Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz (3 cechy)

D4ncer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Stalo sie, Veni Vidi Vici! Kolumny Chario Academy 2 znowu u mnie goszcza, po wymianie drzwi i zamka mam nadzieje ze juz na zawsze ;) Szczerze mowiac zastanawialem sie czy odwiedzajac sprzedajacego nie spotkam swoich kolumn, na szczescie (a moze i niestety) para okazala sie inna. Niestety, bo maja kilka sladow w drzewie (japonska wisnia) - stad moje pytanie, czy jest sposob na pozbycie sie delikatnych badz co badz rys (wlasciciel mial kota...)?

I drugie pytanie, w zwiazki z kolumnami poszukiwanie reszty toru ruszylo pelna geba. Na poczatek wzmacniacz. Chcialbym lepiej niz poprzednio i w najlepszym przypadku do konca zycia, wiec prosze was o propozycje spelniajace 3 kryteria. Po pierwsze szukam wzmaka rozdzielczego, bas ma schodzic do piekiel a gora, jak to w rzeczywistosci bywa, kiedy trzeba zakluc (choc tutaj kolumny staraja sie o nieodczuwanie takiego zjawiska, dlatego gora absolutnie nie moze byc wycofana). Po drugie jezeli kolumnom moge cokolwiek zarzucic to brak im jakiejs holograficznej stereofonii - fajnie zeby wzmacniacz w tym zakresie byl wybitnym urzadzeniem. Po trzecie, szczegolowosc. Nie musi byc liniowo, nie interesuje mnie uwypuklenie ktoregokolwiek z zakresow - sam poslucham i ocenie czy mi sie podoba.

Co do budzetu niech to bedzie powiedzmy 30kzl. I nie, nie mam tyle pieniedzy, ale zakup nie musi nawet odbyc sie w tym roku - chce wiedziec na co zbierac/polowac (uzywka). Troche juz sie najezdzilem po salonach z tymi kolumnami, ale zasieg cenowy byl nie ten + z racji braku czasu i sporego wysilku z tym zwiazanego chce celowac w urzadzenia ktore ktos mial juz okazje odsluchiwac w swoim systemie i spelnialy wlasnie 3 powyzsze wymagania.

Na zrodlo przyjdzie czas, do tego momentu system odsluchiwac bede na odtwarzaczu Burmester.

https://www.audiostereo.pl/topic/117107-wzmacniacz-3-cechy/

... Troche juz sie najezdzilem po salonach z tymi kolumnami, ...

A zamierzasz na stałe słuchać tych kolumn w tamtych salonach ???

Pytam bo raczej wzmaki powinny trafiać na odsłuch do Twojego domu. Czego życzę i polecam.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

"... i, prawdę mówiąc, była to jedna z tych kombinacji, które powinny być sprzedawane w komplecie..." - HIGH Fidelity,

Dzisiaj wzmacniacze tej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w klasie A i AB to perfekcja japońskiego rzemiosła w poszukiwaniu wyższej jakości dźwięku.

Zatem, warto sprawdzić i takie połączenie.

Pozdrawiam,

Nord Audio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Umowmy sie, 30kzl to kwota za NOWY wzmacniacz. Chcialbym upolowac jakas "uzywana" okazje do powiedzmy 10kzl.

pmcomp -> na poczatku napewno. Do siebie "zaprosze" wylacznie te urzadzenia ktore zwroca moja uwage w salonie.

Dziekuje wszystkim za typy.

Trudno będzie upolować za 1/3 sprzet wybitny w swojej klasie, nie grzebany i z pewnych rąk. Szukasz sprzetu raczej do 20 tys.za nowy. Sprzęty udane nie tracą tak na wartości jak rynkowe niewypały.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Trudno będzie upolować za 1/3 sprzet wybitny w swojej klasie, nie grzebany i z pewnych rąk. Szukasz sprzetu raczej do 20 tys.za nowy. Sprzęty udane nie tracą tak na wartości jak rynkowe niewypały.

To prawda , dobre używane produkty to ok. 50% ceny nowego.

Sylwestrze a cena tego Krella z audiomarkt ? Ty miałeś taki sprzęt kiedyś o ile pamiętam (to nie ja sprzedaje mimo że jestem z Warszawy)

Nie wiem co to za FBI. Jeśli igiełka to za 30 tys.wart jest rozważenia. To świetny i potężny piec, który napędzi wszystko.

Moze wartało by zwrócić uwage na wzmacniacze AVM, z Burmesterem powinno zgrać się swietnie a i chromowany front jest w opcji do zamowienia (jesli twoj Cd ma taki). Np. Evolution A5.2 ,

Ten model można też mieć w wersji z lampą 5.2T

a czemu nie kupic grzebanego? czesto sa duzo lepsze od oryginalow. A na pewno te ktore wychodza z mojej reki.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

a czemu nie kupic grzebanego? czesto sa duzo lepsze od oryginalow

Popieram.

Shittzu masz rację. Ja w najbliższym czasie będę dokonywał poważnego upgrade'u CD. Wymienię tam zegar na Tent Labs i trochę innych rzeczy. Cel jednoznaczny - lepsze brzmienie. Oczywiście będzie to wykonane przez elektronika. W efekcie wartość soniczna urządzenia zwiększy się o jakieś 50%. Nie zamierzam go sprzedawać, a jeśli już to nie akceptuję argumentów że grzebany musi być tańszy;-)

Ale jest jednak różnica między upgrade wykonany przez serwis z użyciem markowego elementu jakim jest Tent Labs, a grzebaniem przez amatora, który nie wiadomo co zrobił i nie wiadomo jak.

Pmcomp jak zwykle badziewiarstwo, klamizerstwo, amatorski syf, leczenie syfa pudrem, szrot poganiać szrotem, byle nie wydać kasy, byle pół darmo, byle tylko na zewnątrz był napis JBL. Bez urazy oczywiście... :-)

Ofkurs bez urazy. Ponizej tez bez urazy ...

Niczego się nie nauczysz, a techniki i technologii na pewno. Naucz się czegoś wreszcie, to zrozumiesz wreszcie o co w tym audio chodzi i jak to działa i jak jest zbudowane. Na Discovery chyba są takie programy, polecam.

Metki, kasa i metki.

Dobrze mieć kasę, wtedy można pisać jak ty. Ale lepiej coś wiedzieć i coś umieć :). Powodzenia życzę.

EOT.

Jakoś post kolegi schittzu nie doprowadził cię do gorączki, cieszę się, że ja tak na ciebie działam, coś w rodzaju płachty na byka :). Kasa to nie wszystko.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Byc moze. Ale okazje sie zdarzaja, prawda? :)

Prawdziwe okazje to w Polsce się zdarzają może raz na pół roku...i wtedy musisz mieć kasę w kieszeni aby szybko zadziałać. Mało jest w Polsce ludzi, którzy kupują nowe urządzenia, a potem sprzedają je z dużą stratą na rynku wtórnym nic sobie z tego nie robiąc.

A w temacie wzmaka to jeśli nie stać Ciebie na FBI za 30 tyś PLN to...

Ukryta Zawartość

Ten Krell był jeszcze dwa dni temu oferowany w cenie 12 tyś PLN. Może nadal za tyle chcą go sprzedać? Możesz się nim zainteresować a przynajmniej posłuchać. W końcu sprzedaje go sklep i masz okazję kupić w dobrej cenie produkt z paragonem i gwarancją...

Gdybym dziś stanął przed wyborem zakupu tego zwykłego seryjnego ARC i właśnie tego grzebanego to od ręki kupuję ten po tuningu;-)

To z Ciebie wyjątek;-)...jeśli cokolwiek w życiu sprzedawałem z Audio to pierwsze pytanie kupującego brzmiało czy nie jest sprzęt/kolumna grzebany...

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To z Ciebie wyjątek;-)...jeśli cokolwiek w życiu sprzedawałem z Audio to pierwsze pytanie kupującego brzmiało czy nie jest sprzęt/kolumna grzebany...

Po prostu tuning zegara przyniósł przełom w dźwięku;-) Po odsłuchu ARCa z Tent Labs przestałem odczuwać przyjemność z odsłuchu własnego egzemplarza. I ... oczywiście zamówiłem części w Tent Labs;-)

Jako autor tematu jakis tam glos mam... i uwazam ze jezeli chlopaki cos do siebie maja to musza wylac smutki. Negatywne uczucia szkodza, jezeli choc troche to pomoze to spoko, nie czuje sie z tym zle :)

W przyszlym tygodniu zagosci u mnie T+A oraz Burmeister (nie pamietam modeli).

Aha, zrodlo Burmeister;a nie jest moje, ot bedzie towarzyszyc mi w odsluchach. Przy okazji chcialem podziekowac za wszystkie zawarte w watku typy :)

szukam wzmaka rozdzielczego, bas ma schodzic do piekiel a gora, jak to w rzeczywistosci bywa, kiedy trzeba zakluc (choc tutaj kolumny staraja sie o nieodczuwanie takiego zjawiska, dlatego gora absolutnie nie moze byc wycofana). Po drugie jezeli kolumnom moge cokolwiek zarzucic to brak im jakiejs holograficznej stereofonii - fajnie zeby wzmacniacz w tym zakresie byl wybitnym urzadzeniem. Po trzecie, szczegolowosc

Powtórzę jeszcze raz - chcesz czegoś bardzo dobrego z idealnie wpisującymi się cechami, które sam nakreśliłeś? Szukaj Vitusa RI-100. Sly jest bardziej osłuchany ode mnie a Ci potwierdzi, że to jest wybitna marka. Nawet modele z dołu cennika.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.