Skocz do zawartości
IGNORED

GU50 wzmacniacz lampowy

DcD_1290

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Kolegów!

Przymierzam się do wzmacniacza lampowego diy na lampach GU50, niestety nie wiem czy konstrukcja na tych lampach jest wart zainteresowania, obecnie posiadam modowanego Yaqina ms20l na el34. Najbardziej interesuje mnie jak się ma taka konstrukcja GU50 do 300b, 2a3, 6c33c no i el34. No i czy to nie był by skok w bok posiadając yaqina. Załóżmy, że konstrukcja jest przemyślana i zrobiona zgodnie ze sztuką:) Czekam na Wasze wypowiedzi.

Pozdrowienia ! ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/116268-gu50-wzmacniacz-lampowy/

Na DIYAudio jest ciekawa dyskusja na ten temat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Generalnie - lampa ma potencjał, ale nad sensowną aplikacją trzeba popracować.

pzdr.

Ukryta Zawartość

Witam, właśnie pare godzin temu miałem nie/przyjemność słuchać tą konstrukcje (monobloki, lampy sterujące 6Ż1P) u mnie w systemie, i cóż mogę powiedzieć.. trochę się zawiodłem, ostatecznie mój Yaqin gra dalej w systemie. Komponenty były mizernej jakości, nawet nie było żadnych chociażby najtańszych olejowców tylko zwyczajne japońskie kondy za 5zł, widać było że konstrukcja przyoszczędzona jedynie trafa nawijane i to na plus. Brzmienie względem Yaqina to większy i mocniejszy bas tutaj różnica jest dość duża pod tym względem, brzmienie wygładzone cieplejsze łagodniejsze, przestrzeń trochę gorsza, scena rozmyta ale ciut bardziej zróżnicowana tzn coś co w janku słyszę tylko nie wiem dokładnie gdzie to tu zaś było wyraźniej zaznaczone, w pewnych utworach, głębi sceny jak dla mnie brak względem janka, detaliczność też gorsza ale było za to troche jakby czyściej na wysokich, jedynie co mi się podobało w tym wzmacniaczu to bas i łagodne ciepłe brzmienie nic więcej jednak było słychać pewien potencjał którego nie umiem słowami opisać:> i głęboko wierze w to że po wymianie kondensatorów na chociażby czerwone jantzen superior i lamp sterujących i jeszcze pare drobiazgów zagrał by lepiej od Yaqina.

Czy najpierw oglądałeś zawartość tych monobloków a potem słuchałeś?

Ja ostatnio słuchałem Yaqina i w porównaniu z moim wzmacniaczem na lampie 2A3 poległ a także nie zastosowałem w nim choćby najtańszych olejaków nie wspomnę o kondensatorach MKSE które co prawda są czerwone a lampy 2A3 tylko Sovteka.

Witam Szanownych Kolegów!

Przymierzam się do wzmacniacza lampowego diy na lampach GU50, niestety nie wiem czy konstrukcja na tych lampach jest wart zainteresowania, obecnie posiadam modowanego Yaqina ms20l na el34. Najbardziej interesuje mnie jak się ma taka konstrukcja GU50 do 300b, 2a3, 6c33c no i el34. No i czy to nie był by skok w bok posiadając yaqina. Załóżmy, że konstrukcja jest przemyślana i zrobiona zgodnie ze sztuką:) Czekam na Wasze wypowiedzi.

Pozdrowienia ! ;-)

Pewnie chodzi o tę licytację:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy najpierw oglądałeś zawartość tych monobloków a potem słuchałeś?

Ja ostatnio słuchałem Yaqina i w porównaniu z moim wzmacniaczem na lampie 2A3 poległ a także nie zastosowałem w nim choćby najtańszych olejaków nie wspomnę o kondensatorach MKSE które co prawda są czerwone a lampy 2A3 tylko Sovteka.

Tak wpierw oglądałem a potem słuchałem a ma to jakieś znaczenie?

2a3 vs el34 wydaję się być dość zrozumiałe że Yaqin poległ, 2a3 to bardzo dobra lampa a el34 to nie ta klasa, pewnie bas był mocniejszy w Yaqinie i to wszystko.

Pewnie chodzi o tę licytację:

Ukryta Zawartość

no tak

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.