Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz Pioneer N-P01 (FLAC)

moshica

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Pojawił się podobno od września nowy model strumieniowca tej firmy i związku z nim mam pytania.

Początkowo myślałem o N30, model N50 ma lepsze podobno zasilanie i podwójne DACi.

Ale do rzeczy, czy ktoś już się z Was zapoznał, testował, lub wie coś bliżej o tym urządzeniu?

Wg. opisu ma przetwornik 192/32bit, więc wysoko, pytanie czy tam siedzą dobre Wolfsony czy inne badziewie.

Czy posiada funkcje gapless i ogólnie jak z brzmieniem ?

Zdaję sobię sprawę że nie będzie to jakość Linna, ale też i kasa "normalna". Pytanie czy warto go brać pod uwagę.

Na razie chyba tylko 3 sklepy mają go w ofercie.

https://www.audiostereo.pl/topic/116241-odtwarzacz-pioneer-n-p01-flac/

No właśnie, tylko z tego co zauważyłem, kilku sprzedawców go miało w ofercie i nagle zniknął z oferty, choć na głównej stronie Pioneera jest wystawiony od września jako nowy produkt. Kurcze nie że bym siał teorie spiskowe, ale dziwna sprawa....Podoba mi się że ma duzy czytelny LCD z funkcją deemer, pewnie gaplessa też już będzie miał. Pytanie o jego DACi ?

Witam Panów,

Nie przesadzajcie, to , że nie ma ich w PL to nie koniec świata :-), nie doczekałem się na naszych rodzimych sprzedawców na N-70A i kupiłem w Niemczech a w PL nadal nie ma.

W DE jest również dostępny U-5-S, proponuje zapoznajcie się z tym gadżetem bo parametry ma bardzo fajne, cena do zdobycia tam, ok.3.000 zł.

Pozbyłem się szybciutko N-50 jak posłuchałem N-70A, N-30 odpuściłem już na dzień dobry a co do N-P01 nie wypowiem się bo nie miałem w łapach natomiast mogę pomóc w zakupie w DE przez dostawcę który już obsłużył kilku forumowiczów, mnie zresztą też :-), czy warto zakupić w DE ? W PL nie wiadomo kiedy co będą mieli a jak już to ceny z kosmosu, przykład : N-70A pokazał się w Katowicach za 5.400 zł a ja go porwałem z DE za 4.200 zł więc warto się pokusić o zarówno sprzęt jak i własną kasę :-). Zaznaczam, że nie jestem sprzedawcą a fanem Pionka i mam kilka zasnych klocków tejże firmy :-).

Pozdrawiam.

Kukniejcie na to cudo :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Widziałem gdzieś reckę tego cuda ostatnio, to tez nowa zapowiedź Pionka. Niestety wzmaka słuchawkowego mam już więc, obliże się smakiem.

Z kolei N-P01, jest zagadką co w nim siedzi i czego można się spodziewać, to że taniej z DE to fajnie, ale nie chciałbym być 1 testerem w kraju ;-)

Widziałem gdzieś reckę tego cuda ostatnio, to tez nowa zapowiedź Pionka. Niestety wzmaka słuchawkowego mam już więc, obliże się smakiem.

Z kolei N-P01, jest zagadką co w nim siedzi i czego można się spodziewać, to że taniej z DE to fajnie, ale nie chciałbym być 1 testerem w kraju ;-)

Dlaczego nie chciałbyś byś 1 testerem ? Ja tam uwielbiam takie zabawy :-). Może znajdzie się jakiś user i napisze nam wiecej na temat tego sprzęciku bo też jestem ciekaw a nie kupię go z wiadomych względów, mam już N-70A :-) natomiast U-5 kusi bardzo i to może nie ze względu na wzmak słuchawkowy ale DAC który ma bardzo fajne parametry, nie kupiłem go jeszcze tylko ze względu, że jest obecnie tylko srebrny a ja mam wszystkie klocki czarne.

Z racji faktu, iż właśnie dostałem bluray lx58, dzwoniłem do gościa z Niemiec za ile mi sprzeda ampli LX-58 i przy okazji zapytałem o N-P01 jak w temacie, cena 1.600 zł i można go mieć w przyszłym tygodniu. Jestem turbo fan Pionka jak widzisz :-) no ale teraz będę wyleczony przynajmniej na 2 lata bo karty kredytowe mi troszkę spuchły :-).

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

No tak, tu cena dupy nie urywa i lepiej w PL ale jak kupiłem N-70A za 4.000 a w PL diler w Katowicach wystawił za 5.400 zł to już jest jednak sensowna różnica :-), na blury różnicy miałem 100 zł więc też gra nie wata świeczki ale na amplitunerach 58,78,88 już mam różnicę od 1.000-1.500 więc gra jest warta świeczki tyle, że jeszcze nie wiem którego chcę i myślę bo tylko tego już mi brakuje do kompletu Pionka :-).

Zgadzam się ale nie kupie go dla testów :-) U-5 rozważam taką opcję i na 100% zakupię jak się pokaże wersja K czyli czarny bo to dzieło sztuki, N-P01 jakoś bardziej kojarzy mi się z rozwiniętym modelem N-30 ale poczekajmy na wypowiedzi ludzików posiadających ten model :-).

Jeśli będzie miał jakiegoś BurrBrowna, Wolfsona, Sabre to będziesz sobie pl...w ;-) ze kupiłeś model 70 A, to tak żartem, bo pozycjonowany jest niżej ten N-P01 patrząc na cenę, więc gdzieś musieli przyoszczędzić...

Nie będę sobie pluł w brodę bo zazwyczaj wiem co kupuje :-), poczytaj specyfikacje N-P01 i specyfikacje N-70A :-), różnicę pomiędzy N-50 a N70A nawet głuchy usłyszy więc chyba już jestem happy z tego zakupu :-)

Ukryta Zawartość

Nie ta bajka, nie ta liga :-).

Ukryta Zawartość

A jak komuś nie potrzebna sekcja DAC w odtwarzaczu sieciowym - bo korzysta z zewnętrznego DAC - to podejrzewam, że N-P01 starczy ;)

A jak komuś nie potrzebna sekcja DAC w odtwarzaczu sieciowym - bo korzysta z zewnętrznego DAC - to podejrzewam, że N-P01 starczy ;)

Dokładnie tak ale weź pod uwagę, że N-70A posiada jeszcze dobry wzmak słuchawkowy i w sumie....gra cudnie :-).

10ES3 posiada też bdb wzmak słuchawkowy :D

Tzn chodzi mi o to, że ja już mam spoko DAC i wzmacniacz słuchawkowy (jak zresztą słuchawki i kolumny głośnikowe).

Brakuje mi tylko transportu, bo terminal z Daphile traktuję jak protezę póki rynek nie nasyci się ofertą "pełnowartościowych" cyfrowych transportów plików - takich jak właśnie omawiany N-P01 :)

To muszę wpierw sprzedać swój terminal Fujitsu S550-2 (z zainstalowanym Daphile) oraz USB-SPDIF "Nostromo"

Jak znajdzie się kupiec za sensowne pieniądze, to wtedy zadziałam z zakupem Pioneer.

Póki co muszę mieć nieco grosza bo święta tuż tuż.. :D

• 1 miesiąc później...

Witam, są już pierwsze opinie o odtwarzaczu " Pioneer N-P01 Sieciowy odtwarzacz audio"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 10 miesięcy później...

Witam, są już pierwsze opinie o odtwarzaczu " Pioneer N-P01 Sieciowy odtwarzacz audio"

Ukryta Zawartość

ktos już słuchał porównywał osobiście??

Ukryta Zawartość

• 5 miesięcy później...

I jak, słuchał ktoś tego, porównywał?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

• 10 miesięcy później...

Ponawiam pytanie, słuchał ktoś go? czy przyjmuje dyski twarde np. 2tb?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

• 10 miesięcy później...

Kupiłem przez internet wczoraj to co cudo czyli N-P 01 i krew mnie zalewa, bo nie czyta mojego dysku na USB, partycja FAT32 400GB.

Ten sam dysk USB ładnie jest czytany przez Pioneer N 50A który mam 3 lata.

Obciążalność wejścia USB w N-P01 5V i 2.1 A, więc to nie problem mocy i zasilania.

Pendrive 32GB na FAT32 jest czytany.

Chyba to urządzenie zwrócę bo nie spełnia moich oczekiwań, chciałem mieć 1 dysk USB wspólny dla N50A i N-P01 a tu się nie da.

Muzy mam łącznie 250GB, kupowanie Pendrive'a za 400zł to cenowy absurd.

Ktoś ma jakiś pomysł ?

Nie warto. Oddaj go puki możesz. Lepiej mały netbook 9calowy do tego foobar i Tidal master plus DAC smsl DSD M8 i nawet modele wyzsze wymiękają. Do tego ekran 9" a nie jakies maleństwo ledwo widoczne. odtwarza wszystko bez problemu nawet DSD i zero problemów z dyskami.

Czytałem gdzies na forach ze nie wszystkie dyski akceptuje. Warto popróbować niz kupowac drogie pendrajwy. A najlepiej postawić serwer NAS wtedy bez problemu po sieci.

No tak, ale jak pisałem N50A czyta dysk WD passport bez problemu oraz inne odtwarzacze też. Znów wchodzenie w kolejne koszty z kolejnym dyskiem i kolejne testy mijają się z celem. Tak można mnożyć tylko kolejne urządzenia a chodzi również o uniwersalność. Jak dla mnie to wielka porażka co Pioneer zrobił, jeśli modele N30, N50A oraz N70A czytają bez problemu to wina tylko tego modelu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.