Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do Playstation 4

awesome

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Trafiłem na to forum gdy pojawił się problem z doborem głośników do mojej konsoli Playstation 4.

Obecnie posiadam wiekowy zestaw głośników Creative 5.1 5300 który na oko ma już 10 lat.

Zestaw działa podłączony do PC ale od niedawna stałem się posiadaczem PS4 i sprawa się komplikuje.

Playstation 4 nie posiada wyjść analogowych a jedynie wg. specyfikacji producenta: Cyfrowy port wyjściowy (optyczny)

Konsola podpięta jest pod monitor który ma wyjście słuchawkowe i w ten sposób mogę podłączyć część z tego zestawu który posiadam (przednie boczne głośniki, tylne lub centralny).

Chciałbym coś co będzie wykorzystane przez konsolę w 100% tj. żeby wszystko działało.

I tu pojawiają się pytania.

Czy lepszym wyjściem jest zakup głośników które są zakończone 2x RCA i użycie przelotki na Jacka i podłączenie ich do monitora w gniazdo słuchawkowe?

Czy może lepiej kupić głośniki z wejściem cyfrowym?

Znalazłem model Genius HF2020 które wg. specyfikacji ma ,,cyfrowe wejście koncentryczne". Czy te głośniki wystarczy przy użyciu kabla który jest w zestawie ( adapter Optical + kabel optyczny (toslink) ) podłączyć pod konsolę?

Prosiłbym o polecenie najlepszego rozwiązania i głośników (chyba najlepiej w systemie 2.0) w kwocie max. 500zł.

Modele które chodziły mi po głowie to właśnie te Geinus HF2020 i Microlab Solo 6c.

Byłbym bardzo wdzięczny.

https://www.audiostereo.pl/topic/116212-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-playstation-4/

Pamiętaj, że tanie mięso psy jedzą i biedny płaci dwa razy. Do potężnej maszyny multimedialnej grającej 7.1 pcm chcesz podłączyć badziewie 2.0 za 500 zł stosując masę przejsciówek. To kastrowanie, jak już wspomniałem.

O jakiej masie przejściówek mówisz? Chyba się zagalopowałeś.

I daruj sobie tego typu obrażające wypowiedzi, nie interesują mnie one.

Szukam odpowiedzi na zadane pytanie i nic więcej.

I pamiętaj, na świecie nie tylko Bentleye i Jaguary jeżdżą, są też Fordy, Ople a nawet Fiaty (tak, nawet Fiaty jeżdżą). To samo z głośnikami.

Ja chcę wydać max 500zł a ty mi wyjeżdżasz z pomysłami żeby płacić najlepiej z 10 razy tyle bo co tanie to badziewne.

Ciekawe czemu w wielu testach i opiniach użytkowników Microlab Solo 6c są po prostu świetne do podstawowych zastosowań.

Jak masz miejsce to Microlaby, Modecomy lub kolumny marki Edifier, w zależności jak duży masz pokój, preferencje muzyczne, wizualne czy funkcjonalne.

Ja posiadam Edifier Luna Eclipse i jestem z nich zadowolony, bardzo dobry dźwięk w swojej cenie, a miałem także zestawy mini sporo droższe, więc potrafie odróżnić dobry dźwięk od męczącego. Tak, będziesz potrzebował użycia przejściówki na jack'a. Jednak także będziesz mógł posłuchac bez zobowiązań jakiś mp3 przez bluetooth.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

I daruj sobie tego typu obrażające wypowiedzi, nie interesują mnie one.

To były przysłowia, nie inwektywy:)

A co do pozostałej Twej wypowiedzi, kup fiata, w końcu też jeździ.

@ Octagon

Wzmak kina domowego do stereo, to jest dopiero kastracja i wyrzucanie pieniedzy w bloto.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jak masz miejsce to Microlaby, Modecomy lub kolumny marki Edifier, w zależności jak duży masz pokój, preferencje muzyczne, wizualne czy funkcjonalne.

Ja posiadam Edifier Luna Eclipse i jestem z nich zadowolony, bardzo dobry dźwięk w swojej cenie, a miałem także zestawy mini sporo droższe, więc potrafie odróżnić dobry dźwięk od męczącego. Tak, będziesz potrzebował użycia przejściówki na jack'a. Jednak także będziesz mógł posłuchac bez zobowiązań jakiś mp3 przez bluetooth.

Podpięcie jackiem do monitora będzie w porządku? Docenię moc i walory dźwiękowe głośników przy tego rodzaju połączeniu? Do monitora kablem HDMI jest podłączona konsola PS4.

Podpięcie jackiem do monitora będzie w porządku? Docenię moc i walory dźwiękowe głośników przy tego rodzaju połączeniu? Do monitora kablem HDMI jest podłączona konsola PS4.

Lepszym wyborem będzie konwerter cyfrowo analogowy lub do ew. podpiecie ich do pada ps4. W menu konsoli mozesz wszystko ustawic, jak ma byc przesylany dzwiek. Pierwsza opcja bedzie lepsza.

Wzmak kina domowego do stereo, to jest dopiero kastracja i wyrzucanie pieniedzy w bloto.

Oczywiście, dlatego trzeba budować system powoli i systematycznie jeśli nie ma się kasy. Każdy na tym forum z doświadczeniem wie, że półśrodki powodują tylko zwiększone koszty, ale niestety lubimy uczyć się na własnych błędach. Sam mam PS3 i wiem jak to jest.

Jako byly wlasciciel PS3 wiem ze z nia sytuacja byla prostsza. ;) Masz racje, ale jesli ktos nie chce czekac, byc moze nie oczekuje az tak wyrafionowego dzwieku, dlaczego mu nie pomoc w wyborze dobrze grajacego pol srodka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.