Skocz do zawartości
IGNORED

Altus 140 czy warto?

bramka969

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę opinię, które kolumny Tonsil Altus 140 kupić?

1:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy

2:

Ukryta Zawartość

Mój budżet to MAX 600zł, kolumny potrzebne na teraz, nie będę się dłużej męczył z x-540. Nie sądzę, że za 600zł kupię coś lepszego.

Pokój 20m2, wzmacniacz Pioneer a676 (już go posiadam). Muzyka tylko i wyłącznie klubowa. Jeżeli już piszecie, że nie warto, to proszę o wysłanie jakichś lepszych kolumn z allegro.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/117445-altus-140-czy-warto/

One wcale nie grają tak jak wyglądają.....

Brzmienie bez wyrazu, prymitywne, prehistoria.

A wyglądają paskudnie.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

No tak, tylko, że nie kupię nic lepszego w tej cenie.

Ewentualnie mogę kupić te Dali 104. Do muzyki KLUBOWEJ będą bardziej się nadawać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po jakiego grzyba zakładasz kolejny wątek o tym samym ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomyśl o tych ładnie grają są w ładnym stanie i jeszcze ci zostanie $ a jak dozbierasz pieniążków to zainwestujesz w coś lepszego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1:

Ukryta Zawartość

czy

2:

Ukryta Zawartość

Mój budżet to MAX 600zł, kolumny potrzebne na teraz, nie będę się dłużej męczył z x-540. Nie sądzę, że za 600zł kupię coś lepszego.

Pokój 20m2, wzmacniacz Pioneer a676 (już go posiadam). Muzyka tylko i wyłącznie klubowa. Jeżeli już piszecie, że nie warto, to proszę o wysłanie jakichś lepszych kolumn z allegro.

Kolego, nie kupuj tych głośników, a jeśli się na nie uparłeś i masz zamiar je kupić to nie proś o rady..

to jest bas i krew z uszu..

za 600zł kupisz niezłe budrzetowe monitorki.. a i podłogówki da się w tej cenie budżetowe znaleźć.. nie wiem po ile teraz są Tannoye m3.. no ale w okolicach tej ceny.. możesz poszukać eltaxów jakichś małych podłogowych, gali czy missionów- np m73.. nie miałem tych kolumn, ale przez chwile miałem Altusy- z ciekawości ;]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomyśl o tych ładnie grają są w ładnym stanie i jeszcze ci zostanie $ a jak dozbierasz pieniążków to zainwestujesz w coś lepszego

Ukryta Zawartość

Te kolumny porównywałem bezpośrednio z dali 505 i powiem że nie miały się czego wstydzić. Już to gdzieś pisałem ale od razu mnie skrzyczeli :) Tylko że one potrzebują dość mocnego wzmaka bo inaczej bas dudni i membrana lata jakby chciała wylecieć z kosza..

Ukryta Zawartość

Jest mnóstwo udanych konstrukcji do 600zł. Baaa. Kolumny lepsze od altusów pod każdym względem można kupić już za 350zł w "kup teraz" (moja aukcja, więc kolumny sprawdzone w 100% i "pewne"):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :) Fakt, nie zrobisz tym dyskoteki w remizie. Ale jeśli chcesz zrobić domową "prywatkę" To w 25mkw możesz je rozkręcić, że wielu ludzi nie będzie mogło tam tańczyć by nie ogłuchnąć. Im plus, naprawdę bardzo czysty dźwięk, praktycznie nieosiągalny przy tej mocy dla skrajnie budżetowego sprzętu ze sklepu.

Ukryta Zawartość

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Te kolumny porównywałem bezpośrednio z dali 505 i powiem że nie miały się czego wstydzić. Już to gdzieś pisałem ale od razu mnie skrzyczeli :) Tylko że one potrzebują dość mocnego wzmaka bo inaczej bas dudni i membrana lata jakby chciała wylecieć z kosza..

całkowicie się z tobą zgodzę te kolumny grały u mnie pod yamahą ax 500 i na prawdę ładnie to grało jak na sprzęt za takie pieniądze niestety po tych kolumnach chciałem zasmakować legendy i zacząłem przygodę z altusami co niestety z perspektywy lat wiem że było złym wyborem mimo że od pierwszego połączenia już było gorzej to wmawiałem sobie to przecież altus damy radę. Nie neguje ludzi którzy lubią ten dźwięk każdy lubi co innego można parę rzeczy poprawić w tych kolumnach nawet nie znając się zbytnio pod względem technicznym choć by wymianę niskotonowych na gdn30/80 wymiana gwizdka na taki z dynamic speaker ale czy to ma sens patrząc na ceny tych kolumn plus ewentualne wymiany to już wychodzą nie małe pieniądze.Każdy robi jak uważa.Co do ludzi którzy od razu mieszają z błotem każdego który tylko wspomni o tych kolumnach proponuje posłuchać np clatronic lb562 to jest dopiero tragedia

Co do ludzi którzy od razu mieszają z błotem każdego który tylko wspomni o tym że warto sobie kupić Trabanta proponuję przejechać się Syrenką - to jest dopiero tragedia ...

justas32 mnie żle zrozumiał nie bronię altusów wręcz przeciwnie ale jak komuś te kolumny odpowiadają z różnych względów to nie moja sprawa nie bedę się z takiej osoby ani śmiał ani gratulował ja już dawno z nimi przygodę skończyłem i nigdy do nich nie wrócę

te diory natomiast fajnie grają i można je kupić nie oszukujmy się za śmieszne pieniądze i tutaj masz kickdown całkowitą rację

• 2 tygodnie później...

Zakupiłem Dali 104 za 500zł na allegro, jak coś jeszcze 2 na sprzedaż ma ziomek. Kolumny naprawdę dobrze grają. Teraz sąsiedzi posłuchają porządnego dźwięku. Chwilowo tylko słucham ich na jakimś starym kablu, nie wiem czy to ma 1mm średnicy, ale jutro się kupi nowy. Tak więc temat do zamknięcia.

Kabel kup miedziany, 2,5 mm, może być najtańszy.

Swoją drogą szok - jesteś pierwszym forumowiczem na Audiostereo który posłuchał tego co mu się doradza a nie tylko "wyrabiał sobie zdanie" i po tym kupował jakieś niepasujące do niczego dno. Szczere gratulacje !

Zwłaszcza że te Dali za 500 zl to raczej tak za darmo ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.