Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do 1500 zł

Dali_User

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie zamówiłem Musical fidelity V90 DAC. Zostawiam Pioneera PD 10 jako transport. W piatek odsłuch

Na razie mam jakis kabel cyfrowy za pare zł. W niedalekiej przyszłosci kupię pewnie Wireworld chroma bądz ultraviolet. Jakims wierzacym w kable nie jestem

Musical fidelity V90 DAC jak za takie pieniądze potrafi zbudować fajną scenę ale niestety ma podbitą wyższą średnicę przez co brzmi chudawo. Ciekawe czy Ci się spodoba.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

A słuchałeś tego V90 wcześniej?

Nie miałem miejsca ani czasu by przesłuchac. Na forach zagranicznych jednak ma raczej dobre opinie.

Musical fidelity V90 DAC jak za takie pieniądze potrafi zbudować fajną scenę ale niestety ma podbitą wyższą średnicę przez co brzmi chudawo. Ciekawe czy Ci się spodoba.

Zobaczymy. Jutro jeszcze bez sensownego kabla cyfrowego. Nie wierzę w kable cyfrowe, ale wiem że badziewne kable potrafią szumiec a nawet buczec. Na pewno kupię jakiegos wireworlda np model Chroma.

DAC Musical fidelity juz w systemie. Muszę wspomniec że byłem dosc sceptyczny jesli chodzi o efekty. Co prawda na zagranicznych forach znalazłem zadowolonych nabywców piszących nawet ze jest to best buy do 500 dolarów. Stereophile w swojej recenzji przyznali też temu przetwornikowi kategorię B. Odsłuch jednak ukazuje wszystko. Na pierwszy rzut ucha nastapiło zdjęcie koca z głosników. Nie był to gruby koc, ale poprawa czytelnosci brzmienia ewidentna. Mozna teraz było usłyszeć smaczki ukryte gdzies pod warstwa dążwięków. Oczywiscie nie na kazdej płycie i nie zawsze ale jednak. Cóż jestem zadowolony :) Jeszcze tylko czeka mnie kupno lepszego kabla cyfrowego, juz wybrałem wireworld chroma za całe 89zł :) Jesli ktos mysli ze kablem sieciowym za 400zł poprawi brzmienie, niech sie zastanowi czy nie lepiej kupic jakiegos DAC. Polecam

Ikonki to całkiem dobre kolumny. Z pewnoscią bardziej wyrafinowane niż wharfedale diamondy czy tam inne podłogowce missiony za tysiaka. Sprawdzone

Góra dobra, bas nie zwala z nóg, ale jest twardy (więc to kwestia gustu). Niestety środek to już nie jest rewelacja.

Z DAC może być np. VDAC II, cuda czyni ponoć Meridian Director, ale to nowinka której nie słuchałem.

Ups... spóźniona rada. ;)

• 1 rok później...

Teraz tak jest z wiekszościa sprzętu ...W głównym systemie mam VAC DAC mkII. I to jest sprzęt wybitny (oczywiscie z transportem cd), a teraz szukam czegoś do drugiego systemu grundzia, żeby mieć mozliwosc puszczenia spotifi, filmu, itp. A Medidiana nie słyszałeś może??? Jestem wdzięczny za wszelkie info, gdyż jest tego taka mnogość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.