, próbuj negocjować. Jednak paczki mają już swoje lata. Co do trwałości, to o Thiela bym się nie martwił, firma dawała 10 lat gwarancji, a sam słyszałem dwudziestoletnie Thiele grające świetnie. Co do dostępności przetworników, to cholera wie, Thiel został wykupiony przez bandę ignorantów, księgowych i finansistów. Marka praktycznie przestała istnieć w obecnej formie, zniszczono tam wszystko co Jim Thiel wypracował. Czytałem, że zapewniają wciąż serwis dla starszych modeli, ale ile jeszcze to potrwa?

Będę negocjował cenę!jeżeli nie spadnie znacząco w dół to chyba odpuszczę.

De gustibus non est disputandum

https://www.audiostereo.pl/topic/117575-thiel-15/#findComment-3361993

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.