Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner to Magnat Quantum 607?

PorkOne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jaki polecalibyście amplituner do tych kolumn (do kina, oczywiście)?

Osobiście zastanawiam sie nad Onkyo 535/636, ale spokojnie mogę rozważyć coś innego. Ważne żeby dał rade uciągnąć kolumny.

Biorę pod uwagę różnież używki.

Wymagania? HDMI, klika wejść i 1 wyjście.

Mógłby mieć dlna/usb/radio internetowe ale tylko w sposób taki żeby dało się to obsłużyć bez włączania TV.

Budżet? ~1000-2000.

Dzięki,

Piotr

https://www.audiostereo.pl/topic/117493-jaki-amplituner-to-magnat-quantum-607/

Z Magnatem dobrze gra Onkyo, tak więc wybór TX-NR535 lub TX-NR636 będzie optymalnym rozwiązaniem pod względem zgrania z kolumnami. Także pod względem funkcjonalności Onkyo powinno Cię w pełni usatysfakcjonować.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja miałem do Magnat 605 czyli jeden przetwornik mniej podłączony amplituner stereo Hk3490 który miał nominalnie 120 Wat na kanał a miał duże problemy z napedzeniem tych kolumn. Tani amplituner kina domowego na pewno sobie nie poradzi w tak dużym pomieszczeniu.

Onkyo TX-NR636 powinien sobie poradzić, bardziej bałbym się o kolumny, które po prostu nie będą w stanie dobrze nagłośnić takiego pomieszczenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zdaję sobie z tego sprawę, niestety kolumny na razie przynajmniej muszą zostać, bo je po prostu mam.Dlatego przynajmniej o "jako taki" wzmacniacz chciałem się zatroszczyć.

W razie czego mam jeszcze suba, ale myślę że to wystarczy.

Może troszke przesadziłem, ale 50m2 to będzie.

Zresztą te magnaty były świadomie brane żeby grały w dużym pomieszczeniu. Wybór miałem między Heco Metas 501 i Magnat 607. Heco to już wogóle by zginęły, chociaż grały bardzo ładnie.

Mimo teoretycznie na papierze wysokiej efektywności potrzebują mocnego pieca. Dlatego dużo ludzi bierze Klipsche bo mają zdecydowanie większą efektywność i grają na byle czym.

607 to dobre kolumny. Na pewno sprostają Twoim oczekiwaniom. Onkyo 636 lyb Yamaha 677 to dobre wybory, natomiast możesz przemyslec także zakup Yamaha 775 lub 773 troche starszy i dokupić jako końcówkę mocy Reloopa 210,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chodziły swego czasu po 4xx zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.