Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer N50A vs Cambridge Audio Stream Magic 6 v1

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem ciekaw porównania tych dwóch streamerów. Czy ktoś miał okazje ich posłuchać lub widział jakieś porównanie w sieci? Cenowo podobnie. Nowego SM6 mogę kupić za 2tyś zł. Pioneer podobnie kosztuje. Pioneer to nowy produkt w stosunku do SM6 ale jak wypada brzmieniowo? Miałem kilka rzeczy od pioneera- wykonanie zawsze na dobrym poziomie a dzwiękowo już gorzej.

Będę słuchał radia internetowego + flacki

Pozdrawiam

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 5 tygodni później...

Witam

Jestem ciekaw porównania tych dwóch streamerów. Czy ktoś miał okazje ich posłuchać lub widział jakieś porównanie w sieci? Cenowo podobnie. Nowego SM6 mogę kupić za 2tyś zł. Pioneer podobnie kosztuje. Pioneer to nowy produkt w stosunku do SM6 ale jak wypada brzmieniowo? Miałem kilka rzeczy od pioneera- wykonanie zawsze na dobrym poziomie a dzwiękowo już gorzej.

Będę słuchał radia internetowego + flacki

Pozdrawiam

Witam

SM6 gra z podkreśloną górą pasma i nieco podbitym basem, w niektórych systemach może to prowadzić do ostrośći przmienia. A-50A brzmi bardziej równo, nie jest tak analityczny jak SM6

Miałem oba, ostatecznie wybrałem A-50A

(opinia na podstawie mojego sprzętu i pomieszczenia - Music Hall A35.2 i Dynaudio DM2/6)

pozdrawiam

Pioneera nie słuchałem, natomiast brzmienie SM6 uważam za bardzo wyrównane. Odtwarzacz wyjęty z pudełka - "nówka sztuka" - faktycznie ma brzmienie stłumione na niższej średnicy i wyeksponowane wysokie, jednak ten efekt w trakcie wygrzewania zanika. Pisałem o tym wcześniej w wątku dot. SM6 i innych wątkach. W pierwszych chwilach miałem wręcz chęć spakowania sprzętu z powrotem do pudełka i odesłania do sprzedawcy. Po wygrzaniu sprzętu nie zauważam żadnego podkreślenia góry pasma, natomiast rozdzielczość, precyzja i przestrzeń są na wysokim poziomie.

Warto porównać dwie recenzje z poniższych linków. Oba odtwarzacze "odznaczone" pięcioma gwiazdkami, ale sporo - jak zawsze - można wyczytać z użytych w treści sformułowań. Recenzja Cambridga dotyczy co prawda wersji v2, ale dźwiękowo v1 i v2 są identyczne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

... teraz zauważyłem, że pod recenzją Pioneera jest też ciekawa recenzja użytkownika obu tych streamerów - posiada oba i opisuje ich wady i zalety:

Ukryta Zawartość

Wychodzi na to, że jakość dźwięku jest lepsza z Cambridga, ale użytkowo lepiej wypadł Pioneer, więc ten człek dokupił zew. DAC (droższy od obu streamerów), podpiął pod niego Pioneera i tak teraz z niego korzysta :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Dziekuje za info. Jak to czasami bywa kupiłem coś innego:)

Pozdrawiam

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 1 miesiąc później...

Pioneera nie słuchałem, natomiast brzmienie SM6 uważam za bardzo wyrównane. Odtwarzacz wyjęty z pudełka - "nówka sztuka" - faktycznie ma brzmienie stłumione na niższej średnicy i wyeksponowane wysokie, jednak ten efekt w trakcie wygrzewania zanika. Pisałem o tym wcześniej w wątku dot. SM6 i innych wątkach. W pierwszych chwilach miałem wręcz chęć spakowania sprzętu z powrotem do pudełka i odesłania do sprzedawcy. Po wygrzaniu sprzętu nie zauważam żadnego podkreślenia góry pasma, natomiast rozdzielczość, precyzja i przestrzeń są na wysokim poziomie.

Warto porównać dwie recenzje z poniższych linków. Oba odtwarzacze "odznaczone" pięcioma gwiazdkami, ale sporo - jak zawsze - można wyczytać z użytych w treści sformułowań. Recenzja Cambridga dotyczy co prawda wersji v2, ale dźwiękowo v1 i v2 są identyczne.

Witam

Proszę powiedz laikowi o różnicach pomiędzy Stream Magic v1 a v2. Przewalam net ale nie znajduje konkretnego zestawienia. Teraz używam CD 840C podłaczonego optykiem z PC.

Lubię kiedy gra muzyka...

Proszę powiedz laikowi o różnicach pomiędzy Stream Magic v1 a v2.

Nowszy po USB czyta 24/192 a stary 24/96 .

Czyli różnice bez znaczenia a różnica w cenie duża .

Nowszy po USB czyta 24/192 a stary 24/96 .

Czyli różnice bez znaczenia a różnica w cenie duża .

A po optyku ?? Bo taki mam puszczony pod podłogą ;] A jeżeli chodzi o aplikacje na windowsa / androida to nie ma różnic ?? A dźwięk ?? Nic nie stracę w porównaniu z 840C ??

Lubię kiedy gra muzyka...

A po optyku ?? Bo taki mam puszczony pod podłogą ;] A jeżeli chodzi o aplikacje na windowsa / androida to nie ma różnic ?? A dźwięk ?? Nic nie stracę w porównaniu z 840C ??

Po optyku gra do dupy więc co za różnica jakie tam pliki puścisz .

Nie interesowały mnie " aplikacje " i tu nie podpowiem .

SM6 gra bardzo dobrze po coaxie z dobrym napędem i po USB z PCtem + Foobar 2000 + Jpaly .

Reszta gorzej , wyraźnie gorzej .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.