Skocz do zawartości
IGNORED

Charlie (Hebdo) is my darling

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

Arku, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałem: proponujesz albo anihilację totalną Bliskiego Wschodu, albo nic?

A jaką tam zaraz anihilację. Po Zamachu na Sportowców na olimpiadzie w 1972 roku Mosad zorganizował trwająca kilka lat akcję systematycznego likwidowania palestyńskich przywódców na całym świecie.

Obecnie bez problemu sięgnęliby trochę dalej pozbywając się rożnych bojowników i ideologów islamskich. Oczywiście co jakiś czas pojawiają się nowi, ale to jedyna skuteczna droga.

Jeśli byłaby połączona z zastosowaniem kryterium obywatelstwa dla imigantów z krajów islamskich i restrykcjami za przestepstwa w postaci odbierania obywatelstwa, prawa pobytu i wydalaniem z kraju, za współpracę z terrorystami czy różne takie wycieczki szkoleniowe do Syrii - jak w przypadku tych ostatnich zamachowców z Francji, to dopiero powinno przynieść skutek.

Problem z zastosowanie restrykcji wizowych wcale nie jest aż tak związany z prawem czy Trybunalem europejskim. Problem jest ekonomiczny. Takie działanie musiałoby doprowadzić do izolowania krajów bliskiego wschodu od Europy. A rzecz w tym ze Europa gospodarczo już i tak się niewiele liczy. Nie może izolować się od całego świata arabskiego, bo na tym sama straci gospodarczo. Żeby trzymać od siebie z daleka bliskowschodnie ekstremizmy musi być silna gospodarczo, a taki europejski izolacjonizm na pewno temu by nie sprzyjał.

Prawdopodobnie jedynym efektem terrorystycznej zadymy w Europie będzie stopniowe wprowadzanie państwa policyjnego zajmującego się inwigilowaniem obywateli i to przy czynnym wsparciu USA, które u siebie próbują robić to samo.

Im więcej socjału, tym większe bezrobocie. Zasiłki niech płacą organizacje dobroczynne - Armia Zbawienia i Caritas.

Caritas jak wiadomo doskonale płaci zasiłki sobie.

A zasiłki na bezrobocie są bardzo dobre i zdrowe w obecnej epoce postindustrialnej. Są konieczne do utrzymywania wolnego rynku przy życiu

Ależ praktycy, miszczu, doświadczeni praktycy.

W grę w klipę do tysiąca, doświadczeni - miszczu ... przez naturę.

Jeżeli obecne trendy się utrzymają, i w Zachodniej Europie dojdzie do wojny domowej przy 20 - 30% udziale muzułmanów w całkowitej populacji, kasy na socjal i tak zabraknie.

No widzisz - więc czym się tak troskasz??? I tak wyjdzie na Twoje. Zwłaszcza że Ciebie to nie dotyczy.

Im więcej socjału, tym większe bezrobocie. Zasiłki niech płacą organizacje dobroczynne - Armia Zbawienia i Caritas. Nie rządy.

Udowodnij związek socjał - bezrobocie. Jakiś link (tylko sensowny), cokolwiek.

Caritas i masę innych organizacji już teraz wspiera biednych. Naprawdę zastanowiłeś się jaką by musiały dysponować kasą, by utrzymać wszystkich potrzebujących? A do tego gdyby nie była to państwowa instytucja to zaraz byłyby podejrzenia o przekręty, faktyczne, czy fikcyjne.

Gratuluję pomysłu.

Jak będziesz miał wypadek w pracy, albo chorobę i Cię wywalą to życzę powodzenia w dziadowaniu. Dzieci Cię przyjmą na garnuszek?

Jeżeli obecne trendy się utrzymają, i w Zachodniej Europie dojdzie do wojny domowej przy 20 - 30% udziale muzułmanów w całkowitej populacji, kasy na socjal i tak zabraknie.

Też trzeba tej sytuacji jakoś zaradzić - co do tego jest zgoda. Ale likwidacja całkowita pomocy społecznej i zasiłków socjalnych jest pomysłem chorym. To proponuję od razu obliczyć i prognozować, które jednostki będą w życiu zaradne, a których koszt funkcjonowania w społ. będzie wyższy niż ich wkład i odstrzeliwać - po co mają się męczyć, męczyć innych i generować koszta..? Przecież to co proponujesz jest absurdalne.

Powrót po dłuższej przerwie...

Caritas i masę innych organizacji już teraz wspiera biednych. Naprawdę zastanowiłeś się jaką by musiały dysponować kasą

Nie wiesz, dlaczego Caritasowi brakuje kasy na pomoc? Zapytaj Arku, on wie.

Udowodnij związek socjał - bezrobocie.

Nie opłaca się pracować ani rodzicom, ani potem dzieciom. Przykłady łatwo znajdziesz wokół siebie. Nie jestem informacją publiczną.

aprawdę zastanowiłeś się jaką by musiały dysponować kasą, by utrzymać wszystkich potrzebujących?

Wg ich koncepcji jak by się każdy zapisał do Caritasu i każdy płacił każdemu datek, to już by się utrzymali :-)

Ciekawe co na to ci Twoi sąsiedzi. Ile musieli by sami dać datków ze swoich datków żeby wystarczyło na utrzymanie dzieci, wynajęcie domu oraz samochód i skuter.

Ja bym w każdym razie na toptwentego i misiomora nie dał :-) Niech się utrzymują ze swoich datków nawzajem. A datki na innych to chyba przez komornika by trzeba z nich ściągać :-)

I w ten sposób ominęlibyśmy dwa tysiące lat cywilizacji o które cofnąć nas chcą prawicowcy i pseudoliberałowie, i wrócili do normalnego systemu podatkowego z urzędami skarbowymi i komornikami. Dla komfortu psychicznego prawicowców nazwalibyśmy je Urzędami Datkowymi :-) :-) :-)

Nad drzwiami każdego urzędu płaskorzeźba ich guru miszcza kurwina i wewnątrz kapliczka na jego cześć na końcu marmurowego korytarza w stylu rokokoko.

Nie jestem informacją publiczną.

Za to chętnie chciałbyś udzielać informacji na zasadach wyroczni delfickiej :)

Nie wiesz, dlaczego Caritasowi brakuje kasy na pomoc? Zapytaj Arku, on wie.

To może zmiast Caritasu nie wiem - WOŚP? Albo niech WOŚP zajmuje się wypłatą emerytur?

Nie opłaca się pracować ani rodzicom, ani potem dzieciom. Przykłady łatwo znajdziesz wokół siebie. Nie jestem informacją publiczną.

Nie jesteś informacją nie tylko publiczną, ale niestety żadną. Rzucasz na forum publicznym autorytatywnie twierdzenie o związku przyczynowo-skutkowym, podając je za prawdę objawioną, a gdy się Ciebie pyta o źródło (chyba, że sam przeprowadziłeś przełomowe na ten temat badania) to odpowiadasz 'Nie jestem informacją publiczną'.... Z Misimorem można dyskutować, bo facet ma argumenty i na czymś tą swoją wiedzę opiera. Ty jesteś tylko klakierem i papugą.

Ciekawe co na to ci Twoi sąsiedzi. Ile musieli by sami dać datków ze swoich datków żeby wystarczyło na utrzymanie dzieci, wynajęcie domu oraz samochód i skuter.

Cię nie stać, nie kupujesz. Chcesz, żeby było Cię stać? Zakasaj rękawy, szukaj pracy. Rozładuj wagon, wykop rów, pomaluj płot, podetrzyj dziadka.

>>Wyświetl postUżytkownik toptwenty dnia 19.01.2015 - 14:27 napisał

Nie opłaca się pracować ani rodzicom, ani potem dzieciom. Przykłady łatwo znajdziesz wokół siebie. Nie jestem informacją publiczną.<<

Nie jesteś informacją nie tylko publiczną, ale niestety żadną. Rzucasz na forum publicznym autorytatywnie twierdzenie o związku przyczynowo-skutkowym, podając je za prawdę objawioną, .... Ty jesteś tylko klakierem i papugą.

Oni tak tu mają. Dlatego wierzą w Caritas :-) A z wierzącymi się nie dyskutuje, bo ci bombę podłożą jakąś wyznaniową - może islamską na razie - i powiedzą, że się powinieneś bać rewolucji.

Takie sru tu tu tu.

Tylko nie powiedzą nigdy ilu komorników by potrzeba do ściągania tych datków żeby na wszystko wystarczyło.

Zakasaj rękawy, szukaj pracy. Rozładuj wagon, wykop rów, pomaluj płot, podetrzyj dziadka.

A mogę zatkać ci kłapaczkę? Za darmo.

Nie jesteś informacją nie tylko publiczną,

Publiczną to on akurat jest. Tylko nie informacją :-)

Dlatego wierzą w Caritas

Kto?

A mogę zatkać ci kłapaczkę? Za darmo.

Jesteś bezradny.

Tylko nie powiedzą nigdy ilu komorników by potrzeba do ściągania tych datków żeby na wszystko wystarczyło.

Kto powiedział, że ma starczyć na wszystko?

Zawsze warto mieć na uwadze podstawy: a wiec hameryka i jej dazenie do zysku kosztem wszystkiego, ludzie sie nie licza, i jedno z zagrozen pokoju stworzone przez hamerykanow Izrael, sa rozne teorie ale hamerykanow nie wolno pomijać przy zadnej rozwalce.

chwilowy brak działalności w audio.

Ale likwidacja całkowita pomocy społecznej i zasiłków socjalnych jest pomysłem chorym. To proponuję od razu obliczyć i prognozować, które jednostki będą w życiu zaradne, a których koszt funkcjonowania w społ. będzie wyższy niż ich wkład i odstrzeliwać - po co mają się męczyć, męczyć innych i generować koszta..? Przecież to co proponujesz jest absurdalne.

Ależ coś tak mniej więcej "absurdalnego" istniało przez wieki i ludzkość nie wymarła, cywilizacje rozwijały się pomimo nieporównywalnie niższego poziomu technicznego niż teraz. Socjał to dosyć świeży wymysł upowszechniony dopiero w XX wieku.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ależ coś tak mniej więcej "absurdalnego" istniało przez wieki i ludzkość nie wymarła, cywilizacje rozwijały się pomimo nieporównywalnie niższego poziomu technicznego niż teraz. Socjał to dosyć świeży wymysł upowszechniony dopiero w XX wieku.

Less, to proponuję powrót do średnich wieków. Nie zapomnij przysłać widokówki...

Ludzie żyli bez elektryczności, pieniądza, lekarstw, podróży w kosmos, samochodów, służby zdrowia, ubezpieczeń i miliona innych rzeczy, a przeżyli. Takie bestie.

To na drugi raz nie wymagaj cudów od rządów i parlamentów. Albo, albo. Albo kolejny zasiłek od państwa dla zdrowego "bezrobotnego", albo nowy szpital.

Przeczytaj i przemyśl dobre rady:

"Odrzucam mit wciąż jeszcze pokutujący wśród wielu intelektualistów, że tylko praca fizyczna jest wartościowa. Weźmy Karola Modzelewskiego, dla którego kapitalizm niezmiennie jest wrogiem i który wielbi tę swoją marksowską klasę robotniczą. A jeśli ktoś równie ciężko pracuje jako kupiec albo handlowiec, to jest już godnym pogardy kapitalistą?" - grzmi Balcerowicz.

Balcerowicz uważa też, że krytycy kapitalizmu głoszą utopie i nie mają do zaproponowania nic w zamian. A nawet jeśli, sprowadza się to do "importu intelektualnej tandety z Zachodu". "Powtarzane w Polsce antykapitalistyczne kawałki są odgrzewanymi kotletami" - zaznacza ekonomista. I powtarza tezę, że "bycie antykapitalistą w kapitalizmie to lukratywne zajęcie".

Dodaje też, że antykapitalistyczne idee to "aberracja". "Dla ludzie rozpowszechniających je nie mam szacunku - ani za ich intelekt, ani za moralność" - kwituje.

Przecież to co proponujesz jest absurdalne.

Eeee tam absurdalne.To zwykła eutanazja....by była.Dzisiaj legalna w niektórych krajach Unii.

a przeżyli. Takie bestie.

No to Romuś przytocz jeszce średnią długość życia,dla pełnego obrazu.

Ludzie żyli bez elektryczności, pieniądza, lekarstw, podróży w kosmos, samochodów, służby zdrowia, ubezpieczeń i miliona innych rzeczy

Modrzew, karać można tylko osobę, która popełniła przestępstwo. Niestety na tym opiera się cywilizowany świat.

Jak po pijaku Cię złapią za kółkiem, to idziesz siedzieć Ty, a nie Twoje dzieci czy żona, prawda?

Oczywista oczywistość taka sama jak taka,gdyby wysadzono twoją rodzine z całym dobytkiem,tak....dla przykładu.Wtedy twoje zdanie by było inne.Teraz wysadzają innych,to zasłaniasz się ...............CYWILIZACJĄ.

Nie napisałem o karaniu a o zapobieganiu prawem.Niestety żeby to zrobić trzeba z czegoś będzie zrezygnować.Działa to tak jak wyżej dałem przykład i na dowód Francuzi już zrezygnowali z części wolności na rzecz większej kontroli.To tak zawsze się zaczyna,najpierw palec potem ręke itd.

Less, to proponuję powrót do średnich wieków. Nie zapomnij przysłać widokówki...

Ludzie żyli bez elektryczności, pieniądza, lekarstw, podróży w kosmos, samochodów, służby zdrowia, ubezpieczeń i miliona innych rzeczy, a przeżyli. Takie bestie.

Co Cię tak rzuca od skrajności w skrajność? Po co te mrzonki o podróżach w czasie? Przecież można nie marnować pieniędzy na darmozjadów a czerpać z rozwoju technicznego pełnymi garściami jak np. w Chińskiej Republice "Ludowej".

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ależ coś tak mniej więcej "absurdalnego" istniało przez wieki i ludzkość nie wymarła

Przez wieki a nawet tysiąclecia prawicowcy bujali się na gałęzi.

I nadal się bujają. Czyli przetrwali.

cywilizacje rozwijały się pomimo nieporównywalnie niższego poziomu technicznego niż teraz

I zwijały się także.

A nawet czasami kometa pierdykła.

na dowód Francuzi już zrezygnowali z części wolności na rzecz większej kontroli.To tak zawsze się zaczyna,najpierw palec potem ręke itd

Od tego się zaczęło i na tym się skończy. Jedyne co z tego terroryzmu wyniknie to stopniowe wprowadzanie państwa policyjnego. Dlatego właśnie takiego zagrożenia w ustach polityków nie należy traktować poważnie, bo wtedy państwo stanie się poważniejszym zagrożeniem dla obywateli.

Balcerowicz uważa

Od dawna już nikogo nie obchodzi co sobie uważa jakiś pezetperowski figurant.

<br />Od dawna już nikogo nie obchodzi co sobie uważa jakiś pezetperowski figurant. <br />
tu by czeba uscislic.Nikogo to znaczy dokladnie pana nikt.

Reszta jest zainteresowana.

Co Cię tak rzuca od skrajności w skrajność? Po co te mrzonki o podróżach w czasie? Przecież można nie marnować pieniędzy na darmozjadów a czerpać z rozwoju technicznego pełnymi garściami jak np. w Chińskiej Republice "Ludowej".

Ja się nie miotam od skrajności w skrajność, przynajmniej tak uważam. Próbuję znaleźć rozwiązanie, kompromis pomiędzy pomocą społeczną dla potrzebujących, przy jednoczesnym wykluczeniu darmozjadów i cwaniaków wyzyskujących system. tylko tyle, i aż tyle. Czy to jest misja Don Kichota...?

Dodaje też, że antykapitalistyczne idee to "aberracja". "Dla ludzie rozpowszechniających je nie mam szacunku - ani za ich intelekt, ani za moralność" - kwituje.

Zapewniam, że te uczucia są obustronne.

No to Romuś przytocz jeszce średnią długość życia,dla pełnego obrazu.

Modrzew, czytaj ze zrozumieniem. To Less pisał jak to fajnie było bez socjalu w XiX wieku.

Oczywista oczywistość taka sama jak taka,gdyby wysadzono twoją rodzine z całym dobytkiem,tak....dla przykładu.Wtedy twoje zdanie by było inne.Teraz wysadzają innych,to zasłaniasz się ...............CYWILIZACJĄ.

Modrzew, rozumiesz zasadę, czy nie? Czy Twoje dzieci mają odpowiadać za Twoje czyny? Zawsze, czy tylko jak sprawa nie dotyczy Ciebie? Pytam, jak pochlasz i pojedziesz autem, wsadzać mają całą rodzinę, Ciebie z żoną, czy tylko Ciebie? Zstępni, czy wstępni też mają odpowiadać? Do którego pokolenia? A może publiczne kamienowanie jak w Iranie - wet za wet? Ręce opadają...

Gdybyś czytał uważnie to pisałem, że można uderzać w więzy rodzinne potencjalnych islamistów, bez karania rodziny (np. wyjazdy do Syrii z wilczym biletem; jak rodzina chce jechać odwiedzać - to samo, bilet w jedną stronę). Być może istnieją podobne narzędzia w innych obszarach jescze. Ale Twój pomysł jest tak samo 'genialnie prosty' jak postulaty konfiskowania aut, którymi jeżdżą pijani kierowcy (nieważne, że może jechać nie swoim autem, bez wiedzy właściciela; nieważne, że narusza to podstawowe zasady prawa).

Nie napisałem o karaniu a o zapobieganiu prawem.

To albo nie wiesz co piszesz, albo nie potrafisz formułować zrozumiale myśli, albo masz amnezję, bo pisałeś tak:

.Za terroryzm powinna być taka kara by się im nie opłaciło.Do czwartego pokolenia włącznie.

Ja się nie miotam od skrajności w skrajność, przynajmniej tak uważam. Próbuję znaleźć rozwiązanie, kompromis pomiędzy pomocą społeczną dla potrzebujących, przy jednoczesnym wykluczeniu darmozjadów i cwaniaków wyzyskujących system. tylko tyle, i aż tyle. Czy to jest misja Don Kichota...?

To jest misja Don Kichota. Cwaniak zawsze lepiej dopcha się do koryta niż prawdziwie potrzebujący. Vide plakietki parkingowe dla niepełnosprawnych - pod marketami widuję je głównie w wypasionych BMW i Audi.

To jest misja Don Kichota. Cwaniak zawsze lepiej dopcha się do koryta niż prawdziwie potrzebujący. Vide plakietki parkingowe dla niepełnosprawnych - pod marketami widuję je głównie w wypasionych BMW i Audi.

Jeden mój znajomy, właściciel dwóch lokali z żarciem na wynos, opowiadał mi ostatnio z oburzeniem, że gdy ostatnio zajechał do lekarza swoja S-klasą i wyjął kartę medyczną (taki benefit dla najuboższych upoważniający do darmowego leczenia) to doktor kazał mu wyp*** i szukać sobie innego lekarza. :)

Także nie tylko w Polsce takie rzeczy się dzieją.

Skąd on ma tą kartę - nie wnikałem. Żeby ją mieć to trzeba udokumentować dochód poniżej 400€ na osobę w rodzinie miesięcznie.

Polak potrafi! :)

Ale są i dobre wieści - Europa się budzi! :)

1472103.jpg

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

pod marketami widuję je głównie w wypasionych BMW i Audi

A nieładnie. Uważasz, że inwalida powinien jeździć velorexem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A nieładnie. Uważasz, że inwalida powinien jeździć velorexem?

Nie, wcale tak nie uważam, choć faktem jest że mam pewne doświadczenie w wożeniu samochodem osób niepełnosprawnych, i wiem jedno - nigdy nie użyłbym do tego BMW X6. Lepsze są samochody z niżej umieszczonymi fotelami, z przyczyn oczywistych. Nie wspominam już o krzepkości dresiarzy jacy zwykle na takich plakietkach parkują.

Znam kilkoro inwalidów, część z nich ma "wypasione" bryki, nawet i duże BMW - kupili je za odszkodowania powypadkowe, aby łatwiej im było wsiadać i wysiadać z samochodów.

To albo nie wiesz co piszesz, albo nie potrafisz formułować zrozumiale myśli, albo masz amnezję, bo pisałeś tak:

Napisałem,że powinna być ujęta w prawie(wcześniej)

Modrzew, rozumiesz zasadę, czy nie? Czy Twoje dzieci mają odpowiadać za Twoje czyny? Zawsze, czy tylko jak sprawa nie dotyczy Ciebie? Pytam, jak pochlasz i pojedziesz autem, wsadzać mają całą rodzinę, Ciebie z żoną, czy tylko Ciebie? Zstępni, czy wstępni też mają odpowiadać? Do którego pokolenia? A może publiczne kamienowanie jak w Iranie - wet za wet?

.Dlaczego nie?Za akt terroru jak najbardziej.Najpierw trzeba myśleć,potem robić.Są kraje na świecie co za posiadanie narkotyków kasują życie.Są takie,gdzie za to samo idzie się siedzieć na bardzo długie lata.Dlaczego nie ma być terroryzm karany w taki sposób?Jeśli okazał by się skuteczny?Straszak,to nie wyrok....jeszcze.To ostrzeżenie a jeśli ktoś nie kalkuluje,to działa na swoją szkodę i rodziny,ale musi o tym wiedzieć.

Co do wsadzania i odpowiedzialności za jazdę po pijanemu,przydałoby się też takie samo prawo restrykcyjne,nawet do odpowiedzialności innych,może by coś dało.Liberalizacja prawa dobrze pokazuje właśnie jazda po pijaku.Jaka kara taki strach.

I takie przestrzeganie tego prawa.

Kiedyś w Skandynawii złodziejowi obcinano ręke.Złodziejstwa nie było.Jedź tam dzisiaj.Kradną na potęge,bo tego prawa już nie ma.

romekjagoda

Łatwo się wsiada i wysiada z takich samochodów jak S-klasa, A8, czy 7xx ew. E-klasa. Natomiast wysokie wynalazki typu X6 czy Q7 słabo się do tego nadają.

Możesz szerzej tą myśl rozwinąć w kontekście wątku?

Reszta jest zainteresowana.

Reszta to mu już nawet ręki nie podaje żeby się nie zarazić śmiertelną chorobą niebytu politycznego.

poza panem moondrym z domu, który od dawna jest martwy, tylko jeszcze o tym nie wie.

To jest misja Don Kichota. Cwaniak zawsze lepiej dopcha się do koryta niż prawdziwie potrzebujący.

Lubisz robić za Don Kichota, widocznie.

Ten socjał jest po to żeby ludzie nie musieli nic produkować ale mogli konsumować. Dlatego nie ma znaczenia kto jest bardziej potrzebujący.

Do produkowania kapitał w ogóle może w ogóle nie potrzebować ludzi, a w Europie nie potrzebuje ich zwłaszcza. Tu jest coraz mniej miesca na pracę własnych rąk.

Natomiast potrzebuje konsumentów. A konsument potrzebuje pieniędzy żeby być konsumentem.

Nadużywanie zabezpieczeń socjalnych - tam gdzie one sa bo w Polsce to się Afryki możemy porównywać - jest kosztem utrzymania kapitalizmu.

Przestanie być problemem kiedy ludzie nie będą już produkować bo wszystko za nich wyprodukują maszyny. Wtedy każdy dostanie jakiś minimalny dochód społeczny.

Pod dwoma warunkami - zatrzymania kapitału w Europie, do czego nie dopuszczą globaliści - oraz zablokowania napływu emigrantów z krajów które takich mechanizmów nie posiadają. W końcu wszystkim na świecie nie może być jednakowo wygodnie.

Kiedyś w Skandynawii złodziejowi obcinano ręke.Złodziejstwa nie było.Jedź tam dzisiaj.Kradną na potęge,bo tego prawa już nie ma.

No niezupełnie. Kiedyś to było kiedyś. Dzisiaj człowiekowi bez ręki wypłaca się rentę inwalidzką. I to nie tylko w Skandynawii na szczęście.

Nikogo głupiego, tu zgoda

Tym bardziej dziwi że akurat ciebie.

No niezupełnie. Kiedyś to było kiedyś. Dzisiaj człowiekowi bez ręki wypłaca się rentę inwalidzką. I to nie tylko w Skandynawii na szczęście.

No tak.Kiedyś mówiło się "Uderz w stół a nożyce się odezwą"dzisiaj mówi się Uderz w stół a noga odpadnie,lub Na złodzieju czapka gore a dzisiaj Na złodzieju czapka...z karakułów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.