Skocz do zawartości
IGNORED

jaki kabel na interkonekt?

EMiL

Rekomendowane odpowiedzi

Może te dane powiedza więcej o rodzaju mozliwej róznicy w ich brzmieniu ?

Według specyfikacji LY240T i LY260T:

Cross Section 4.0mm2 6.0mm2

Conductor 224x0.15mm 342x0.15mm

Conductor resistance (Om/km < 4.5 < 3.0

Capacitance (1kHz) 178pF/m 195pF/m

Inductance (1kHz) 0.50uH/m 0.47uH/m

Overall Diameter 11mm 12.5mm

Tak chyba będzie czytelniej:

LY240T

Cross Section: 4.0mm2

Conductor: 224x 0.15mm

Conductor resistance (Om/km: < 4.5

Capacitance (1kHz): 178pF/m

Inductance (1kHz): 0.50uH/m

Overall Diameter: 11mm

LY260T

Cross Section: 6.0mm2

Conductor: 342x 0.15mm

ductor resistance (Om/km: < 3.0

Inductance (1kHz): 195pF/m

Inductance (1kHz): 0.47uH/m

Overall Diameter: 12.5mm

Witam

Analizując temat naskórkowości i kabla z 6 mm^kwadrat pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze.

Naskórkowość , owszem - staje się coraz dokuczliwsza w miarę wzrostu częstotliwości , ale przecież po to stosuje się plecionki typu "lica" zamiast pojedynczej żyły , żeby jeśli nie wyeliminować , to przynajmniej mocno ograniczyć to zjawisko. Jeśli jak pisze Kubeł głębokość wnikania przy 20 kHz jest prawie pół milimetra , to pojedyncza żyła plecionki kabla głośnikowego ma promień i tak kilka razy mniejszy od tego wymiaru. Czy więc zjawisko nie jest przypadkiem do pominięcia ? Bardziej istotne dla dzwięku wydają się być inne parametry przewodnika jak jego rezystancja właściwa , ilość domieszek zanieczyszczających , pojemność między żyłami itp. ...

A swoją drogą coraz większe te przekroje ... 6 , 10 milimetrów

Nie twierdzę ,że chcę zasilić głośniki kabelkiem telefonicznym 0,34 mm ale ...

"Szóstką " zasilamy trójfazowe silniki o mocy 20 kW i prądzie znamionowym blisko 30 A :)

"Dziesiątką" już wykonuje się główne przyłącza do budynków.

Czy aż takie moce mają niektórzy na końcówkach , żeby potrzebować wydatku prądowego ponad 20 A ?

Pozdrawiam

Właśnie odebrałem zamówione przez Was 110metrów Klotz LaGrange i trochę głośnikowego 4mm^2. Wygląda imponująco. Kusiło mnie, żeby jeszcze dzisiaj zakonfekcjonować mały interkonekt na wtykach Neutrika, ale dam sobie spokój na kilka dni. Muszę go pociąć na 25 części (tyle osób zamówiło) i powypełniać druczki potwierdzenia nadania i koperty. Trochę to potrwa, ale wszystko wskazuje na to, że jutro zostanie wszystko wysłane. Od tego momentu niestety Klotza LaGrange w cenie 8PLN brutto raczej nie będę mógł załatwić. Na sklepie będzie jeszcze około 70mb z drugiej szpuli, ale w cenie wyższej (nie wiem ile, ale pewnie pomiędzy 9-10PLN za mb).

Proszę o uregulowanie należności tych, którzy jeszcze tego nie uczynili, gdyż chciałbym odzyskać wyłożoną gotówkę.

Kabelek będzie dostępny w Poznaniu na ul. Kwiatowej w sklepiku speckable (www.speckable.pl).

Może za jakiś czas znów zorganizuję zamówienie, ale nieprędzej niż za 2-3 tygodnie.

Pozdrawiam

>hemi

Wysłałem jeszcze raz. Poprzedni mail był wysłany 26.08.2005 o godz. 0:24. Jeśli nie dotarł, to faktycznie jakieś problemy z pocztą.

Kolejne zamówienie, to na razie tylko wizja. Jak znajdę czas i trochę motywacji do działania, to wsiądę na rowerek i podjadę kupić co będzie potrzeba. Zostawiłem w sklepiku namiary na nasze forum. Być może pojawi się nowy forumowicz-dystrybutor, który będzie chętny wysyłać kabelki bezpośrednio do Was. Kto wie???

Czy może ktoś dać jakieś porównanie Klotza z innymi łączówkami?

W tej chwili testuję oba dostępne Klotze; La Grange GY107 i mikrofonowy. Przyznam, że te dwa kable są naprawdę świetne, szczerze mówiąc obydwa grają dobrze. La Grange jest bardziej delikatny od mikrofonowego, ale różnice są niewielkie dotyczą basu, którego z mikrofonowym jest więcej. La Grange wydaje się bardziej muzykalny, ale różnice są naprawdę nie wielkie. W każdym razie obydwa zdeklasowały budżetową Suprę

Proszę kilku Panów, którzy nie przesłali mi danych adresowych do wysyłki o uczynienie tego. Mogę wprawdzie wysłać na adresy właścicieli rachunków, z których wyszły przelewy, ale jest to ryzyko.

Przeceniłem pojemność kopert w przypadku kabli głośnikowych, w związku z tym większe zamówienia wyślę paczką.

Pozdrawiam

Dla Was leży odłożony na boczku(może na plecach - trudno go wyczuć), ale jak chcesz mi dopłacić za przywiezienie na miejsce, to będziesz miał kuriera w mojej osobie - tyle, że cholernie drogi kurier ;)

=>REKIN

Najchetniej to bym odebral od Ciebie od razu wszystko ale . . . to już raczej wiesz :).

Skoro wątek nt. La Grange'a się rozrasta dość mocno to może podzielicie się informacją czym go konfekcjonujecie?? Standardowe Nakamichi nie wchodzi. Co porządnego w zblizonej cenie w zamian ??

Słuchając rozumu....

foni, > Standardowe Nakamichi nie wchodzi. Co porządnego w zblizonej cenie w zamian ??

może te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo te, ale droższe:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do osób, które niedostarczyły mi danych wysłałem przed chwilą maila. Proszę o szybkie ich dostarczenie, bo nie mogę się zajmować wysyłką w nieskończoność.

Pozostałym, którzy przysłali jeszcze raz swoje dane również dziękuję:)

Właśnie biegnę na pocztę wysłać pierwszą partię (12osób) i zakupić kartony do większych wysyłek, bo w duże koperty niestety również nie udało się upchnąć. Postaram się dzisiaj wysłać również pozostałe przesyłki.

Pozdrawiam Rafał

PrzemekElektro,

raczej nie warto. Wcale nie gra najlepiej a do tego trudniej się lutuje (to akurat dla mnie nie miałoby znaczenia, gdyby lepiej grała). Srebrne kable jak najbardziej, srebrna cyna- już nie. Szczególy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety "postaram się wysłać dzisiaj pozostałe..." nie wyjdzie. Muszę zająć się chwilowo czymś innym. Wyślę jutro.

Pierwsza partia została wysłana i przesyłki dojdą jutro do odbiorców.

PrzemekElektro > cena takiej cyny z dodatkiem srebra jest tylko troche wyższa niz zwykłej. Jesli kupujesz np małą ilosć to róznica wynosi ok 2zł. Dla dobrego samopoczucia kupuję z domieszką;-)

Nie będę raczej podawał do kogo wysłałem, a do kogo jeszcze nie, bo to nie ma już teraz znaczenia. Za kilka godzin przesyłka będzie wysłana do wszystkich. Nie wszystkich nicki forumowe są mi znane, bo nie każdy takowy mi podał, więc nawet miałbym problemy z przedstawieniem tego tak, żeby każdy mógł się zidentyfikować, a nie chcę wymieniać zamawiających z imienia i nazwiska.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.