Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki bezwględnie najlepszy preamp phono MM do 1500PLN

Gość Synthax

Rekomendowane odpowiedzi

Na przykład: ART DJ pre II

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-8831-0-05614900-1417884614_thumb.jpgpost-8831-0-39632500-1417884625_thumb.jpgpost-8831-0-42214200-1417884638_thumb.jpgpost-8831-0-38963200-1417884656_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może posłuchaj dzielony przedwzmacniacz Vincent PHO-700. To bardzo udana konstrukcja, która wielokrotnie na odsłuchach w naszym salonie wygrała ze znacznie droższymi urządzeniami.

Zapraszam na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia urządzenia do testów.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Kolego jestes na forum tak dlugo i szukasz gotowej odpowiedzi.

To chyba Twoj sluch jest bezwzglednie najlepszy i wie czego chce.

:)

Przychodzi czasem taki moment że chcesz wybrać czarnego konia, sprawdzone dobre rozwiązanie - nie chce niczego co 'ociepla','dodaje przestrzeni', 'basu', chcę możliwie uniwersalne pre które nie będzie mieć szorstkości charakterystycznej dla tańszym rozwiązań opartych o op-ampy i budżetowe zasilanie. U mnie tor phono jest drugorzędny co nie oznacza że chcę żeby był słaby. Moje obecne pre jest dość leciwe i brakuje mu dynamiki. To brytyjski Crimson 610C

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

A może posłuchaj dzielony przedwzmacniacz Vincent PHO-700. To bardzo udana konstrukcja, która wielokrotnie na odsłuchach w naszym salonie wygrała ze znacznie droższymi urządzeniami.

Zapraszam na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia urządzenia do testów.

I to jest rozsądna propozycja. Ze swojej strony radzę słuchać i jeszcze raz słuchać wypożyczonych elementów toru audio. Nie ma jednego ideału ,a tor trzeba dobrac do własnych upodobań i już istniejącego systemu.

Linnart battery phono preamplifier. Przedwzmacniacz + ładowarka kosztuje 1500 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-8831-0-34414600-1417900355_thumb.jpgpost-8831-0-70294500-1417900368_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sporo dobrego słyszałem o lampowym Phoenix'ie, który kosztuje ok 120 zł. Wypróbuj - z tego co wiem nie ma większego problemu z wypożyczeniem.

Ma Phoenixa ale chyba innego... Kosztuje znacznie więcje niż "około 120zł":)

Ma Phoenixa ale chyba innego... Kosztuje znacznie więcje niż "około 120zł":)

1200 zł - zero mi zżarło. A kto ma tego Phoenix'a - nie doprecyzowałeś...

:)nie ma to jak szczypta humoru:) "Ma" Phoenix'a on czyli ja:) Mój się sporo rozgrzewał, ale zaznaczę, że rzadko dosyć go słuchałem (dwa, trzy razy w tygodniu po godzince, dwóch). Tak około trzech, czterech miesięcy zajęło mu wpasowanie się w tor.

Czy Phoenix bardzo szumi?

U mnie zero szumu, zero brumu. Może jak na absolutnego maksa rozkręce wzmak, to coś tam po przyłożeniu ucha do kolumny da się słyszeć.

Widać, a raczej słychać - te szumy poza zakresem czułości mojego starego już ucha:) A może to zalezy od egzemplarza? Wszak to ni mniej ni więcej tylko DIY, składane bez żadnego zaplecza technicznego,parku maszyn, kadry itd., czyli z powtarzalnością kiepsko. W zasadzie za nieco ponad 1000zł to nie powinno zagrać (według niektórych nawet nie może!). Jak tak dalej pomyślę, to zaczyna mi być wstyd, że mi to odpowiada;) Miłego wieczoru!

Witajcie, jak w temacie. Wkładka to Nagaoka MP110. Dziękuję za wskazanie typów. Mogą byś używane. Interesują mnie tylko gotowe konstrukcje.

Ja właściwie mam tylko jedno do "napisania" - Graham Slee. Kropka na końcu nie jest bez znaczenia ;-)

• 3 tygodnie później...

Witam ja używam preampu phoenix od około 6miesiecy oczywiście MM.Gramofon technics SL-1210mk2 wkladka nagaoka MP-110.Wzmak 2waty również Phoenix.Bardzo przyjemnie się tego słucha.Dodam że wcześniej nie słuchałem za dużo preampow było tego zaledwie kilka sztuk ale wypadły jak dla mnie cienko takie automaty bez serca.

• 8 miesięcy później...
Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Chyba nadaje się do tego tematu.

DL-102 + Phoenix by Krzysztof Jasiński. Więcej w opisie filmu.

Lepiej odtworzyć sobie HD prosto z vimeo, może na jakimś rozsądnym dacu, niekoniecznie zintegrowanym z płytą główną komputera ;)

Ten Phoenix to zrównoważony, kulturalny dźwięk za grosze.

U mnie jest mod -> phoenix piano black

http://vimeo.com/139080005

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.