Skocz do zawartości
IGNORED

Dali rubicon 5 czym dobrze napędzić

kaaapa

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadałem ikony 5 mk2, teraz mam rubicon 5 na chwile obecna grają z heglem h80, ale brakujemi tej kontroli i soczystości basu jaka dawał mi wcześniejszy wzmak tz.roksan kandy k2 czy k3 będzie zmiana w dobrym kierunku

Mamy u siebie 6-tki, bardzo zacne kolumny. Dobrym wyborem wydaje się seria premium Marantza: PM14 i SA14. Zestawem w inną stronę brzmienia jest zestaw Quad Platinium DMP + Stereo. Ewentualnie w dobrej cenie ostatni zostaw jubileuszowy Denona: seria A100(ale żaden inny Denon). :)

Mamy u siebie 6-tki, bardzo zacne kolumny. Dobrym wyborem wydaje się seria premium Marantza: PM14 i SA14. Zestawem w inną stronę brzmienia jest zestaw Quad Platinium DMP + Stereo. Ewentualnie w dobrej cenie ostatni zostaw jubileuszowy Denona: seria A100(ale żaden inny Denon). :)

Kolego, Marantz to zacna firma ale te Wasze wciskanie kitu na żywca to poniżej krytyki, przykłady ? Reklamujecie super promocje Dali Ikon i że w gratisie Heos...nie ma gratisów i to już nawet dzieci wiedzą więc nie wiem na co liczycie, na głupotę ludzi czy nie wiedzę ? Wszyscy sprzedawcy Dali już od dłuższego czasu wyprzedają wszystko za bardzo dobre pieniąszki bo idzie nowe w Dali, nowe konstrukcje, nowe serie jak np. Rubicony wyżej niż Mentory notowane i tak Ikony 7 za 5.600 kupujesz nówki w salonie, a u was mega promocja za 8.000 i dopisek: gratis HEOS....6 za 4.300, 5 za 3.400, Mentory 8 za 14.000 parę już wyrywasz, Helikony 800 dostałem ofertę 19.000 i łyknął bym jak pelikan ale zakupiłem cały komplet Ikon więc nie pisz proszę, że macie takie super ceny i takie super promocje bo ten kraj już dawno wyszedł z epoki ciemknogrodu :-).

Sorry kolego kaaapa, że się wtrąciłem w Twój watek ale posłuchaj opinii użytkowników różnego rodzaju klocków a nie branży :-).

Pozdrawiam.

Witaj,

wydaje mi się, źe warto byłoby posłuchać wyźszgo Hegla H160 (pod warunkiem oczywiście, źe budżet zakłada taki wydatek). Z tańszych opcji warto rzeczywiście przesłuchać najnowszego Roksana K3, zmiana charakteru brzmieniowego nowej integry poszła właśnie w kierunku otwartości, może być ciekawie. Bardzo dobrym rozwiązaniem moźe być takźe wprowadzany za kilka dni flagowy Creek Evo 100, po pierwszych odsłuchach jestem zachwycony.

Zapraszam na odsłuchy, u nas masz moźliwość wypoźyczenia wzmacniacza i przetestowania w Twoim systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

Kolego kaapa, kolega Q21 to też branża ale... zawsze, no prawie zawsze podobają mi się Jego wypowiedzi bo gra fer, etycznie, że tak powiem gdyż proponuje kilka opcji i zawsze zaprasza na odsłuch co w wypadku zakupu klocków już za większą kasę jest raczej wskazane. Odpowiedź bardzo dyplomatyczna bo kolega Q21 doczytał, że używałeś Hegla i Roksanke i zaproponował wyższe modele co jednak wcale ich nie dyskwalifikuje, to porządne klocki :-). Reasumując : Jak już chcesz zostawić więcej kasy, dogadaj się z kolega Q21 i wydaj pare złotych na paliwo, umów się na odsłuchy w Pabianicach i przynajmniej masz pewność, że obsłużą Cię profesjonaliści i wyjedziesz z Pabianic zadowolony bo maja w czym wybierać ceny może nie są okazyjne ale nie wiem jak u nich wygląda targowanie się bo nie testowałem jeszcze tego, dwa razy połączyłem się z nimi telefonicznie bo potrzebowałem rady i otrzymałem sensowną, konkretną rade i pomoc za co jestem im wdzięczny, nie lecą na żywca tylko na kase i tak jak napisałem wyżej, grają etycznie :-), wydaj te kilka złotych na paliwo i jedź do nich posłuchać kilku wybranych klocków :-) i jak byłeś zadowolony z Hegla czy Roksanki, to zrób tak jak radzi Q21 i celuj w te modele które proponuje :-).

Pozdrawiam

Panowie a heed zagra z dali, ciepło z lampy i moc tranzystora jestem ciekaw jakby to wypadło. Czeka az u naszego dystrybutora pojawi sie mk3

Decyzja juz zapadła, hegel h80 gra dalej u mnie z rubicon 5 a ja wracam na filipiniy z żona tym rarez tydzień na Palazzani i dwa na boracay. Na wzmak przyjdzie pora w przyszłym roku, ta decyzja jest spontanicziczna, ale wiem za co płace i gdzie byłem. Lecę drugi raz na własna rękę. Taka podroz z biorą kosztuje prawie 50000kpln!!!

Przepraszam miało byc Palawan

• 1 rok później...

Posiadałem ikony 5 mk2, teraz mam rubicon 5 na chwile obecna grają z heglem h80, ale brakujemi tej kontroli i soczystości basu jaka dawał mi wcześniejszy wzmak tz.roksan kandy k2 czy k3 będzie zmiana w dobrym kierunku

Temat jest już stary, ale może uda się uzyskać odpowiedź. Ciekaw jestem jaka jest różnica w brzmieniu między Dali Ikon a Dali Rubicon. Jeśli znajdziesz chwilkę, to napisz kilka słów...

Różnica ogromna pod każdym względem.

Miałeś możliwość porównywania tych dwóch serii?

Pytam ponieważ w moim przypadku gdy porównywałem Kefa Q7 oraz Kefa R700 tak wielkiej różnicy w brzmieniu na jaką wskazywałaby różnica w cenie nie było. Faktem jest, że R700 zabrzmiały lepiej od Q7, choć np. górę przyjemniejszą miały Q7. W R700 góra jest jakby lekko wycofana. Stąd moja ciekawość czy w przypadku reprezentantów różnych serii w Dali jest podobnie. Skoro piszesz, że różnica jest ogromna, to pozostaje mi się cieszyć, że dołączyłem do grona zadowolonych z brzmienia Rubiconów (w każdym aspekcie grają lepiej niż R700 czy Q7).

Tak bardzo dobrze znam brzmienie ikonów. Przygodę z dali zaczynałem od serii Concept. Ikonów słuchałem wielokrotnie ale nie udało mi się dobrać do nich elektroniki aby brzmienie mnie satysfakcjonowało. Zawsze było za chłodno, za szczupło, z dominującą średnicą. W jednym aspekcie te konstrukcje są do siebie zbliżone mianowicie stereofonia, choć różne są jej prezentację. Ikony wychodziły bardziej do przodu a Rubicony poszerzają scenę bardziej na boki i do tyłu. Niestety w moich warunkach lokalowych stereofonia cierpi najbardziej ale wiem co potrafią Rubicony jak mają gdzie rozwinąć skrzydła.

z Denonami serii 1500 i 2000 próbowałeś pożenić Ikony?

A z Marantzami pm-78, 8000 ?

Pytam bo się zastanawiam czy powyższa elektronika sprawdzilaby się lepiej z Ikonami czy też z posiadanymi aktualnie przeze mnie tannoyami V4 i dc6t SE.

Tak różnica jest znaczna. Rubikon nie eksponuje tak góry jest detaliczny ale równiejszy i ma lepszą średnice i bas. To ogólnie klasowo lepsze kolumny.

Które modele bierzesz pod uwagę?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.