Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo TX-NR414 szumi?

Fruttis

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę jak ktoś posiada ten amplituner o sprawdzenie, czy słychać szum z któregoś głośnika na ściszonym do końca volume? U mnie słychać szumienie tylko z lewego przedniego kanału jak zbliżę się kolumny na mniej jak pół metra. Z uchem przy głośniku to już wyraźnie słychać szumy i zniekształcenia. Co ciekawe jest to tylko w jednym kanale wcześniej tego nie zauważyłem do puki nie zmieniłem kolumn.

https://www.audiostereo.pl/topic/117149-onkyo-tx-nr414-szumi/

do puki nie zmieniłem kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Ukryta Zawartość

Dziękuje Bardzo.

Ukryta Zawartość

Dwa tygodnie w serwisie to za długo i jeszcze by mogli coś zepsuć przy okazji, więc zrobiłem to sam. Winowajca to tranzystor w stopniu napięciowym 2N5551. Wymieniłem tranzystory na Toshiby i można to nawet uznać upgradem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.