Skocz do zawartości
IGNORED

Polaris 120 Diora Świdnica vs STX F-200n

TalkAboutKK

Rekomendowane odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy posiadam kolumny głośnikowe Polaris 120 Diora Świdnica. Zestaw ten chciałem rozbudować dla potrzeb kina domowego. Po pobieżnym rozeznaniu rynku zauważyłem, że za kwotę 1150 zł można już zakupić zestaw STX KD-200n 5.0. Z uwagi na brak aktualnej wiedzy o produkowanych i proponowanych zestawach 5.0 bardzo Was proszę o opinię w tym temacie. Czy warto dokupić dla Polarisów centralny + 2 satelitki czy lepiej dać sobie z tym spokój i kupić gotowy zestaw. Jaka jest różnica pomiędzy Polarisami a wspomnianymi powyżej STX-ami. Zaznaczę, że nie jestem jakimś wytrawnym melomanem, ale nie chcę żadnych marketówek. Bardzo proszę o opinie. Z góry dziękuję za wszelkie porady.

Żadna z tych kolumn nie jest dobra i godna polecenia.

Nie oszukujmy się że za 1150zł można kupić zestaw 5.0. To jakaś zabawka imitująca 5.0.

Za 1150zł to nawet dobrych kolumn podłogowych stereo ciężko dostać.

Lepiej zmień polarisy na Acoustic Energy AE120, czy EVO 3 i doznasz poprawy brzmienia.

Ale pierw podaj może metraż pomieszczenia, może masz źle dobrane kolumny.

I oczywiście jaki masz wzmacniacz, powinieneś kupić porządny wzmacniacz stereo, np Sony serii ES, mogę zaoferować od siebie 500ES.

Ja bym jednak proponował dokupienie do ww. polarisów zestawu 2.1 czyli centralnego i efektowych np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a w ustawieniach fronty jako duże i wtedy można się obejść bez suba.

Jeśli ma to być kino, to jednorodność kopułek nie jest krytyczna; rzadko bywają realizacje koncertów

z wyraźnym podziałem grup instrumentów na kanały...

Pozostaje estetyka, bo co do dźwięku, to ważną rzeczą jest jakie takie pasmo, czyli głośniki wysokotonowe w każdej kolumnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Tu masz cały zestaw 5.1 do kina w tym metrażu starczy w zupełności

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

STX jest najlepszy z nowych kolumn. F-200 n oraz kino na tych podłogówkach oferują znakomitą jakość a seria fx to aktualnie produkty nie do przebicia przez chńską masówkę salonowomarketową i tu przy okazji absolutnie odradzam Energy Acoustic Monitor Audio JBL Jamo Koda Prism Taga etc, dlaczego? Poczytaj jakie mają zmierzone parametry np. AudioVideo a jakie w opisach. W STX w opisach producenta masz podaną prawdę, którą to zmierzono i opublikowano w niezależnym magazynie AV. Fakty mówią za siebie i nie daj się wkręcić naganiaczom na chiński szrot.

STX jest najlepszy z nowych kolumn. F-200 n oraz kino na tych podłogówkach oferują znakomitą jakość a seria fx to aktualnie produkty nie do przebicia przez chńską masówkę salonowomarketową i tu przy okazji absolutnie odradzam Energy Acoustic Monitor Audio JBL Jamo Koda Prism Taga etc, dlaczego? Poczytaj jakie mają zmierzone parametry np. AudioVideo a jakie w opisach. W STX w opisach producenta masz podaną prawdę, którą to zmierzono i opublikowano w niezależnym magazynie AV. Fakty mówią za siebie i nie daj się wkręcić naganiaczom na chiński szrot.

Niestety muszę się z kolegą zgodzić, miałem w ręce ich najtańszy, albo i jedyny centralny głośnik, wykonanie i sama masa własna mówią więcej niż cena, dobrze wykonany sprzęt. Do 16 m2 to coś na małych satelitkach i koniecznie sub

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalk

Nówki z Stx'a ( centralny + 2 razy efektowe ) to koszt ok 500 zł, a i kolor do wyboru.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.