Skocz do zawartości
IGNORED

PotPlayer - zmiana framerate

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem że to wina odtwarzacza, ale nie.

Motion Blur mam wyłączony a mkv. Terminatora wali mi 60 kl/sek.

O co chodzi??? Czemu uploader wystawił film z tak idiotycznym framerate?

Czy materiał źródłowy czyli BluRay jest teraz wydawany w 60kl/sek?

Wk*** mnie to, bo zamiast Terminatora mam Teatr Telewizji.

Czy jest jakaś możliwość regulacji Framerate w odtwarzaczu PotPlayer?

Chciałbym moje 24kl/sek, przecież tego się nie da oglądać! :(

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

https://www.audiostereo.pl/topic/117353-potplayer-zmiana-framerate/

Interpolacja klatek to skomplikowany algorytm, spotykany w PŁATNYCH aplikacjach (PowerDVD itp.) a z darmowych to chyba jedynie przez Aviscript albo madVR. Testowałem ale mnie to nie bawi. Nie sądzę, że PotPlayer to ma. Najłatwiej sprawdzić jaki plik ma framerate -> prawy przycisk na pliku -> Właściwości -> Szczegóły.

Ja się nie spotkałem z BRripami w 60 fps poza sztucznie zrobionym Hobbitem.

I ponownie polecam MPC-HC. Instalacja bez mieszania w systemie bo ma wewnętrzne dekodery. Łyka wszystko jak leci bez zbędnej konfiguracji.

Ja w czasach DVD zamiast Power DVD używałem TheaterTek. Obraz był NIEZIEMSKI.

Niestety - straciłem kontakt z tym progsem i nie wiem, czy robią go dla Blu Ray też.

To był taki jPlay dla video, z tą różnicą, że amerykański i że naprawdę działał! :)

PotPlayer - zdziwisz się ale POSIADA interpolację klatek mimo, że darmowy. Ale Koreańce nie raz pokazali że w programach do multimediów są mistrzami. Weźmy jRivera...

Ja się nie spotkałem z BRripami w 60 fps poza sztucznie zrobionym Hobbitem.

Ja się niestety spotkałem... :(

Sam zobacz... 60fps! :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pytanie czy żródłowy materiał czyli dysk też miał 60 fps czy to na etapie robienia .mkv ciul dodał "z dobrego serca"?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A to zwracam honory twórcom programu.

Odpisałem Ci w innym wątku, że jRiver rządzi dla mnie w odtwarzaniu wszelkiej maści plików - począwszy od audio na video kończąc. Ma świetnie rozwiązaną automatyczną konfigurację optymalnego zestawu kodeków - nazywaną RedOctober. Czyli LAV Filters, a jako renderer MadVR. Przy materiale 24 fps robi to kolosalną różnicę - zero juddera. Idealna płynność, jak płynnością można nazwać kinowe 24 fps :) Ma też świetnie zrobione automatyczne ściąganie informacji o filmach, czy serialach z TMDB.

A co do Terminatora. Sam posiadam kopie bezpieczeństwa :) w mkv wszystkich części w 1080p. Na prywatnych tracker'ach torrentów takich wynalazków jak 60 fps nie ma.

60 fps - standardu zapisu na fizycznych nośnikach jeszcze nie ma, więc i natywnego kontentu być nie może. Chyba, że z dystrybucji cyfrowej.

natywnego kontentu być nie może. Chyba, że z dystrybucji cyfrowej.

Raczej nie... jest polski lektor więc na cyfrową dystrybucję to mi nie wygląda.

Tzn był polski lektor bo już skasowałem. Nawet smród nie został po Teatrze Telewizji Terminator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.