Skocz do zawartości
IGNORED

Charlie (Hebdo) is my darling

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

A czego się spodziewają lewacy? Pulicera?

Obrażają wszystkich, wszystkie religie, tylko my katolicy nie jesteśmy nerwowi. A turbany, jak najbardziej.

Dostali to, na co zapracowali. Trzeba być wyjątkowym idiotą, żeby nie liczyć się z konsekwencjami.

Wystrzelali z kałacha wszystkich dowcipnych dziennikarzy? Ponoć jutro będą zamieszczone fajne jaja z Mahometa. Gratuliren pomysłu.

Za tydzień uduszą tych kretynów we własnych mieszkaniach. Viva France!

https://www.audiostereo.pl/topic/117375-charlie-hebdo-is-my-darling/

Jakoś tobie nie przeszkadza obrażanie "niektórych" nacji i religii.Właściwie to niczym nie różnisz się mentalnie od tych z Paryża.Tylko nie strzelasz.Jeszcze!

Hasło o obrażaniu uczuć religijnych jest bardzo pojemne i to prosta droga do wprowadzenia cenzury obyczajowej co gdzieniegdzie już w Polsce ma miejsce( zdejmowanie przedstawień teatralnych,wystaw itp.).

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

A kogo konkretnie obraziłem? Przecie to moje wyznanie jest permanentnie obrażane. W wielu wątkach.

Guzik mnie to obchodzi. Psy szczekają, karawana idzie dalej. I tak dwa tysiące lat. Nikt nie jest mnie w stanie obrazić, obrażając moją wiarę.

Ocena poziomu tego pisma to rzecz gustu ale jeśli komuś te rysunki przeszkadzały czy obrażały go to nie musiał tego czytać.I to powinno nas różnić od barbarii.

A czego się spodziewają lewacy? Pulicera?

Obrażają wszystkich, wszystkie religie, tylko my katolicy nie jesteśmy nerwowi. A turbany, jak najbardziej.

Dostali to, na co zapracowali. Trzeba być wyjątkowym idiotą, żeby nie liczyć się z konsekwencjami.

Wystrzelali z kałacha wszystkich dowcipnych dziennikarzy? Ponoć jutro będą zamieszczone fajne jaja z Mahometa. Gratuliren pomysłu.

Za tydzień uduszą tych kretynów we własnych mieszkaniach. Viva France!

W pełni się zgadzam z tą opinią. I co ci "dowcipni" rysownicy chcą osiągnąć ? Ich rysunki nic nie zmienią, poza kilkoma dodatkowymi krzyżami na cmentarzu. Skoro widać, że wyznawcy islamu nie mają poczucia humoru i chwytają za kałachy, to inteligentny człowiek daje sobie spokój z ich drażnieniem,a nie brnie w to bagno bez sensu...

Smuga cienia spowija..;-)

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Hasło o obrażaniu uczuć religijnych jest bardzo pojemne i to prosta droga do wprowadzenia cenzury obyczajowej co gdzieniegdzie już w Polsce ma miejsce( zdejmowanie przedstawień teatralnych,wystaw itp.).

Mówisz o Poznaniu?

Poznaniu,Białymstoku i paru innych miejscach.

AL

Idąc Twoim tokiem rozumowania niedługo nie będzie można skarykaturowć np. krowy bo obrażą się Hinduiści i zaczną strzelać.To absurd!

To imigranci jako obcy mają się dostosować do prawa i zwyczajów kraju do którego przybyli a nie odwrotnie.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Różni się.

Chleje na potęgę.

Niusia - wy***rdalaj - skończ studia, albo zacznij.

Nie jesteś partnerem do jakiejkolwiek rozmowy.

Kapusta bedzie kapuchą, a ty nią jesteś. Nie gadam z tobą i odwal się ode mnie.

Paszoł wont!

I nie rób smrodu w normalnym wątku - tak po ludzku - wy***rdalaj. Znajdż sobie przyjaciół gdzie indziej.

skynyrd - ani ty nie znasz mnie, ni ja ciebie.

Chlejesz, jak napisałem.

A napisałem to dlatego, boś i żeś - się do tego wielokrotnie przyznawał.

Ba - nawet z odrobiną niejakiej dumy, czego już zupełnie nie rozumiem.

Przyjaciół w necie nie szukam, w przeciwieństwie do ciebie.

Ps - studia skończyłem a tak z ćwierć wieku temu.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Pieprzyłem się z postem, pisałem... jednego się nauczyłem - txt, a później gadać.

skynyrd - ani ty nie znasz mnie, ni ja ciebie.

Ja ciebie znam

Chlejesz, jak napisałem.

Tak

A napisałem to dlatego, boś i żeś - się do tego wielokrotnie przyznawał.

Tak

Ba - nawet z odrobiną niejakiej dumy, czego już zupełnie nie rozumiem.

To widocznie żle zrozumiałeś

Przyjaciół w necie nie szukam, w przeciwieństwie do ciebie.

:) Ja nie szukam - ja mam

Ps - studia skończyłem a tak z ćwierć wieku temu.

Ale i tak jesteś półgłówkiem

Wszyscy mordują się ze mną na tym forum - ale tak jest młody Przyjacielu, Nie tykaj mnie, ja Ciebie nie dotknę.

Nie chciałbym, żeby stare repy powiedziały - ten skyn niszczy narybek.

Ależ nie - wracamy do wirtualiów.

Tak na dobrą sprawę, to Chrystusa też ukrzyżowano za obrażanie uczuć religijnych.

Bardzo celne spostrzeżenie !

Przy okazji , uczucia religijne były dla Żydów ważniejsze , niż Prawo Boże ,i niestety w przeważającej większości wyznawców (wszystkich religii) tak jest do dziś , czego jaskrawym przykładem są ostatnie wydarzenia we Francji.

Piotr

Jesteśmy u siebie, w Europie a częścią zachodniej kultury jest satyra, parodia, szyderstwo. Mamy z tego zrezygnować, bo nie podoba się to bandytom i terrorystom, a faceci całujący biżuterię innych facetów ubierających się w sukienki wymiękają i podnoszą rączki do góry?

Jestem Europejczykiem.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

ok - Bardzo sympatycznie odbierzecie bombkę.

Jeden ten Jambo ma pjęcie o czym pisze.

Poznaniu,Białymstoku i paru innych miejscach.

AL

Idąc Twoim tokiem rozumowania niedługo nie będzie można skarykaturowć np. krowy bo obrażą się Hinduiści i zaczną strzelać.To absurd!

To imigranci jako obcy mają się dostosować do prawa i zwyczajów kraju do którego przybyli a nie odwrotnie.

To jest Charlie, my darling

Nic nie zrozumieliście. Cześć.

W pełni się zgadzam z tą opinią. I co ci "dowcipni" rysownicy chcą osiągnąć ? Ich rysunki nic nie zmienią, poza kilkoma dodatkowymi krzyżami na cmentarzu. Skoro widać, że wyznawcy islamu nie mają poczucia humoru i chwytają za kałachy, to inteligentny człowiek daje sobie spokój z ich drażnieniem,a nie brnie w to bagno bez sensu...

Parafrazując klasyka , prawdziwa cnota humoru się nie boi , ale jak mogliśmy się przekonać ,fundamentalisci islamscy nie mają , ani poczucia humoru , ani samokrytyki , natomiast chowanie głowy w piasek nie uchroni tak samej głowy , jak i jej (głowy)inteligencji , zresztą , jak słusznie zauważył pan Wojciech , islamisci nie powinni nadwyrezac gościnności Francuzów.

Wystukane ze smartfona

Piotr

Charlie Hebdo było to lewackie pisemko robiące sobie jaja ze z tego co inni uważają za świętość.

Ci inni w końcu stracili cierpliwość.

Nie pochwalam wystrzeliwania całych redakcji z kałacha, nie tędy droga.

Ale jeśli jakieś pismo narusza regularnie uczucia religijne innych osób to już dawno powinno być zniszczone - prawnie.

Dobry procesik, odszkodowanko i po pisemku z nakładem 30 tys i kłopotami finansowymi nie zostaje nawet smród.

I załatwione - nie trzeba strzelać.

Bo jest różnica między wolnością wypowiedzi a jawnym bluźnierstwem i pluciem na czyjeś uczucia religijne, a czymś takim właśnie jest w/g muzułmanów publikowanie karykatur Proroka.

Teraz to niszowe pisemko będzie miało nakład milionowy z tłumaczeniami na inne europejskie języki.

Nie trzeba być Jackowskim by przewidzieć do czego to doprowadzi.

Tu potrzebne są inne rozwiązania.

Zasada wzajemności: jeśli w takiej Arabii Saudyjskiej nie wolno budować kościołów to w Europie nie wolno budować meczetów. Jesli tam kobieta z Europy ma zasłaniać ramiona i ręce - to u nas zakaz chodzenia w tych szmatach... wet za wet.

Postawić jasną granicę i jej pilnować.

A nie z jednej strony trzymać miliony muzoli na zasiłkach a z drugiej - pluć na ich religię w lewackich gazetkach.

Nie pojmuję tego.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

"Charlie (Hebdo) is my darling"

Polemizowałbym.

Jak zawsze - z banem w zanadrzu

Teraz, ta szmata zamieści kolejne "dowcipne" maski Mahometa.

Gratuluję. Kolejnych ofiar.

A, ja katolik - odpuszczam, a jestem lany ze wszech stron.

Mam własnych ksieży, których Wy uważacie za Diabła

• Użytkownicy+

Diabeł? Myślę, że jeden, choć to raczej łajdak z Torunia.

Karykatury, kabarety itp. śmiać się ze wszystkiego wolno, jednak czasami jest to niesmaczne. Ale żeby za to zabijać? Tak, to musi być na tle religijnym.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Niesmacznie będzie kolejne zabójstwo. Charlie is my Darling.

Jestem na tym forum persona non grata. Ale od tylu lat, że przestałem się tym przejmować.

Czy wypieprza mnie Jozwa, czy Palton. Mam olbrzymie doświadczenie.

Charlie Is My Darling - szmatogłowi pochłoną w kolejnych marszach europejskie umysły.

Wyrzucić to islamskie ścierwo z Europy - to bardzo nie europejskie, ale nie ma się co czaić - wy***rdolić za wczasu potencjalnych morderców - i gówno mnie obchodzi, że oni tylko handlują amfą, fajkami i spirytusem.

Fani multi-kulti niech pojadą do Sierra Leone. Wycieczka powinna przynieść rezultaty.

Mamy dziwaczny sojusz fundamentalistów religijnych. Z jednej strony islamiści mordują ludzi, z drugiej strony katolicy wyrażają zrozumienie dla tych morderstw na tle religijnym.

Pewnie mieliby ochotę zrobić to samo, ale cywilizacyjne hamulce nie pozwalają im na to, bo jak inaczej wyjaśnić to dziwaczne, ale jednak powtarzające się wielokrotnie spojrzenie pełne empatii i usprawiedliwień?

Jestem Europejczykiem.

Pewnie mieliby ochotę zrobić to samo, ale cywilizacyjne hamulce nie pozwalają im na to, bo jak inaczej wyjaśnić to dziwaczne, ale jednak powtarzające się wielokrotnie spojrzenie pełne empatii i usprawiedliwień?

Napisałem wyraźnie - bluźnierstwa względem każdej religii są niegodne szanującego się Europejczyka.

Tylko patentowany lewak nic sobie z tego nie robi a potem wielki krzyk gdy wyznawcy Proroka w końcu się wpienią...

Było ich zniszczyć sądowo zanim doszło doszło do tragedii.

Byliby zadłużeni ale przynajmniej żywi.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Oj, skynyrd - jak ty pojęcia o niczym nie masz...

Amfą - Ruscy.

Szlugi i gorzała - nasi.

Zawczasu - piszemy razem. Właśnie tak.

Wy...olić?

A jak?

Araba z dzieciakami i (niejednokrotnie) - białą babą? Jedną, dodam.

Paszporty im zabierzesz?

Dzieci ze szkoły porwiesz?

Auta i domy/mieszkania - na licytację oddasz?

Porządnych ludzi, a takich jest większość - tylko za kolor skóry i wyznanie - do gazu???

Pytań jest mnóstwo.

A ty - bredzisz i szalejesz.

Bandytów, a tacy są zawsze i wszędzie - trzeba eksterminować.

Ale - nie według twych rozchwianych idei.

Zdrowia rano życzę.

Ps - a ty, Doltorek - o bluźnierstwach względem kogokolwiek - to może też nie bredź.

Co piszesz - wszyscy widzą i "wią". Aż czasem dziw bierze...

I obrzydzenie.

<br />I obrzydzenie.<br />
a ja dodam ze ..wymioty.Gowno mnie obchodza uczucia TYCH muzulmanow jak mniej wiecej gowno ich obchodza uczucia moje.np na widok obcietej glowy.To jest bardziej komiczne niz rysunek satyryczny??Teraz jest czas panowie na obrone wolnosci wlasnej mimo ZE jeszcze do was to nie dotarlo.W 1939 było ..podobnie.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.