Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw HI -FI do 7tyś

Fufisko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Bardzo proszę o pomoc w dobraniu sprzętu Hi-FI.Widełki cenowe to ok 7 tys.

Postanowiłem zmienić mój stary wysłużony technics SU-V500 + SL-PS670A + głośniki tonsil.

Pokój to około 25 m2. Słucham w większości jazzu i funky 70'

pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/116327-zestaw-hi-fi-do-7ty%C5%9B/

a co sądzicie o tym zestawie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje brzmieniowe, zdecydowanie poszedłbym w trochę innym kierunku jeśli chodzi o dźwięk systemu.

Moim zdaniem najlepszym dla Ciebie wyborem będzie elektronika NAD C356 BEE / C516 BEE (ewentualnie wyższy i znacznie lepszy dtwarzacz C546 BEE). W kwestii kolumn namawiałbym na polską konstrukcję Audo Academy Hyperion IV, która w połączeniu z elektroniką NAD pownna w pełni Cię usatysfakcjonować.

Jako alternatywa posłuchabym jeszcze kolumn Dali Ikon 6 MK2 oraz Kef Q700.

Zapraszam serdecznie do naszego salon na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiazań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Q21 - Zestaw NADa: 4198 + kolumny: 2x2999 = 10196 PLN. Rzeczywiście "ok. 7 tys." ;)

Musisz kolego załapać, że ceny które widzisz w salonach są wyjściowe :-), przykład ? udałem się do salonu po zupełnie inny wzmacniacz, na taki który miałem kasę w danej chwili czyli 3.400, chciałem kupić NAD C-375 w duszy bo miałem na niego chrapkę ale nie miałem tyle kasy, wystawiony był w salonie za 5.990 zł więc dość duża różnica :-), po krótkiej rozmowie w salonie, wyszedłem z NAD C-375 BEE kupionym za....4.500 zł a nie tym co chciałem kupić za 3.400 zł.

Może to da Ci do myślenia a takich przykładów mam trochę, różnica w tym co jest na stronie a jak przyjdziesz i chcesz faktycznie kupić i masz kasę, jest zupełnie inna :-), na zestawie Dali zaoszczędziłem ok.4.000 zł więc sam widzisz.

7 tys. i sprzęt z drugiej ręki, wow ;-) można mieć niezły dzwięk. Pomyśl o urzywkach

No tak, to już zupełnie inna bajka :-), ostatnio nawet upolowałem w idealnym stanie Dali Ikon 7 za 3.500 a pewnie jakbym na stół rzucił 3.000 też by poszły, do tego NAD integre i CD i kolega jest w 7 niebie za ta kase :-) ale nie wiemy, czy ta opcja wchodzi w rachubę :-).

Hej, serwus

Jestem świeżo po odsłuchu zestawu ra10+rcd12+B&W 684s2. Bardzo mnie rozczarował, dzwięk był bezbarwny, bardzo "płytki" aż zrobiło mi się smutno, że za 6 tysi mam kupić cos takiego.

Więc zmieniamy, najpierw głośniki na B&W 685s juz jest lepiej basy dostały powera a dzwięk głębokości, jednak dalej czegoś brakuje. Dopiero zmiana na ra12 wydobyła z głośników oczekiwany rezultat. Instrumenty pieknie zabrzmiały i dopiero zrozumiałem o co chodzi herbiemu hancockowi na płycie thrust. Było cudnie :). Cena zapropowana w sklepie za ra 12 +rcd12 +B&W 685 to 6500. Zastanawiam się tylko czy nie dusić jeszcze na RCD-1520 v2.p

zdr

Przesłuchaj jeszcze kilku zestawów a będziesz miał wtedy jakiś punkt odniesienia. Może się okaże że Rotel + B&W to faktycznie to czego szukasz , a może niekoniecznie... :-) Słuchaj dalej, cierpliwości.

Jestem umówiony za tydzień na NAD C356 BEE+ C546 + i no właśnie pan znów zaproponował B&W. Dziś 2 godziny katowałem rotela i byłem usatysfakcjonowany.Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Czy jest jeszcze coś co w tych widełkach jest wstanie mnie zaskoczyć. Czy coś gra jeszcze czyściej, czy oddaje naturalniej brzmienie instrumentów?

Jestem umówiony za tydzień na NAD C356 BEE+ C546 + i no właśnie pan znów zaproponował B&W. Dziś 2 godziny katowałem rotela i byłem usatysfakcjonowany.Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Czy jest jeszcze coś co w tych widełkach jest wstanie mnie zaskoczyć. Czy coś gra jeszcze czyściej, czy oddaje naturalniej brzmienie instrumentów?

Myślę, że po odsłuchach NAD już Ci się troszkę przejaśni i będziesz wiedział co chcesz :-). Co do głośniczków to za dużo ich jest ażeby wyrokować ale jak będziesz przesłuchiwał NAD, poproś ażeby Ci coś doradzili i zaprezentowali :-), sam zdecydujesz na "żywo" :-), wykorzystaj odsłuchy na maxa :-). B&W to też sensowna alternatywa ale nie jedyna.

Pozdrawiam.

Doradźcie jeszcze coś w sprawie kabli. Wiem, że muszą odpowiednio kosztować. Jakie kable do głośników i czym spiąć rcd12 z ra 12 .pzdr

Mi sprzedawca polecił takie qed ruby anniversary.

Opinie mają pozytywne w internecie.

• 5 miesięcy później...

Witam.By nie zakładać nowego watku podłacze się pod istniejący.Ale do rzeczy.

Szukam sprzętu i porady osob które sporo przewalily różnego rodzaju zestawien.Budzet na kolumny plus wzmacniacz ok 6 max 7 tys dodatkowo CD na początek ok 1-1.5tys

Pokój 24m2 plus aneks kuchenny o tym samym metrażu.Sprzęt tylko używany

.Slucham popu ,rocka ,folk ogólnie muzyka rozrywkowa.Lubię damskie wokale np. Sade.Gatunki których unikam to metal i klasyka choć cenię sobie gdy instrumenty akustyczne brzmią możliwie najnaturalniej i wiernie.

Biorąc pod uwagę kolumny interesowaly by mnie Audio Physic , Castle .Proac.

Wzmacniacze Creek, Sugden,Exposure,Electrocompanient.Densen.

Proszę o propozycje ciekawych zestawień.

Proszę o propozycje ciekawych zestawień.

W tym budżecie posłuchaj atolla IN100 z dedykowanym CD plus AA Hyperion IV a nie będziesz rozczarowany.

To energiczne,barwne granie pasujące do twojej muzyki.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.