Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa grupa tematyczna na FB

Ziutsane

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Założyłem nową grupę na FB. Można ja znaleźć pod adresem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jeżeli jest ktoś chętny, aby wymieniać się doświadczeniami związanymi z audio (recenzje sprzętu, polecane płyty, luźne dyskusje nt. audio), to zapraszam. Grupa jest nowa i wszystko jest w trakcie budowy. Wszelkie sugestie są mile widziane.

Wesołych Świąt !

Pozdrawiam

Bartek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/116872-nowa-grupa-tematyczna-na-fb/

Założyłem nową grupę na FB. Można ja znaleźć pod adresem

Najpierw musiałbym założyć tam konto, przeczytać regulamin, wymyślić hasło… Tu się nie da?

W sumie, to o czym ja gadam? O ile się dobrze orientuję, to na FB m.in.:

1. Zawłaszczają sobie wszystkie teksty i zdjęcia.

2. Stosują terror politycznej poprawności.

3. Manipulują użytkownikami.

4. Stosują totalną inwigilację i profilowanie użytkowników.

Itd. Stąd nigdy jeszcze nie trafił mi się pojedynczy powód, który byłby wart machania ręką na te wszystkie (i inne) dysfunkcje. :)

To powinno dotyczyć każdego miejsca w internecie - i poza nim. Bo to wynika z kultury.

Niestety wielu nie chce tego zaakceptować ...

To powinno dotyczyć każdego miejsca w internecie - i poza nim. Bo to wynika z kultury.

Musimy mówić o dwóch różnych rzeczach, bo ja mówię o polit-poprawności w ogólnym, powszechnym rozumieniu. Nie ma ona zbyt wiele wspólnego z kulturą, skoro na jedno oko (i na wiele rzeczy) jest kompletnie ślepa, w innych natomiast pozwala terroryzować większość.

Właśnie do polit-poprawności w tym powszechnym rozumieniu odnosi się cytat z Michalkiewicza w stopce użytkownika il Dottore:

„Nieuchronna wydaje się także konfrontacja politycznej poprawności z ludzką wolnością. Polityczna poprawność uważa za oczywiste, że jeśli jeden człowiek chce coś powiedzieć drugiemu, to musi uzyskać na to pozwolenie od trzeciego, który akurat sprawuje władzę publiczną.”

Kultury? Ale CZYJEJ kultury?

Nie jest to nasza kultura ani cywilizacja łacińska, której fundamentem jest WOLNOŚĆ.

Polityczna poprawność to ścieżka wprost do piekła zniewolenia.

Wszak tylko "prawda was wyzwoli".

Poza tym (z tego co mi wiadomo, bo nie korzystam z Pejsbuka) to Pejsbuk ową "kulturę i polityczną poprawność" stosuje wyłącznie w celu obrony zboczeńców i religii innych niż rzymskokatolicka.

Wszelkie inicjatywy patriotyczne, mające na celu walkę z terrorem zboczeńców oraz walkę o prawa dzieci nienarodzonych i katolików są na Pejsbuku zamykane w przysłowiowe 5 minut.

Dlatego porządny Polak powinien omijać to gufno z daleka, co niniejszym czynię.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Ale polityczna poprawność jest cool.

Swego czasu na YT był fragment z amerykańskiej TV jak biała kobieta brutalnie pobita przez murzynów (pardon Afroamerykanów) uważała iż właściwie się nic nie stało, a jej się należało.............. bo była biała...

Taki łomot jaki spuszczają czarni białasom, nazywa się potocznie polowaniem na białego luda i jest sportem czarnych. Narodowym sportem. Ale o tym sza.... Natomiast jak policjant zastrzeli murzyna - o to dym na cały świat. Jak do policjantów strzelały czarne 12-latki - też sza....

Ja podziękuję za taką poprawność, passssssss.....

pomijamy juz takie drobnostki ze cala komenda to biali, wszyscy prokuratorzy to biali a ława przysiegla to biali z jednym czarnym.Cienzko jest...bialym.

A jeszcze bardziej idiotom....

Polecam cytaty Lema.

Im bardziej zaawansowane technicznie (doskonalsze!) medium, tym bardziej prymitywne, błahe i bezużyteczne wiadomości są przy jego pomocy przekazywane.

Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

Polska jest, za przeproszeniem, cywilizacyjnym zadupiem, które tak naprawdę nie liczy się w świecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.