Skocz do zawartości
IGNORED

Tablet Samsung TAB4 - kilka pytań

Mrok

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku tygodni zastanawiam się nad zakupem Tab4 Samsunga. Wykorzystanie to w zasadzie dostęp zdalny do mojego środowiska w pracy (TeamViewer), możliwość podłączenia zwykłego monitora LCD (oglądanie filmów) i być może częściowo muzyka (choć tu raczej złudzeń nie mam, że może posłużyć jako źródło).

Na rynku dostępne są wersje:

- T235

- T700

- T705

Najbardziej odpowiada mi ten pierwszy (7 cali). Problem w tym że nie jestem pewien, czy można go podłączyć do monitora LCD (nie telewizora, tylko monitora). Ta funkcjonalność nazywa się chyba OTG (micro USB host), ale w specyfikacji T235 nigdzie jej nie widzę. T700 i T705 mają wyjścia MHL, przez które ponoć można dodatkowo ładować baterię. Piszę ponoć, bo pan ze wsparcia Samsunga powiedział, że ma poważne wątpliwości czy taka opcja jest możliwa, ze względu na duży pobór prądu w czasie ładowania baterii.

Rozmowa z polskim wsparciem Samsunga po minucie staje się gumowa. Pytam o model 235, pan ma przed nosem coś innego. Idzie poszukać T235 i w końcu ma przed nosem 10 calowy Tab4. Nie wiem jak w takiej sytuacji klienci zdobywają informację. O ile jestem zorientowany telefon Samsung Galaxy S2, czyli rzecz już stara można spokojnie połączyć do HDMI za pośrednictwem odpowiedniego adaptera. Czy ktoś z Was ma może T235 lub T700 i może mnie oświecić jak ta sprawa wygląda w wypadku tych tabletów?

Jeśli taka możliwość istnieje to z czasem mogę w zasadzie zrezygnować z laptopa. Taka opcja by mi nawet odpowiadała.

Dzięki za wszelkie uwagi. Wybaczcie jeśli zadam jakieś dziwne pytanie dalej. W temacie tabletów jestem zielony jak pietruszka.

https://www.audiostereo.pl/topic/116260-tablet-samsung-tab4-kilka-pyta%C5%84/

Witaj Mrok,

Może uda mi się częściowo pomóc bo akurat od 5 lat prowadzę forum Samsunga :-) ale powiem szczerze, temat podłączania do monitora trafił mi się pierwszy raz natomiast jak już określisz dokładnie jaki model wybrałeś, znajdę Ci u siebie takiego usera i dowiem się jak rozwiązać Twój problem. Co do wymienionych tabletów to T-705 nie jest tabletem 4 tylko S, pamiętaj, że modele z "5" na końcu to tablety z LTE co czasem zdaję się być pomocne :-). Wymienione tablety to dwie inne bajki i żeby się o tym przekonać, podejdź do jakiegoś salonu i weź do ręki na chwilkę T-235 i T-705 a szybko zrozumiesz o czym piszę :-), T-705 to już super amoled który pierwszy raz zastosowali w tym modelu i pokrewnym T-805 oczywiście mówię o modelach z LTE bo są wersje bez modemu LTE i to właśnie T700, T-800,. Jak już wymieniłeś modele które bierzesz pod uwagę to tylko T-705, oglądając film, słuchając muzy czy buszując po sieci będziesz bardzo zadowolony i ten model może zastąpić Ci lapka w pewnym stopniu, szybki, fantastyczny a spokojnie powiem, najlepszy wyświetlacz obecnie na rynku no i design bije wszystkie inne ale poświęć te kilka minut i zobacz w salonie oba modele i daj im po 15 minut, wybór będzie oczywisty :-). Jeśli nadal nie rozwiązałeś problemu z podłączeniem monitora, daj znać proszę, dowiem się wśród swoich userów dokładnie jak to rozwiązać i dam znać.

Pozdrawiam.

Może uda mi się częściowo pomóc bo akurat od 5 lat prowadzę forum Samsunga :-) ale powiem szczerze, temat podłączania do monitora trafił mi się pierwszy raz natomiast jak już określisz dokładnie jaki model wybrałeś, znajdę Ci u siebie takiego usera i dowiem się jak rozwiązać Twój problem.

Dzięki za info. ;) Podaj mi proszę adres tego forum. Założę sobie tam konto i sam będę piłował tematy. 705 wydaje się całkiem fajny. Ceny póki co są wysokie, ale za kilka miesięcy pewno zejdą na tyle w dół że zakup będzie opłacalny.

Mnie interesują w zasadzie trzy sprawy:

- W 705 MHL służy właśnie do podłączenia monitora zewnętrznego, tylko czy rzeczywiście można w ten sposób ładować baterię taba?

- Super amoled - czy można zmniejszyć intensywność tych kolorów (lubię pastelowe, wręcz wyblakłe). W ustawianiach wielu Smartfonów jest dostępna możliwość przełączania trybów pracy ekranu (mam nadzieję że w 705 też coś takiego jest).

- Podłączanie zewnętrznej myszki i klawiatury (po USB? bluetooth?)

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.