Skocz do zawartości
IGNORED

przyzwoite stereo do 6000PLN - konkretny zestaw

Yeti32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam prośbę do osób znających temat gdyż ja jestem kompletnie zielony w temacie techniki do odtwarzania muzyki. Mój jedyny odtwarzacz domowy to akuratnie fortepian :)

Do rzeczy:

Pokój "odsłuchowy" to ok 35m. Tutaj niestety jest mały kłopot bo jest to nieregularny pokój z racji aneksu kuchennego. Dodatkowo jest to pomieszczenie dość wysokie (3m) i bardzo minimalistycznie urządzone (brak zasłon/firan/obrazów czyli wszelkich pożądanych do odsłuchu elementów).

Muzyka jakiej słucham to dosłownie wszystko ALE TYLKO DOBRA MUZYKA :) (od metalu przez rock i wszelkie gałęzie elektroniki aż po jazz i klasykę z orkiestrą symfoniczną włącznie). przy tej rozpiętości wiem, że nie będzie prosto jednak na czym głównie mi zależ? na czystości/przejrzystości, szerokiej scenie i raczej ocieplonym brzmieniu z dobrze zarysowanym basen - dość tłustym ale nie buczącym czy dudniącym. Czasami fajnie jakby umiało zagrać dość głośno ale bez utraty jakości.

Co wybrałem:

- Castle Knight 2 (podstawkowe)

- Block V100 oraz CD Block C100 (alternatywnie Denon PMA720/DCD720) - tutaj pytanie co będzie "lepsze"

- w późniejszym czasie aktywny sub REL

Czy taka kombinacja może się sprawdzić? Rozpatrywałem też głośniki Boston Acoustics A250 lub A360 oraz Dali Zensor 5 - jednak jak Castle chyba może być nieco lepszy w dość porównywalnej cenie.

Dzięki z wszelkie sugestie porady.

p.s. mam tylko prośbę aby nie proponować używek o 100 klas wyżej w tej samej cenie - nie wchodzi to w grę (do tego trzeba mieć wiedzę i zwyczajnie się tym jarać. siedzieć na aukcjach, polować etc.) to nie moja bajka :)

Kolejny wątek jak umoczyć 6kzł ...

Niestety żeby dobrze wydać te pieniądze musisz udać się do salonu i poprosić obsługę o odsłuch 2 polecanych przez nich systemów za 6000 zł. Przejdź przez 3 - 4 salony - po tych odsłuchach będziesz wiedział co Ci się spodoba. Nie ma sensu kierować się poleceniami z forum jeżeli nie będziesz mógł ich zweryfikować odsłuchem - a jest mało prawdopodobne żeby w jednym salonie było akurat to co polecają forumowicze. Monitory do tak dużego pomieszczenia - raczej odpadają. Castle do metalu i symfoniki - nie widzę. Niestety za 6000 zł za nowy sprzęt - cudów bym nie oczekiwał. Będziesz miał przyzwoity sprzęt klasy budżetowej. Za używany sprzęt to już całkiem ładna kwota - rozumiem że Ciebie to nie dotyczy.

justas32 bardzo mądrze radzi. Muzyka to kwestia indywidualnych oczekiwań i gustu. Na forum znajdziesz ogólne porady co z czym się wiąże i jakie ma znaczenie. Większość jednak musisz sam ocenić.

To co ja mogę osobiście doradzić odnośnie twojego pytania to SUB. Jakoś nie widzę tego urządzenia do słuchania muzyki. Zawsze są jakieś niezgodności w fazie między tym urządzeniem a monitorami. Nawet dla pojedynczej kolumny producenci latami walczą by niskie i wysokie tony było "blisko" siebie a nie by każdy głośnik grał sobie. W przypadku osobnych urządzeń tego się zrobić nie da rozsądnie, moim zdaniem.

Dziękuję za pierwsze odpowiedzi. Jeśli jednak mógłby prosić o odniesienie się do konkretnych pytań byłbym wdzięczny. Tak wiem, że należałoby posłuchać - jestem z zadupia na mazurach i tutaj nie mam takiej możliwości. Na wycieczki po 4 salonach gdzie akurat to mają nie mam zwyczajnie czasu dlatego wybrany przeze mnie sprzęt został wyłoniony na podstawie opisanych testów i opinii.

Tak więc zależy mi na waszym zdaniu odnoście wyższości tudzież niższości Blocka nad Denonem i współgrania tego z CK2 to 1.

2.

Monitory do tak dużego pomieszczenia - raczej odpadają. Castle do metalu i symfoniki - nie widzę.

- bardzo mi się podoba konkretna krytyka - jeśli można by to jakoś uargumentować? Czy w przypadku np podłogówek przy tak nieregularnym i wysokim pomieszczeniu nie będzie raczej dudnienia? Może te monitory nie wypełnią mocą całej przestrzeni ale będą bardziej zrównoważone - nie wiem pytam :)

3. jesli wg justas32 te głośniki nie nadadzą się to jakie się nadadzą?

A może zakładając że TAK - ma to być przyzwoity sprzęt klasy budżetowej to może znacie lepsze głośniki / elektronikę?

Dziękuję i pozdrawiam

Witaj,

zacznę od wyboru kolumn - masz duże pomieszczenie, dlatego zdecydowanie sugeruje zastosowanie kolumn podłogowych. Nawet z najmocniejszych monitorów nie uzyskasz basu, dociążenia w tak dużym salonie.

Z twojego opisu wynika, że szukasz zestawu uniwersalnego, który jednak będzie brzmieniowo szedł w kierunku dobrego wypełnienia, dociążenia, basu z górą szczegółową, ale nie ostrą.

Moja propozycja to zdecydowanie elektronika marki NAD - zwróć uwagę na modele C356BEE / C516BEE lub wyższy model (znacznie lepszy) odtwarzacza NAD C546 BEE.

Kwestia kolumn - spójrz proszę na bardzo dobrą, polską konstrukcję Pylon Audio Sapphire 25 lub większe Sapphire 31. Są to kolumny, zbudowany na bardzo dobrych przetwornikach, świetnie zgrywające się z elektroniką NAD. Co jednak najważniejsze, jest to zestaw, który spokojnie nagłośni Twoje pomieszczenie.

Alternatywą może być zestawy Indiana Line Tesi 560, także gwarantujący dobry, wyraźny środek i niski bas. Jeśli pójdziemy na drobny kompromis z dynamiką, bardzo dobrym rozwiązaniem będzie zestaw Audio Academy Phoebe III. Przy takiej konfiguracji uzyskamy bardzo neutralne, wypełnione brzmienie, które powinno Cię w pełni usatysfakcjonować. Dodatkowo Audio Academy jest bardzo eleganckie, kolumny są wykonane z naturalnej okleiny.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. Są to tylko moje propozycje, które subiektywnie wysoko oceniam, każdy jednak ma inny gust, inaczej odbiera dźwięk i definiuje jakość.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

oj, na przykład Audiolab + Dali Zensor 5, na przykład Roksan / AMC / Xindak / NAD + Paradigm 9 v.7/, lampowe Yaqin / Mingda + Dali Zensor 5, Baltlab hmmm może z Indiana Line, NAD + ATC może, Atoll + Dali, hybrydy Vincenta z jakimiś jaśniejszymi kolumnami - każde połączenie w rocku da radę.

Sporo z nich miałem, wypożyczałem, słuchałem. Pojedź, posłuchaj, wybierz - Twoje uszy Twoja kasa, równie dobrze możesz nas pytać czy fajniejsza jest Magda czy Anka ;p;p;p

Q21 - dzięki za podpowiedzi.. Przejrzałem wszystkie produkty, o których mówisz i przyznam są ciekawe. Niestety znacznie przekraczają budżet. Mam zamiar to jeszcze spiąć dość przyzwoitym kablem a to pewnie również jakiś 1000PLN. Mam jednak pytanie do Ciebie (do reszty również) - czy podłogówki nie będą w takim pomieszczeniu dudnić? oraz czy do NADa będę mógł podpiąć gramofon? Block ma to w opisie a u NADa albo nie doczytałem albo nie zostało uwzględnione.

W kwestii proponowanych kolumn - rozumiem że Pylon Audio Sapphire 31 to te względnie najlepsze a Audio Academy Phoebe III najgorsze czyli Idiana Line i Pylon Audio Sapphire 25 jest gdzieś po środku? - wiem dość głupie pytanie ale przyznam rozpatruje to dość łopatologicznie :)

p.s. Anka lepsza - to moja żona :)

Niestety za 6000 zł za nowy sprzęt - cudów bym nie oczekiwał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na bazie RLS Oberon II.. :) W dowolnym fornirze.. :)

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Na pewno nie będzie problemu z basem i podłogówkami, to jest duże pomieszczenie.

NAD nie ma wbudowanego przedwzmacniacza, do modelu C356BEE można (nawet w przyszłości) wbudować bardzo przyzwoity przedwzmacniacz gramofonowy NAD PP375. Natomiast jak już będzie kupowany gramofon, proponuję dobrać model przedwzmacniacza pod indywidualne preferencje. Zazwyczaj przedwzmacniacze gramofonowe, wbudowane we wzmacniacz reprezentują bardzo niską klasę.

Kwestia rankingu kolumn zrobionego przez Ciebie - do końca nie zgodziłbym się z taką kolejnością, gdyż np. Pylon Audio i Audio Academy to trochę inne charaktery brzmienia. Pylon Audio Sapphire 31 zagrają mocno, dynamicznie, dźwiękiem dociążonym, szczegółowym. Będzie to na pewno kolumna idealnie nadająca się do tak dużego pomieszczenia, mająca jeszcze duży zapas mocy. Audio Academy Phoebe obiektywnie jest konstrukcją lepszą o bardziej szlachetnym brzmieniu, jednak jest to skromna, dwudrożna kolumna, która może mieć problemu z nagłośnieniem pomieszczenia 35m2.

W przypadku pytań jestem do dyspozycji, zapraszam jednak na odsłuchy, wszystko się wtedy wyjaśni.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A co powiesz (Q21) o tym Denonie lub Block-u? Nikt się jeszcze do tego nie odniósł czy to jakieś za przeproszeniem shit ? :) uczepiłem się tego trochę ale jak mówię budżet jest ograniczony i NAD pomimo że może być pod różnymi względami lepszy jest poza zasięgiem - przy tych propozycjach zestaw rozrósł się z 6 do 8,5k bez kabli... dlatego bardzo dziękuję za szczere chęci ale muszę znaleźć kompromis pomiędzy ceną a tym co za nią mogę mieć.

przy tych propozycjach zestaw rozrósł się z 6 do 8,5k bez kabli... dlatego bardzo dziękuję za szczere chęci ale muszę znaleźć kompromis pomiędzy ceną a tym co za nią mogę mieć.

Dlatego powinieneś posłuchać rady justas32. Można kupić dobrą używaną elektronikę (nawet na naszym forum) i cieszyć się muzyką. Proponuję rozważyć kupno używanego wzmacniacza i do tego nowe CD+ kolumny ewentualnie używane kolumny i nową elektronikę.

Propozycja Q21 dotycząca zestawu NAD i kolumn Pylon Audio jest bardzo dobra moim skromnym zdaniem. Sam mam takie samo pomieszczenie jak Ty i bardzo zbliżone oczekiwania wobec dźwięku i muzyki. Kiedyś słuchałem muzyki właśnie na zestawie NAD i było super.

Powodzenia!

Cześć.

Mieszkam w mieście w ktorym jest kilka salonow audio, bywałem w nich - w niektórych często. Wmawianie komus ,ze wizyta w takim salonie rozwiazę wszelkie wątpliwosci, jest nie fair.

Pomieszczenia odsluchowe to zwykle zaadoptowane akustycznie pokoje, ktore nie grzesza powierzchnią.

Takze doswiadzczenie z takich odsłuchów absolutnie nie gwarantuje ,ze dobry dzwiek z salonu przeniesiemy do swojego mieszkania (szczególnie gdy mowa o 35 m2 i wys. 3 m. )

Jedynie wypozyczenie do domu, daje jako taki pogląd na sprawe.

Wizyta w salonie ....to początek wydatków. Zaraz sie dowiesz ,ze aby tak zagralo u Ciebie, to musisz kupic Bóg wie jakie kable, podstawki, kondycjonery,stoliki itp.

Aby w Twoim tak duzym powieszczeniu zagrało "po audiofilsku" ,to trzeba wydac spoooro kasy.Duze kubatury sa kosztowne :)

Blocka sluchalem z Knight'ami 2 - wzm. był tuningowany,a pokoj mial 16 m2. Grało dobrze, ale to słaba wskazówka dla Ciebie.

Co do uzywek - polecaja zwykle Ci , ktorzy wciaz cos kupuja i sprzedaja. A po kazdym zakupie serwisuja taki sprzet ( zwykle sie na tym znaja)

Kupic dobry uzywany wzmacniacz ponizej 2 tysiecy nie jest łatwo. Mnie nie kusi 17 letni Sphinx Myth3 za 1900 zlotych.

Fajnie jest kupic od kolegi , ktory wymienia swoj sprzet.

Nie probuje dawac konkretnej rady , ale dziele sie doswiadzeniami.

Prawdopodonie mocny przyzwoity wzmacniacz i i "schludnie" grajace podlogówki zaspokoja Twoje oczekiwania.

Pozdrawiam.

Pokój "odsłuchowy" to ok 35m.

głównie mi zależ? na czystości/przejrzystości, szerokiej scenie i raczej ocieplonym brzmieniu z dobrze zarysowanym basem

od metalu przez rock i wszelkie gałęzie elektroniki aż po jazz i klasykę z orkiestrą symfoniczną włącznie

Moim skromnym zdaniem za 6 tys. nie złoży się satysfakcjonującego zestawu z nowych komponentów, który spełniałby wszystkie ww. wymagania.

Trzeba pójść gdzieś na kompromis...

no więc właśnie ja szukam tego kompromisu i sądziłem, że założenia były dość jasno wyartykułowane :) Oczekiwania mam spore ale budżet skromny i dlatego właśnie szukam porad dot. złotego środka. Może raz jeszcze:

1. Niestety nie kupię używek - powód taki jak między innymi pisał toni. (serwis) oraz jak pisałem na wstępie trzeba się znać i żyć tym a ja chce tylko posłuchać względnie ładnej muzyki.

2. muszę zamknąć się w budżecie do 7tys z kablami dlatego jeśli jest ktoś kto ma na tyle duże rozeznanie sprzętowe może podpowie mi co będzie za te pieniądze najlepsze.

Wiem żę dla audiofila nie będzie to nawet średnie ale ja nie jestem audiofilem i nie będę, bo jestem muzykiem i jak chce posłuchać "dobrej" muzyki to idę do filharmonii - chcę aby nie buczało, było czysto i dość pełno - jak na ten budżet :) Dlatego raz jeszcze proszę czy za tę kwotę można kupić coś nowego co będzie lepsze w brzmieniu od skomponowanego przeze mnie zestawu? :)

Dziękuję za zaangażowanie

1. Niestety nie kupię używek - powód taki jak między innymi pisał toni. (serwis) oraz jak pisałem na wstępie trzeba się znać i żyć tym a ja chce tylko posłuchać względnie ładnej muzyki.

To nie do końca tak. Można znaleźć sporo używanych "niegrzebanych" urządzeń jeszcze na gwarancji producenta. Sam kupiłem tak wzmacniacz i CD w okazyjnych cenach z co najmniej roczną gwarancją. Ludzie często bez odsłuchu kupują nowe klocki w sklepach, a później okazuje się, że to jednak nie to więc sprzedają. Często też wzrasta apetyt i po prostu sprzedajemy coś żeby dołożyć trochę kasy i kupić lepsze.

Tu masz przykłady pierwsze z brzegu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A skoro wzmacniacze posiadają gwarancję producenta, to raczej nikt o zdrowych zmysłach nie będzie w nich nic grzebał i dlatego uważam, że używki to jest dobra droga.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wg mnie od razu należy iść w stronę kolumn podłogowych, np. Pylon Audio. Na ostatnim Audio Show grały rewelacyjnie z elektroniką Musical Fidelity. Nie słyszałem niestety połączenia z NAD-em. Na szczęście wiele salonów wypożycza elektronikę do testów we własnym systemie za kaucją, więc jakieś pole manewru jest. Niestety rzadko się zdarza, że od razu znajdziemy udane połączenie, bo b. wiele zależy od akustyki pomieszczenia.

Kwestie kabli zostawił bym na sam koniec (na początku można wszystko podłączyć takimi za kilkanaście PLN), bo dopiero po jakimś czasie okazuje się jaki aspekt dźwięku chcemy doszlifować.

Odnośnie Blocka V100 -

wczoraj pokazywałem zestaw Nad/ Sapphire 31. Klient przyniósł swoje płyty między innymi Metallica, U2 i inne rockowe. Słuchaliśmy też paru moich: klasyka Dire Straits Brothers in Arms, Medeski Trio itd.

Klient szuka kolumn do Nada do pomieszczenia ponad 25m2.

Padła propozycja, by zmienić wzmacniacz na inny z podobnego przedziału cenowego.

Podłączyłem Blocka V100.

Słuchaliśmy fragmentów tych samych płyt.

Mój gość zdecydowanie wybrał Blocka. Według jego oceny zagrał z wyższą kulturą od Nada bez utraty dynamiki.

Niestety nie kupię używek - powód taki jak między innymi pisał toni. (serwis) oraz jak pisałem na wstępie trzeba się znać

Nawet nie zdajesz sobie sprawy kolego Yeti32 jak pięknie mogą wyglądać i grać kolumny używane i jak mogą być trwałe (szczególnie w Twoim budżecie). Ale Twój wybór. Ja rok temu byłem dokładnie w tym samym miejscu co Ty, posiadając podobny budżet, potem poszedłem na odsłuchy do salonu, a potem na którymś forum wyklarowali mi, żebym kupił używane klocki. Obecnie jestem mega zadowolony.

Tu masz świetny wzmacniacz, myślę że cena na licytacji nie przekroczy 2500zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:) zaraz zacznę podejrzewać, że to forum jest dla handlarzy używanym sprzętem... Jak kupuje auto to też wolę starsze Audi niż nowego fiata więc uwierzcie mi wiem jaka jest przewaga używek nad nowymi. W tym przypadku jednak szkoda mi czasu na wertowanie aukcji, licytacje a tym bardziej zasuwanie na ślunsk po odbiór osobisty bo jakiś dostarczyciel z okazyjnym wzmacniaczem lampowym w super cenie 5k rzucać mi go będzie po pace... Rozumiem też że większość z was to pasjonaci sprzętu i dużo czasu poświęcają na szukanie i wieczne udoskonalanie swoich zestawów i moje podejście jest wam pewnie obce... Ale ja tylko chciałem zasięgnąć opinii CO W TEJ CENIE Z NOWYCH KOMPONENTÓW MOŻNA SKOMPLETOWAĆ ABY MIEĆ MAKSIMUM SATYSFAKCJI. podkreślam W TEJ CENIE :)

Zestaw NADa + Pylon 31 jest zapewne świetny ale przekracza budżet.

Pozdrawiam

No to nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić to co robisz w przypadku kupna np. wersalki. Udaj się do salonu audio, powiedz im ile masz kasy i czego oczekujesz. Oni zaproponują kilka zestawów, których początkowa cena będzie pewnie przekraczała twoje założone maksimum, lecz te sklepy nakładają tak duża marżę na sprzedawane produkty, że bez problemu zjadą z ceną więcej niż Ci się wydaje.

Kolego piszcz4 :) jeśli masz z tym (marżą) jakieś doświadczenie to czy z zestawu za prawie 8k dokładnie 7 700 bo tyle wychodzi mniej więcej NAD + Pylon 31 jakiś sklep jest wstanie zejść powiedzmy 1k? :) pytam poważnie :)

SKOMPLETOWAĆ ABY MIEĆ MAKSIMUM SATYSFAKCJI.

Brak czasu (oraz chęci) na testy/porównania, to z dużym prawdopodobieństwem minimalizowanie przyszłej satysfakcji... Wiem coś o tym z własnego doświadczenia :)

Nie sugeruję aby poświęcić na to pół życia, lecz kilka prób można przecież wykonać.

Z moich kolumn utargowałem 20%.... w sprzęcie budżetowym pewnie 10% się uda.

Myślę że spokojnie. Oto moje przykłady z życia.

1) Jak wypożyczałem ze sklepu Vincenta CD-400 który normalnie kosztuje 2600zł, to od razu przez telefon sprzedawca obniżył o 300 zł (w przypadku zakupu), choć wcale o to nie prosiłem,

2) jak kupowałem 4-miecięczny wzmacniacz z drugiej ręki to zgodnie z otrzymaną FV kupujący dał za niego w sklepie 3500zł, natomiast cena regularna w internecie to 4800zł.,

3) gdy kupowałem jesienią używane CD, które ktoś kupił w salonie równy rok wcześniej na dołączonej FV wystawionej przez sklep było 3300zł., natomiast ten cedek kosztuje 4200.

Więc jest duża szansa na spory upust. Dodam, że każdy z przytoczonych przykładów dotyczy innego sklepu.

Yeti32 czytam twoje wpisy i przychodzi mi na myśl pewne porównanie.

Chłopaki mam kasę na nową motolotnię i planuję lot na marsa. Co byście poradzili do niej doczepić żeby tam polecieć ?

Otóż drogi kolego co byś nie robi to motolotnia nie poleci wyżej niż zwykła wrona i bez sprzętu do lotu w kosmos sie nie obejdzie choćby ba początek chodzonego wachadłowca od NASA.

Tak jak radza koledzy jezeli chcesz mieć muzykę na jakim takim poziomie musisz sięgnąć po sprzęt używany no chyba ze zamiast muzyki kreci cię otwieranie i wypakowywanie miernej dźwiękowo jakości nowych klocków klasy Mediamarkt.

Musisz się przełamać i przestać traktować sprzęt używany jak samochody sprowadzane z Niemiec :)

.

Widzę sami AUDIOFILE na tym forum i to najwyższych lotów bo wg wypowiadających się za 6tys. nowe to zagra gorzej niż syf. Sami nie pamiętają jak kiedyś słuchali kaset magnetofonowych na kaseciaku i tak się fajnie słuchało i taka muzyka dobra a teraz to kijem taniego nie dotknął "bo się słuchać nie da!".

Najlepsi to już są panowie którzy piszą ,że nic nie polecą bo przecież tak się nie da bez odsłuchu i każdy ma inny gust i pomieszczenie do odsłuchu. Po czym dwa tematy dalej dzielą się z kolegami z forum doświadczeniami w sprawie odsłuchu kabli , mimo ,że każdy na innym sprzęcie i w innych warunkach akustycznych ale wtedy to już nie przeszkadza. :)

Ja powiem ,że podziwiam Yeti32 za cierpliwość...

Kolego piszcz4 :) jeśli masz z tym (marżą) jakieś doświadczenie to czy z zestawu za prawie 8k dokładnie 7 700 bo tyle wychodzi mniej więcej NAD + Pylon 31 jakiś sklep jest wstanie zejść powiedzmy 1k? :) pytam poważnie :)

Kupując swój sprzęt, otrzymywałem rabaty od 15 do 20% od cen detalicznych.

Przeszukaj działy Ogłoszenia oraz Nasze aukcje na Ebay/Allegro. Znajdziesz tam sporo ciekawych rzeczy od pewnych forumowiczów.

O tuż to kolego dlmtb :) jest to dla mnie to samo co auto sprowadzone z Niemiec - nic więcej jak sprzęt użytkowy do umilania czasu. Nie podniecają mnie złote końcówki kabelków i nie stawiam sobie namiotu słuchając ponadprzeciętnego sprzętu... to maszynka do mięsa, którą można kupić jakościowo lepszą lub gorszą i to wszystko. Nie mam na celu urazić tym porównaniem zapaleńców tematu bo szanuję wszelkie zainteresowania ale nie każdy przecież musi traktować sprzęt grający jak ołtarzyk.

Dzięki za rzeczowe odpowiedzi - są bardzo pomocne i proszę o więcej

Złośliwe w sumie nic nie wnoszą - świadczą o poziomie piszącego (nie poziomie wiedzy w temacie rzecz jasna)

Castle Knights to Mediamarkt? :)

Castle Knights to Mediamarkt?

A z jakiego miasta jesteś? Odsłuchów najlepiej dokonywać w sklepach audio, bo MM to nie najlepsze miejsce na takie zabawy (mało sprzętu, brak pokojów odsłuchowych). W razie czego niepełną listę salonów audio znajdziesz tu:

Ukryta Zawartość

Nie podniecają mnie złote końcówki kabelków i nie stawiam sobie namiotu słuchając ponadprzeciętnego sprzętu... to maszynka do mięsa, którą można kupić jakościowo lepszą lub gorszą i to wszystko.

Trochę wykoślawiasz sprawę. Osoby posiadające używany sprzęt za 6k (czyli relatywnie tani) raczej nie inwestują w pozłacane kabelki, bo to nie ma sensu. W Twojej sytuacji sprawa jest taka czy usłyszysz różnicę słuchając nowego zestawu za 6k i używanego zestawu za 6k. Tego jednak - wbrew temu co piszesz - Ty sam nie jesteś w stanie stwierdzić na obecnym etapie, skoro jak sam przyznajesz jesteś początkujący w kwestii audio.

Zrób tak: gdy już odsłuchasz w salonie audio 2-3 zestawy za 6k poproś, żeby Ci zaprezentowano zestaw za 20k. I wtedy stwierdzisz nausznie czy słyszysz różnicę i czy nadal traktujesz sprzęt jak "maszynkę do mięsa" czy może chcesz sięgnąć wyżej (tj. kupić za 6k coś używanego co gra jak nowy sprzęt za 20k).

Ukryta Zawartość

Witam.

Konkretny zestaw :

Nad C356 BEE (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) 2400zł

lub Nad C326 BEE (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) 1450zł

Monitor Audio BX6 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) 3600zł

W drugiej opcji zostanie Ci na jakieś kable ;-)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.