Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD-1015 Wersja UK i EUR

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Zakladam tu temat, bo dzieki uprzejmosci kolegów zbanowano mnie w Klubie Denon-a.

Mam obecnie w domu dwa CD Playeray Denon DCD-1015. Jeden w wersji UK i jeden Europa i w srodku ten na UK ma wiele większe trafo. Czy jest one wieksze ze względu na inne napięcie czy ten CD jest poprostu lepiej zrobiony na rynek UK?

UK:

3daf46c4455375152cd76b8771781220_1.jpg

EUR:

30fd5acbd2fdc18226dca53e941c6ce2_1.jpg

Ten na UK dwa małe kondy kolo miejsca na trafo. Do tego ten na Europe ma dostawioną jakąś płytkę na wierzchu. Widziałem ją wcześniej już w innych egzemplarzach i w jednym DCD-3000.

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/117042-denon-dcd-1015-wersja-uk-i-eur/

Od kiedy to napięcie w UK jest inne niż w Europie ? Nie tu szukałbym zmian.

Widać też po otworach technologicznych że obie wersje były przygotowywane już na etapie projektowania urządzenia.

Dosyć czesto zdarzało się w ,że w ramach jednej serii urządzenia poddawano modyfikacji, jednak dystrybucja nie kwapiła się by podac to do wiadomosci wolała liczyć kasiorę, tak bylo ze sprzetem firmy Nad- a i nie tylko. Przykład Nad 514 -cie dwie wersje(posiadałem - różnica brzmieniowa) Wzmacniacze Nad 352 późniejszy wypust z dopiskiem PJ pod gałą głosnosci (certyfikat, czy modyfikacja???) NAD 542 - HDCD rozmieszczenie w innym miejscu na panelu czołowym w modelach młodszych. Sprzedawały sie dobrze dlatego nie było potrzeby informować o jakiś manewrach producenta? Tak chyba uwazali , czy to było ok ???

?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.