Skocz do zawartości
IGNORED

używany odtwarzacz CD - pomoc w wyborze

maciej_a

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wspomniałem, ten CD zmiata wszystkie japońce z allegro do 1000zł. Podłączasz np. za Kenwooda, za Marantza i nagle dźwięki są porozklejane.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

apisałem " cudownie brzmiący cd ", a nie PD-S 701, który jest odtwarzaczem jako takim...a to różnica

Mam go osobiście a wymieniłem go na Audiolaba 8200CD który kosztuje 4500 zł. Pioneer jest od niego tylko nieznacznie gorszy. Gdyby nie to że odnawiałem cały system grał by u mnie nadal jako źródło.

Wersja demo, proszę!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale nie ma co ukrywać, to najsłabszy model jaki wypuściła ta firma, wysyłkę do Polski masz za free!

Tutaj masz trochę informacji w języku PL

Ukryta Zawartość

Uważam, że w tym przedziale cenowym nic lepszego nie znajdziesz i masz okazję kupić "nowy demo" odtwarzacz. Na allegro trzeba dać około 1300 pln. Zagraniczna prasa dobrze opiniuje ten odtwarzacz w tej kasie.

Masz ten cd że go polecasz.Jest to najgorsza kiszka,i AA powinien się wstydzić że coś takiego wypuścił,bzdury wypisujesz,za 1000 zł jest pełno lepszego sprzętu i to nowego,od Pioneera,Yamahy,Onkyo HK,nawet te najniższe modele są lepsze od tego AA,miałem to gówno i sprzedałem za 500 zł,bardzo się ucieszyłem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak masz więcej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak masz więcej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

super... podsyłasz gościowi linki za prawie 2 kółka i porównujesz do AA za 750 zł.... super porada

poza tym napisałem, że to najsłabszy model tej firmy! czytaj uważnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

super... podsyłasz gościowi linki za prawie 2 kółka i porównujesz do AA za 750 zł.... super porada

poza tym napisałem, że to najsłabszy model tej firmy! czytaj uważnie

AA Robi nie złe klocki,wzmacniacze i końcówki,ale playery już nie,zapewniam cię że 7001 którą można kupić pewnie jeszcze taniej niż te 799 zł jest sporo lepsza od wielu cd AA wiem bo miałem,i bezpośrednio porównywałem.

...kompletuje swój pierwszy zestaw stereo [...] Potrzebuje teraz kupić jakiś odtwarzacz CD który będzie grał przyzwoicie i w razie czego dostępność lasera nie jest kłopotliwa.

Ile kolego masz płyt CD na półce? Możesz podać w metrach bądź w sztukach.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Kurde widzę ze tu się jakaś draka w chińskiej dzielnicy zrobiła ktoś posklejał chyba kilka postów w tym mój z zapytaniem o CD używanego do 1000 zł. Nic to, ja wiem ze może i mój sprzęt nie jest wyjątkowy ani jakiś super ale mi wystarcza i na moje potrzeby jest oki poza tym lubię dźwięk sprzętu z tamtych lat bez nadmiaru elektroniki, jeśli chodzi o ilośc płyt CD bo nie wiem czy to pytanie do mnie czy nie to powiem w sztukach około 1500 dlatego zadam jeszcze raz to pytanie poszukuje CD bo mój zaraz polegnie może tez być np CD do tuningu tylko bym odrazu prosił żebyście podpowiedzieli mi komu to można zlecić bo sam nie dam rady z góry dziękuje za rzeczowe odpowiedzi

Możesz podać w metrach

:)

Kurde widzę ze tu się jakaś draka w chińskiej dzielnicy zrobiła ktoś posklejał chyba kilka postów w tym mój z zapytaniem o CD używanego do 1000 zł

Dokładnie tak :) moderacja połączyła 2 tematy-a ja pisałem do ciebie.

Panowie Achman napisał że ma-amplitunera Carvera 6250,i kolumny Arcusa tm 85,i szuka CD do 1000 pln.

A ja ci jeszcze raz napiszę,poszukaj max do 500 pln,bo nie watro drożej-ani te kolumny,ani ten ampli-nawet przy Audiolabie 8200 nie poprawi ci nic.

Po prostu jest potrzebny jakiś CD-ładnie wyglądający,mało używany,który jeszcze pokręci parę płyt i tyle.

Do tyś-to chyba nowy jest CA najniższy model(NOWY-z gwarancją)-a może i inne firmy do 1000 pln też mają.

:)

Dokładnie tak :) moderacja połączyła 2 tematy-a ja pisałem do ciebie.

Panowie Achman napisał że ma-amplitunera Carvera 6250,i kolumny Arcusa tm 85,i szuka CD do 1000 pln.

A ja ci jeszcze raz napiszę,poszukaj max do 500 pln,bo nie watro drożej-ani te kolumny,ani ten ampli-nawet przy Audiolabie 8200 nie poprawi ci nic.

Po prostu jest potrzebny jakiś CD-ładnie wyglądający,mało używany,który jeszcze pokręci parę płyt i tyle.

Do tyś-to chyba nowy jest CA najniższy model(NOWY-z gwarancją)-a może i inne firmy do 1000 pln też mają.

Ten Carver, wymaga wbrew pozorom dużo lepszych kolumn o porządnego cedeka. Obawiam się, że pod względem dźwiękowym nie uda się w Polsce kupić lepszego amplitunera. Nie należy rozpędzać się z z kosztami. Myślę, że NAD 541/541i będzie bardzo dobrym wyborem. Przede wszystkim zastanowiłbym się nad zmianą kolumn.

Poza tym na marginesie, to skąd masz to urządzenie. Sam wiele lat temu, tak ze 20, bawiłem się zestawem wzmacniacz CM1065 i cedek DTL200MK2. Znakomity zestaw, grało to świetnie. Poza tym twórca tych urządzeń Bob Carver uchodzi za jednego z najbardziej kreatywnych inżynierów w całym świecie audio. Poza marką Carver, stworzył jeszcze coś takiego jak Sunfire i Bob Carver LLC.

Czyli reasumując dobrze grający w miarę neutralny cedek, ale nie koniecznie kosztujący majątek. Kolumny do wymiany.

Nie myśl - słuchaj.

Carvera szukałem bardzo długo bo już dawno temu zakochałem się w dźwięku tych wzmacniaczy plan na początku był inny miał być trochę inny model ale ten wpadł mi w ręce w doskonałym stanie i tak został co do kolumn to na tym się nie znam ale te grają bardzo ładnie maja całkiem szeroka scenę i super nisko schodzący bas słuchałem u znajomego jego kolumn za dużo większe pieniądze bo dał około 4 000 zł za kolumnę na moim wzmacniaczu grały dużo gorzej ale jak ktoś zna jakieś fajne kolumny do tego wzmacniacza to chętnie posłucham rady i dziękuje za radę dotycząca CD

Ten wątek to jakaś parodia. Wroccie sobie do pierwszego postu. Pytalem o sprzet tani do 300zl. Wielu z Was ciężko zrozumieć ze ktoś szuka uzywnego odtwarzacza za takie grosze.

Pytalem o sprzet tani do 300zl. Wielu z Was ciężko zrozumieć ze ktoś szuka uzywnego odtwarzacza za takie grosze.

A ja poważnie zapytałem ile masz płyt CD na półce.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Ilość płyt wpływa na wybór sprzętu do słuchania ich? Ciekawe myślenie. To tak jakbym spytał ile osób wozisz swoim samochodem kogoś kto chce rady przy zakupie samochodu. Jestem pod wrażeniem Twojego rozumowania. Audiofil przez duże A. Prawda jest taka że chciałem prostej porady,opini bez drwin. Jednak nie wszyscy potrafią i chcą pomoc. Po co zakładać wątek z prośbą o pomoc skoro temat a raczej treść jego zostaje zmieniona na sprzęt z zupełnie innej półki? Yayacek, a e Ty masz płyt? No pochwal się. Zablysnij na tym forum. Jeszcze nie znam odpowiedzi a już Cię podziwiam.

Ten wątek to jakaś parodia. Wroccie sobie do pierwszego postu. Pytalem o sprzet tani do 300zl.

Macieju-zauważ że Achman został przypisany do twojego wątku,a on pytał o CD do 1000 pln.

Kilka odpowiedzi jest w tym wątku do ciebie,a kilka do Achmana-taki "pierdo..nik" po prostu. :)

Ilość płyt wpływa na wybór sprzętu do słuchania ich?

Owszem wpływa.

Po cholerę kupować drogi odtwarzacz kiedy na półce stoi 15 płyt - to się mija z celem.

Mała ilość płyt = kupujemy cokolwiek, najlepiej DVD za 100 zł. Nowe na gwarancji, wytrzyma dwa lata a potem kupujemy kolejne DVD.

Duża ilość płyt = kupujemy sprzęt niezawodny, solidny, łatwy w serwisowaniu o brzmieniu dopasowanym pod nasze gusta.

Odwiedziłem wielu audiodebili w ich domach. Sprzęt owszem wysokich lotów a raczej wysokich cen. Ale płyt na półkach to ja u tych audiodebili nie widziałem. Jeden z nich zapytany o kolekcję płyt pokazał mi półeczkę około dwudziestu centymetrów z kilkoma CD na niej ustawionymi.

Dla kilkunastu płyt nie warto się wysilać. Zbierze się pokaźna kolekcja płyt to można zaszaleć ze sprzętem, bo wówczas ten sprzęt będzie miał okazję być wykorzystany.

Dla kilkunastu płyt nie warto się wysilać. Zbierze się pokaźna kolekcja płyt to można zaszaleć ze sprzętem

Jak się nie mylę-to chyba w 88r-kupiono mi(jeszcze się uczyłem) DIORE SSL 700,to było trochę grosza wtedy-i nie miałem nawet jednej płyty.:)

W sumie można mieć wypas sprzęt,a płyty dopiero zacząć kupować. :)

Ja uważam że nie liczy się ilość tylko jakość. Mam ok 100 płyt i to jest dla mnie ilość optymalna. Po co mi plyty które odsłuchał raz w życiu? Po za tym jak widzisz nie szukam sprzetu z wysokiej półki a raczej przyzwoity który pozwoli mi na w miarę fajny dzwięk. Tylko tyle i aż tyle. Przecież jak pójdę do sklepu audio to nie zapyta mnie sprzedawca ile płyt mam. I to obojętnie czy chodzi o sprzęt za 100zł czy 10tys.

Faktycznie widze ze połączyło 2 wątki...

Owszem wpływa.

Po cholerę kupować drogi odtwarzacz kiedy na półce stoi 15 płyt - to się mija z celem.

Mała ilość płyt = kupujemy cokolwiek, najlepiej DVD za 100 zł. Nowe na gwarancji, wytrzyma dwa lata a potem kupujemy kolejne DVD.

Duża ilość płyt = kupujemy sprzęt niezawodny, solidny, łatwy w serwisowaniu o brzmieniu dopasowanym pod nasze gusta.

Odwiedziłem wielu audiodebili w ich domach. Sprzęt owszem wysokich lotów a raczej wysokich cen. Ale płyt na półkach to ja u tych audiodebili nie widziałem. Jeden z nich zapytany o kolekcję płyt pokazał mi półeczkę około dwudziestu centymetrów z kilkoma CD na niej ustawionymi.

Dla kilkunastu płyt nie warto się wysilać. Zbierze się pokaźna kolekcja płyt to można zaszaleć ze sprzętem, bo wówczas ten sprzęt będzie miał okazję być wykorzystany.

Myslisz o tym onkyo? Hmmm... Sam nie jestem jeszcze przekonany czy nie poszukać jakiegoś Denonka czy Marantza jeszcze choć ten Onkyo jest super

Macieju , nie lekceważ mojego pierwszego wpisu .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Wiesz , myślę że od znajomego masz pewny egzemplarz , a co trafisz na allegro to loteria jest , kupisz padakę / szkoda nerw .

Laser do tego Onkyo KSS-213 -C dostępny tani.

CD do 1000 zł zawsze polecam wszystkim CA D500SE

Też bym go polecił, dobry cedek w dobrej cenie, laser tani jak barszcz.

Jak wspomniałem, ten CD zmiata wszystkie japońce z allegro do 1000zł. Podłączasz np. za Kenwooda, za Marantza i nagle dźwięki są porozklejane.

Ukryta Zawartość

cena rewelka, brać w ciemno :)

Gdyby nie to że odnawiałem cały system grał by u mnie nadal jako źródło.

Miałem kiedyś 801kę i w błogiej nieświadomości żyłem parę lat. Dopiero po zmianie na 901 zaczęło grać.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Kupiłem to onkyo i okazało się że nie czyta wielu moich plyt więc oddałem koledze. Szukam dalej :(. Pomóżcie mi coś wybrać do kolumn Paradigm 3v3. Coś z ciepłym dźwiękiem do 350zl

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kupiłem to onkyo i okazało się że nie czyta wielu moich plyt więc oddałem koledze. Szukam dalej :(.

Tak bywa , szkoda że kolega od razu nie powiedział że cd ma problemy .

Do 350 pln coś tam luknąlem , w miarę zadbane egzemplarze wybrałem . Cd na TDA-1541 / napęd CDM-4/19 , sprawdziłem też opinie sprzedających .

http://allegro.pl/marantz-cd-65-mk-ii-pilot-super-stan-i4994598259.html

http://allegro.pl/philips-cd824-fajny-model-legnica-i4988523405.html

Polecam jeszcze Rotela RCD-855 .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.