Skocz do zawartości
IGNORED

Denon rcd m39 - inne głośniki podstawkowe

aaster

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam denona rcd m39 i chcę zmienić w nim kolumny. Dodam tylko, że kolumny ze względu na wąski regał będą stać przy samej ścianie, stąd szukam z przednim bass reflexem. Trafiłem na Monitor Audio BX2 - mam tylko pytanie czy denon udźwignie te kolumienki, mam wrażenie ponadto, że są klasę wyżej niż wzmacniacz, będą wymagać pewnie zmiany okablowania.

Co sądzicie o nich, może polecacie inne kolumny max do 1400PLN lub tańsze. z przednim bass reflexem do tego wzmacniacza.

• Użytkownicy+

Posiadam denona rcd m39 i chcę zmienić w nim kolumny. Dodam tylko, że kolumny ze względu na wąski regał będą stać przy samej ścianie, stąd szukam z przednim bass reflexem. Trafiłem na Monitor Audio BX2 - mam tylko pytanie czy denon udźwignie te kolumienki, mam wrażenie ponadto, że są klasę wyżej niż wzmacniacz, będą wymagać pewnie zmiany okablowania.

Co sądzicie o nich, może polecacie inne kolumny max do 1400PLN lub tańsze. z przednim bass reflexem do tego wzmacniacza.

Zapytaj może w zakładce klubowej w klubie miłośników miniwież.

Od siebie dodam, że ze znanych mi niedrogich kolumn, najbardziej podobały mi się Indiana Line Tesi 260.

Pozdrawiam

Robert

Witaj,

Monitor Audio Bx2 bardzo często nasi Klienci wybierają do RCD-M39, jest to dobra konfiguracja, gwarantująca dźwięk żywy, przestrzenny, analityczny. Świetnym rozwiązaniem są także monitory Indiana Line Tesi 260 o których wspomniał Palton, to moim zdaniem idealna synergia. W takim połączeniu uzyskamy równe, pełne, dobrze dociążone brzmienie.

Warto posłuchać jeszcze monitorkiem Xavian Bonbonus.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Czy rzeczywiście Monitor Audio Bx2 ma problemy w niskim zakresie tak jak czasem wspomina się na forach, słucham muzyki raczej rockowej więc czasem niskie tony są potrzbne, nie chcę dokupować subwoofera.

Ktoś pisał, że Paradigm Titan Monitor V.6 lepiej sobie radzi w tym zakresie, ale chyba wycofane są ze sprzedaży.

To zależy też od powierzchni pokoju. Ja mam w 16 m2 poprzednika BX2 - BR2 z amplitunerem stereo Cambridge Audio Sonata. Przed wygrzaniem miały one mało basu, ale potem wszystko się poukładało i jak dla mnie jest go tyle ile trzeba, nie za dużo i nie za mało.

• 1 rok później...

Co wybrales? Tez mam M39 i kupilem QA3020. Na chwile obecna jestem nie zadowolonyy lecz glosniki maja dopiero tydzien....

Witaj,

Monitor Audio Bx2 bardzo często nasi Klienci wybierają do RCD-M39, jest to dobra konfiguracja, gwarantująca dźwięk żywy, przestrzenny, analityczny. Świetnym rozwiązaniem są także monitory Indiana Line Tesi 260 o których wspomniał Palton, to moim zdaniem idealna synergia. W takim połączeniu uzyskamy równe, pełne, dobrze dociążone brzmienie.

Warto posłuchać jeszcze monitorkiem Xavian Bonbonus.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

A monitor audio bronze, dali zensor 3 lub acoustic energy?

Lukasq widzę że odgrzebujesz kilka starych tematów bo jesteś bardzo niezadowolony ze swojego wyboru. Nie ma co rozpaczać. Oddaj te wspomniane QA podejdź do nas na odsluch z 39 i sprawdzisz z kilkoma monitorami czy nawet małymi podlogowkami. Pisanie w każdym temacie nie pomoże. Trzeba posłuchać. Mige też podrzucić ci sprzęt do domu.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.